bubu1 napisał(a):kto odwiedza Pakostane w sierpniu....
bubu1 napisał(a):Znasz jakieś ciekawe miejsce warte odwiedzenia w Pakostane i lub w pobliżu
joanna.q napisał(a):A czy ktoś coś wie o Plaży Pine Beach? czy wejdę tam poza sezonem ?
Marcinusik napisał(a):joanna.q napisał(a):A czy ktoś coś wie o Plaży Pine Beach? czy wejdę tam poza sezonem ?
Nie wiem tego ale plaże po prawej stronie portu po pierwsze są darmowe a Pine Beach nie
A po drugie są wysypane zajebiaszczym białym żwirkiem a nie lepiącym się do wszystkiego piaskiem bardziej przypominającym muł
Byłaś już na "piaskowej" plaży w Cro?
Otrzepanie dzieci z tego "piasku" to droga przez mękę.
Zdecydowanie polecam żwirek kładziesz się na karimacie lub leżaku, dzieciaki bawią się kamyczkami jeszcze lepiej niż błotem. Szukają ciekawych okazów, układają wzorki na ręczniku z małych i większych kamyczków.
A po wszystkim wstajecie i idziecie na obiadek bez ryzyka obtarcia się tu i tam.
Dla dzieci przy porcie są trampoliny, elektryczne autka ale nie wiem czy to przed sezonem będzie otwarte :/
Marcinusik napisał(a):joanna.q napisał(a):A czy ktoś coś wie o Plaży Pine Beach? czy wejdę tam poza sezonem ?
Nie wiem tego ale plaże po prawej stronie portu po pierwsze są darmowe a Pine Beach nie
A po drugie są wysypane zajebiaszczym białym żwirkiem a nie lepiącym się do wszystkiego piaskiem bardziej przypominającym muł
Byłaś już na "piaskowej" plaży w Cro?
Otrzepanie dzieci z tego "piasku" to droga przez mękę.
Zdecydowanie polecam żwirek kładziesz się na karimacie lub leżaku, dzieciaki bawią się kamyczkami jeszcze lepiej niż błotem. Szukają ciekawych okazów, układają wzorki na ręczniku z małych i większych kamyczków.
A po wszystkim wstajecie i idziecie na obiadek bez ryzyka obtarcia się tu i tam.
Dla dzieci przy porcie są trampoliny, elektryczne autka ale nie wiem czy to przed sezonem będzie otwarte :/
konrad000 napisał(a):hej,
Wybieram się z rodziną do Pakostane w połowie lipca. Nigdy tam wcześniej nie byłem, i chciałem się podpytać doświadczonych gości tej miejscowości.
1. Jak wygląda sytuacji z bazą restauracyjną? Macie jakieś miejsca do polecenia gdzie można dobrze zjeść, albo kupić jakies świeże produkty(poza typowymi marketami:) )
2. Czy jest opcja wypożyczenia jakiegoś transportu wodnego? Albo jakiejs małej łódki bez patentu(chyba że można zrobić przyśpieszony kurs na miejscu)
Z góry dziękuję za polecenia
Pozdrawiam,
Konrad
konrad000 napisał(a):Dzięki za odpowiedź!
Dopytam jeszcze,
Jak cenowo wyglądają rybki ? Probowałes moze je?:)
Orientujesz się czy mozna wypozyczyć taką prostą łódkę bez patentów na łódź?