jotem napisał(a):Właśnie usiłujemy znaleźć lokum, aby nie jechać w ciemno. Wiem, że są entuzjaści jazdy w ciemno, jednak my do tej pory zawsze jechaliśmy pod konkretny adres z rezerwacją i chyba ...niech tak zostanie.
Jedziemy w dwójkę, więc... z jednej strony powinno być łatwiej, ale z drugiej strony.... gdzie nie spojrzę, tam widzę większe apartmany, a wtedy i cena za duża...
Idealne miejsce dla mnie to gdzieś poza ścisłym centrum, ale na tyle blisko owego centrum, żeby na nogach spokojnie można spacerkiem dotrzeć.
PS "Słynna" Pine Beach jest na północ od wskazanej przeze mnie lokalizacji? Daleko?
Jestem przekonany że znajdziecie lokum na miejscu, ja zawsze tak robiłem. W zeszłym roku zajechaliśmy do Pakostane 08.07. więc już w środku sezonu. Ilość osób 2+1. Nie chciało nam się szukać, więc od razu poszliśmy do agencji turystycznej (2 w centrum przy kościele) i przemiłe dziewczyny szukały aż znalazły. Oczywiście to są większe koszty - za dobrze wyposażone studio zapłaciliśmy 50 EUR a bezpośrednio u wynajmującej stawka wynosiła 40 za dobę. Wcześniej z tymi dziewczynami sprawdziłem dwa inne mieszkania ale wybraliśmy najładniejsze (wg. mnie)
W Pakostane jest kilka sklepów typu nasza mała żabka czy freshmarket ale to w zupełności wystarczy do tego piekarnie i sklepiki z owocami i warzywami. W tym roku jedziemy z rezerwacją na 2 apartamenty, ale znajomi (jadą z nami) będą szukać na miejscu. Bez obaw.