Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ania_84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania_84 » 04.07.2016 17:01

I jeszcze jedno pytanie: jak z Pakostane dojść do tej plaży za Pine Beach? Rozumiem, że tamta jest bezpłatna?
Czy może jednak lepiej podjechać autem?..

Teraz początkiem lipca, w okolicach kampu Nordsee nie ma dzikich tłumów.
Jednak chcielibyśmy zobaczyć, gdzie jest najfajniej (poza polecana Pine Beach ;) )
Ostatnio edytowano 04.07.2016 17:03 przez Ania_84, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.07.2016 17:03

Ania_84 napisał(a):A jeśli chodzi o wycieczkę na Kornati, to jest to kwestia przemyślenia, bo nie wiem, czy naszej mała da radę przez cały dzień..

Rejs trwa od ok. 9-tej do ok. 17-tej, myślę, że dla dwulatki to żadna atrakcja. :roll:
Popłyniecie na Kornati jak mała podrośnie :wink:
Ania_84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania_84 » 04.07.2016 17:05

Janusz Bajcer napisał(a):
Ania_84 napisał(a):A jeśli chodzi o wycieczkę na Kornati, to jest to kwestia przemyślenia, bo nie wiem, czy naszej mała da radę przez cały dzień..

Rejs trwa od ok. 9-tej do ok. 17-tej, myślę, że dla dwulatki to żadna atrakcja. :roll:
Popłyniecie na Kornati jak mała podrośnie :wink:

No właśnie.. Tak mi się wydaje..

A gdzie się z nią wybrać poza Pacostane?
Dziś drugi dzień, a ja mam dosyć smażenia się na plaży :p
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.07.2016 18:26

Na Kornati jak najbardziej. Na cało dzienny rejs płynął nasz 9 miesięczny Syn.
Kornati obowiązkowo.
W tej kwestii mam totalnie inne zdanie. Masz 2 zejścia na ląd na tej wycieczce. Wakacje sa dla Was, a dziecko ma sie dostosować.
Sztuka kompromisu.
Plaże koło Nord See są takie se... :roll:

Tutaj

https://goo.gl/maps/u2pH6xhM7572

i kawałek w lewo na tej brunatnej (FKK) plaży, macie idealne warunki.
Piasek, cień, bar, naleśniki, rowery wodne, etc.
Możecie dojść, dojechać rowerem, samochodem.

Byliśmy tam z 8 razy i wiem, co piszę, w odróżnieniu od innych.
:smo:

Do zwiedzania Krka, Skradin, Sibenik, Trogir, Zadar, Pag.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.07.2016 19:18

Janusz Bajcer napisał(a):

FUX napisał(a):Na Kornati jak najbardziej. Na cało dzienny rejs płynął nasz 9 miesięczny Syn.

9miesięczne dziecko to przesiedzi w wózku czy trochę poskacze, trochę pośpi, ale wg mnie 2-latka będzie się nudzić i upilnowanie 2latki, gdzie wszędzie się wciśnie na statku też jest wyzwaniem dla rodziców i co nie mówić lekką męczarnią...
Może pojedźcie do wodospadów Krka ale od strony Skradin.Tam płynie się statkiem 20 min (w cenie wejścia do parku), nie zdąży się znudzić a będziecie już u celu, potem spacer po parku (trochę pewnie trzeba będzie ponosić, ale schodów do niesienia nie ma aż tak dużo), drzemka przy wodospadzie i powrót statkiem....
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 04.07.2016 19:50

najlepsze wino i Prosek , wedlug mojej zony to tu https://www.google.de/maps/@43.907843,1 ... !1e1?hl=pl ja pilem rakije i powiem , ze tez super i nie oszukana 35 kuna za litr. W uliczce raz kupilismy u babki i rozcienczone siurki byly. Jesli chodzi o obiady , to prawie wszedzie jest Happy Hour do 16.00 gdzie mozna dobrze zjesc za pol ceny tu https://www.google.de/maps/place/Pako%C ... !1e1?hl=pl

a tu bylo w tamtym roku za 49 kuna Danie dnia+ zupa+salata+piwo lub oranzada+ deser https://www.google.de/maps/place/Pako%C ... !1e1?hl=pl

ps. dojedziemy 10.07
Ania_84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania_84 » 04.07.2016 22:21

kobrat czego dokładnie mam szukać na ulicy Domagoja?

Dziś winko zakupione na targu u starszej pani. W plastikowej 1,5 litrowej butelce :p
Dziś się już nie napijemy, bo właściciel zaprosił nas na kieliszek wiśniówki (ja), śliwowicy (mãż) i orzechówki (my razem).
Jeszcze wcześniej było piwko do pizzy ( w Pjace bardzo dobra), więc mixów na dziś wystarczy.

Jutro kierunek plaża w okolicach Pine Beach :)
jankeswilga
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankeswilga » 05.07.2016 08:53

Fajna plaża jest za Pine Beach, w lesie (cień dla dzieci), dwa bary, zatoka, fajne dno, płytka woda dla dzieci, my w tym roku tam spędziliśmy prawie wszystkie dni na plaży z nasza córką 14 miesięcy.
Na okolicę koniecznie, Zadar wieczorem, światełka i morskie organy, zachód słońca po prostu bajka. Na pewno polecam wybrać się do Biogradu, to tylko kilka km od Pakostane, jest gdzie pochodzić, bardzo dużo knajpek. My trochę jeździliśmy rowerami jak było chłodniej, mieliśmy rowery w cenie pobytu z fotelikiem dla dziecka, byliśmy w Drage drogą nad przy jeziorze. Naprawdę Pakostane to dobry punkt wypadowy, Pag, Nin, Zadar, Szybernik ( niestety zabrakło nam czasu).
Miłego pobytu
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.07.2016 09:51

Ania_84 napisał(a):kobrat czego dokładnie mam szukać na ulicy Domagoja?

Dziś winko zakupione na targu u starszej pani. W plastikowej 1,5 litrowej butelce :p
Dziś się już nie napijemy, bo właściciel zaprosił nas na kieliszek wiśniówki (ja), śliwowicy (mãż) i orzechówki (my razem).
Jeszcze wcześniej było piwko do pizzy ( w Pjace bardzo dobra), więc mixów na dziś wystarczy.

Jutro kierunek plaża w okolicach Pine Beach :)

trzeba wejsc w ta waska uliczke, i na koncu po lewej stronie jest prywatna rozlewnia :) tez daja poczestunek :)
karolekw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolekw » 05.07.2016 12:11

Ania_84 napisał(a):
FUX napisał(a):K
A jeśli chodzi o wycieczkę na Kornati, to jest to kwestia przemyślenia, bo nie wiem, czy nasza mała da radę przez cały dzień..

Spokojnie da radę :) w ubiegłym roku moja mała miała roczek i dała radę, trochę pospała, trochę pooglądała, a syn 4,5 (ten to już sobie popływał na postoju, łapał krewetki i kraby) :)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.07.2016 12:18

a wie ktos, czy mozna poplynac z Pakostane gdzies indziej niz na Kornaty?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.07.2016 12:33

kobrat napisał(a):a wie ktos, czy mozna poplynac z Pakostane gdzies indziej niz na Kornaty?

Można całkiem blisko :wink: >>> http://www.pakostane.hr/pl/dobrze-wiedziec/vrgada
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.07.2016 13:15

kobrat napisał(a):a wie ktos, czy mozna poplynac z Pakostane gdzies indziej niz na Kornaty?

Plażing na sąsiedniej wyspie. Rano płyniesz, wieczorem powrót.
Nigdy nie skorzystaliśmy.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.07.2016 13:17

FUX napisał(a):

Plażing na sąsiedniej wyspie. Rano płyniesz, wieczorem powrót.
Nigdy nie skorzystaliśmy.

no wlasnie my tez nie, ale w tym roku na pewno sie wybierzemy :)
Ostatnio edytowano 05.07.2016 19:02 przez kobrat, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone