Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
smerfet_ps
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) smerfet_ps » 15.01.2013 22:07

Witajcie ponownie

Wszystkim dziękuję za pomoc i informacje :-) Aczkolwiek widzę, że znalezienie apartamentu w terminie który sobie wymyśliliśmy (mniej więcej 20-30 lipca) nie będzie wcale łatwe. Szukam jakiegoś apartamentu dla sześciu osób - dwie rodziny 2+1. Jednak gdzie nie napiszę dostaję odpowiedź, że wszystkie te pasujące nam są już zajęte :-( Czyżbyśmy za późno zaczęli poszukiwania?
A może ktoś z Was jest mi w stanie pomóc i podeśle jakieś sprawdzone namiary?

pozdrawiam
hrupek666
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 16.01.2013 09:26

smerfet_ps napisał(a):Witajcie ponownie

Wszystkim dziękuję za pomoc i informacje :-) Aczkolwiek widzę, że znalezienie apartamentu w terminie który sobie wymyśliliśmy (mniej więcej 20-30 lipca) nie będzie wcale łatwe. Szukam jakiegoś apartamentu dla sześciu osób - dwie rodziny 2+1. Jednak gdzie nie napiszę dostaję odpowiedź, że wszystkie te pasujące nam są już zajęte :-( Czyżbyśmy za późno zaczęli poszukiwania?
A może ktoś z Was jest mi w stanie pomóc i podeśle jakieś sprawdzone namiary?

pozdrawiam

Jechać w ciemno :oczko_usmiech: myślę że nic nie masz do stracenia ,znajdziesz coś koniec języka za przewodnika i do przodu :D , w tamtym roku byłem w ciemno i teraz też jadę ,troszkę adrenaliny nikomu nie zaszkodzi :wink:
pawellox
Odkrywca
Re: Pakostane pytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawellox » 28.01.2013 14:50

Witam.
Planuję wyjazd z grupą znajomych, około 12-14 osób. Czy ma ktoś namiar na ciekawy apartament w Pakostane lub innej okolicy, gdyż chciałbym aby wszyscy byli razem.

Czy jadąc w ciemno mamy szansę coś znaleźć.???

Ja osobiście preferuję namiot, ale znajomi naciskają na apartament. Pod lupę biorę camp Karaba w Pakostane.
Ceny o jakich piszecie to 40-60 Euro. Czyli średnia to około 200zł. Za camping wyjdzie połowa taniej !!!
:hut:
lukasz22i
Cromaniak
Pakostane, co, gdzie i jak?

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 11.03.2013 14:52

:hut:
Proszę o parę cennych informacji na temat Pakostane. Byliśmy już dwa razy w Primosten ale tym razem chętnie zacumujemy w innym mieście, nie chcemy się ograniczać do jednego Primosten choć miasteczko samo z siebie, piękne.

Poważnie zastanawiam się nad tą lokalizacją, przejrzałem kilka wątków ale czasu jakby niewiele na prześwietlenie wszystkiego. W związku z tym mam kilka pytań do osób które poznały Pakostane.

1. Czy to dobry wybór dla 2 + 1 (3latka)?! Nie szukamy drugich Międzyzdroi ale kontakt z ludźmi wskazany wiec typowe za*pie odpada ;)
2. Gdzie poszukać noclegu w Pakostane? Najlepiej dość cicha okolica (bez głównej drogi, barów itp) ale w sąsiedztwie plaży, apartament obowiązkowo z widokiem na morze.
3. Jak wygląda sytuacja w Pakostane w czerwcu? (miasto, plaża, pogoda)
4. Czy jest w okolicy jakiś park wodny/basen ze zjeżdżalniami, place zabaw itp?
5. Gdzie warto zjeść, co warto zobaczyć?!
6. Pakostane czy Brela? ;)

Dziękuje za ew. wskazówki, pozwolę sobie jeszcze dopytywać jeśli coś mi przyjdzie do głowy. :papa:

edip: mój wątek poleciał do "czyjegoś", schowany i tym samym brak odzewu :?
pawellox
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawellox » 27.05.2013 18:16

Proszę o porównanie Breli do Pakostane względem cen i widoków.

Żona postanowiła, że jedziemy do apartamentu. Teraz pytanie, czy zamieniać Pakostane na Brelę ?

Jaka różnica w cenie wynajmu apartamentu dla rodziny 2+2 Będzie. Średnio przyjmuję 55Euro za termin 07 do 17 Lipca. Jeżeli targować się to do jakiej możliwej ceny polecacie z życia wzięte ceny proszę.

FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.05.2013 19:39

Znajdziesz...
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 31.05.2013 09:26

W ubiegłym roku była lipa, ale w tym roku muszę "zaliczyć" Pakostane. Pytanie do bywalców-czy jest tam darmowy internet? Nie zawsze można trafić na kwaterę z internetem, a kontakt z znajomymi byłby wskazany :D W 2011 byłem mile zaskoczony dostępem do internetu w Baska na wyspie Kyrk. Praktycznie wzdłuż całej plaży darmowe wifi i całkiem fajny transfer.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2013 11:59

W kawiarenkach jest. Zamówisz kawę za 5 kun i możesz serfować do woli...
gabrielkaaa.w
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabrielkaaa.w » 06.06.2013 12:15

Hej,

z chłopakiem planujemy Pakostane w sierpniu (16-24) z tym, że lecimy samolotem. W Zadarze lądujemy koło 21 więc w Pakostane będziemy pewnie po 22.. Czy będzie możliwość znalezienia jakiegoś lokum dla naszej dwójki o tej porze?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.06.2013 12:25

Agencje o tej porze zamknięte.
Raczej.
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 03.07.2013 09:54

Pytanie do bywalców, czy na miejscu jest bank? Co prawda byłem tylko trzy razy w CRO ale w banku zawsze jest lepszy przelicznik dla wymiany waluty. Wiem, zaraz usłysze płać karta, ale ja jestem uparty i wymieniam złotówki.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2013 11:04

Od kilku lat jest. Przeliczniki zblizone, jak na mieście.
karus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karus » 24.07.2013 15:01

Witam,

Wybieram się w tym roku ze znajomymi do Pakostane i mamy już prawie wszystko dopięte oprócz jedzenia. Czy możecie zatem polecić jakieś bary/restauracje/pizzerie z w miarę tanim i w miarę dobrym jedzeniem (najlepiej linki z google maps) lub stronki :) ?
Czy ciągle nie ma marketu w Pakostane ? ostatnie info mam takie ze po tańsze zakupy trzeba jechać do Biogradu, może coś się zmieniło.

dzięki
Czeki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czeki » 24.07.2013 15:22

Kierunek PAKOSTANE :hut: 15 sierpnia, nasz pierszy pobyt w Cro.
byq
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) byq » 24.07.2013 15:46

Marketu dalej nie ma, a w konzumie rano po bułki to jakis armagedon, wiec łazimy do piekarni kilka kroków dalej.
w biogradzie lidl i plodin nam w zupełnosci wystarczają
co do knajp to do tej pory jedlismy w pizzerii SICILIANA, bardzo dobra pizza, ceny ok 50 kun za pizze i w ZAGREB-ryba, koszt 300kun za kg ryby, rybka dobra, obiad dla 3 osób wyszedł 300kun
jutro idziemy do restauracji GALIJA, kawałek dalej od centrum, zobaczymy co to za smaki będą
generalnie dużo pizzerii, kilka restauracji, z głodu raczej nie umrzecie i wiadomo, im dalej od morza tym ceny rozsądniejsze
pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone