hncl napisał(a):Wiem, że góry nie schodzą do morza ale np. 4 km dalej w Drage są takie apartamenty.
Pytałeś o Pakoštane, jak jest widać na zamieszczonym zdjęciu i wielu innych dostępnych w necie.
hncl napisał(a):Wiem, że góry nie schodzą do morza ale np. 4 km dalej w Drage są takie apartamenty.
hncl napisał(a):Niestety nie wszystko zawsze można zobaczyć na zdjęciach. Domyslam się jak jest co nie znaczy, że nie ma np. dwóch rzędów domów położonych wyżej od pozostałych. Szkoda tylko, że na tak proste pytanie tak ciężko rzeczowo odpowiedzieć.
Aga1405 napisał(a):Cześć,moje pytanko jest takie,czy w Pakostane można wymieniać złotówki na kuny, obecnie znajomi przebywają w Basce i tam jest to popularne.Drugie pytanie ,czy ceny pieczywa i nabiału są rzeczywiście bardzo wysokie?
Aga1405 napisał(a):Cześć,moje pytanko jest takie,czy w Pakostane można wymieniać złotówki na kuny, obecnie znajomi przebywają w Basce i tam jest to popularne.Drugie pytanie ,czy ceny pieczywa i nabiału są rzeczywiście bardzo wysokie?
alicjaaa83 napisał(a):Witam wszystkich,
w poniedziałek wybieramy się na kilka aut do Pakostane, wszyscy jedziemy z dziećmi, najmłodsze 6 lat.
Mam do Was pytanie odnośnie wyżywienia. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone miejsca z dobrym jedzeniem, z w miarę dobrymi cenami i jedzeniem, które dobrze nakarmi, ale nie zaszkodzi? Głównie chodzi o dzieciaki, dorośli -wiadomo, że są w większości wszystkożerni.
Drugie pytanie - czy przy plażach są prysznice (FOC, czy trzeba płacić) i jak wygląda kwestia toalet - czy trzeba daleko biegać?
Z góry dzięki za pomoc
Robert986 napisał(a):Forumowicze, CROmaniacy...
W tym roku jadę z rodzinką pierwszy raz w CRO. Z racji dzieci (2 i 5 lat) wybór padł na Pakostane. Chcielibyśmy jednak zrobić sobie jednodniową wycieczkę na południe na Riwierę Makarską w celu zobaczenia też chorwackich krajobrazów góry-morze.
Podczas powrotu planuję zachaczyć Split, ale gdzie udać się od rana w celu krótszego plażowania? Początkowo myślałem o Breli i plaży Punta Rata. Znajomi, którzy właśnie wrócili z CRO mówili, że jest tam problem z parkingiem, ten miejski podobno z góry za cały dzień 200 HRK?
Doradzicie coś w tym temacie? Przypomnę plaża dla dzieci to priorytet.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne