piekara114 napisał(a):Ja ludzikiem stanęłam przy samej plaży.... Co do plaży na poludniu, raczej kameralnie tam nie będzie, sporo ludzi było we wrześniu, a plaża ani duża ani ładna.
jotem napisał(a):W takim razie gdzie trzeba się ulokować (ulica?), żeby mieć plażę optymalną w Pakostane?
jotem napisał(a):
PS "Słynna" Pine Beach jest na północ od wskazanej przeze mnie lokalizacji? Daleko?
Janusz Bajcer napisał(a):Wg mnie Pokostane lepszym wyborem niż Vodice.
jotem napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Wg mnie Pokostane lepszym wyborem niż Vodice.
A Tribunj gdzie byś umieścił w tej hierarchii?
jotem napisał(a):
Pytanie o jakiś większy sklep ...podbijam:)
jotem napisał(a):PS "Słynna" Pine Beach jest na północ od wskazanej przeze mnie lokalizacji? Daleko?
jotem napisał(a):Próbowałam z ludzikiem - niestety nie dochodzi do plaży....
To co widzę, przypomina lekko klimat Karwia Welcome to... ale może mylnie to odczytuję...?
Marcinusik napisał(a):Dodam, że będziemy tam od 20 sierpnia i jako, że jadę tam pierwszy raz nie wiem czy to już nie schyłek sezonu.
Wiem, że zawsze można wieczorem gdzieś podjechać do większego miasta ale jak to jest w Pakostane?
Janusz Bajcer napisał(a):Marcinusik napisał(a):Dodam, że będziemy tam od 20 sierpnia i jako, że jadę tam pierwszy raz nie wiem czy to już nie schyłek sezonu.
Wiem, że zawsze można wieczorem gdzieś podjechać do większego miasta ale jak to jest w Pakostane?
Po 20-tym sierpnia miasteczko cichnie ... a przed też nie zbyt głośne.
https://www.pakostane.hr/pl/podrecznik/kalendar-imprez
Marcinusik napisał(a):Jedziemy w czworo dorosłych i trójkę dzieci 7-12 lat. Co prawda dyskoteki nas nie interesują ale jak wygląda wieczór w Pakostane? Wiem, że w necie można znaleźć informacje o jakichś "imprezach" ale czy tak na codzień miasteczko tętni życiem tak 21-22? Czy raczej gasną światła i ludzie rozchodzą się do domu
Chodzi mi o to czy po tej 21 można iść na spacer, usiąść w knajpce gdzie jest gwarnie i coś tam się dzieje. Potem iść na plażę itp. Zawsze to tak przyjemniej i weselej jak jest więcej osób
Dodam, że będziemy tam od 20 sierpnia i jako, że jadę tam pierwszy raz nie wiem czy to już nie schyłek sezonu.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne