Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.07.2015 07:46

Najlepsza świnia i koźlę z grilla na ryneczku przy starym porcie, obok serdele w nocy i pizzeria w starym porcie.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 28.07.2015 13:51

Pizzeria PJACA sie zwie , pamietajcie jak wezniecie tam napoje , to dolewka jest za 5 kuna jak sie nie myle :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.07.2015 18:57

No nie...
LANTERNA.
O tej pisałem.
beti.ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti.ka » 29.07.2015 14:58

No i fajnie:) dzięki Wam znowu uzyskałam kilka cennych informacji na temat Pakostane:)) dzięki:) my wybieramy się tam ze znajomymi 10.08. jednak troszkę obawiam się o pogodę... sprawdzałam na meteoprog, że od 10.08 temperatura obniży się, przewiduje się pochmurne dni i opady... Każdego roku raczej wybieraliśmy te bardziej południowe miejscowości i zawsze mieliśmy wspaniałą pogodę przez cały pobyt. Wczoraj koleżanka nastraszyła mnie, że będąc 3 lata temu w Zadarze natrafiła na fatalną pogodę - 7 dni w deszczu... Troszkę mnie to niepokoi, ale trudno co ma być to będzie.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 29.07.2015 17:15

FUX napisał(a):No nie...
LANTERNA.
O tej pisałem.

ale numer, a ja myslalem ze to ta Pjaca :oops: ale tam tez byla pizza super!!! szczerze to nie widzialem tam tej Lanterny :( chociaz moze nie zwracalem uwagi, wiedzac , ze Pjaca najlepsza he he
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 29.07.2015 17:23

beti.ka napisał(a):No i fajnie:) dzięki Wam znowu uzyskałam kilka cennych informacji na temat Pakostane:)) dzięki:) my wybieramy się tam ze znajomymi 10.08. jednak troszkę obawiam się o pogodę... sprawdzałam na meteoprog, że od 10.08 temperatura obniży się, przewiduje się pochmurne dni i opady... Każdego roku raczej wybieraliśmy te bardziej południowe miejscowości i zawsze mieliśmy wspaniałą pogodę przez cały pobyt. Wczoraj koleżanka nastraszyła mnie, że będąc 3 lata temu w Zadarze natrafiła na fatalną pogodę - 7 dni w deszczu... Troszkę mnie to niepokoi, ale trudno co ma być to będzie.

moge pocieszyc, ze raczej ciezko teraz ustalic prognoze na za 2 tygodnie :lol: , z mojego doswiadczenia ( w tamtym roku ) zajechalismy do Pakostane na 3 dni i nie bylo pogody ( upalow) , 1 dzien padalo , i po 3 dniach pojechalismy do Breli z nadzieja na lepsze. :lol: ... a tam w Breli jeszcze gorzej he he , ale i tak na 17 dniowy pobyt mielismy slonce i plazowanie przez okolo 13 dni . W tym roku cale 15 dni upalne :roll: :papa: pozdrawiam i zyczy milego urlopu
PS. dla tych co nie wiedza na temat lodow , (ja dowiedzialem sie dopiero w tym roku ) , a mianowicie mozna brac " pola pola " czyli robi 2 rozne galki smakowe w cenie 1 :P : kupujac 2 galeczki za 14 kuna, ma sie naprawde poteznego loda 4 galkowego
beti.ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti.ka » 31.07.2015 09:11

My jedziemy tylko na 10 dni;p więc żyję głęboką nadzieją, że trafi nam się w miarę ładna pogoda. Wolę już nie patrzeć na długoterminową pogodę na meteoprog, bo nie chcę się martwić na zapas. Dla mnie wakacje bez słońca, to wakacje stracone;p , ale dobrze, że w Pakostane są dobre knajpy i dobre wina w razie czego;p.
Pozdrawiam serdecznie;)
windulek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) windulek » 31.07.2015 09:32

beti.ka napisał(a):My jedziemy tylko na 10 dni;p więc żyję głęboką nadzieją, że trafi nam się w miarę ładna pogoda. Wolę już nie patrzeć na długoterminową pogodę na meteoprog, bo nie chcę się martwić na zapas. Dla mnie wakacje bez słońca, to wakacje stracone;p , ale dobrze, że w Pakostane są dobre knajpy i dobre wina w razie czego;p.
Pozdrawiam serdecznie;)

nie masz co się martwić pogodą :)

http://www.accuweather.com/pl/hr/pakost ... =8/01/2015

ja od 9.08 będę w Breli i będzie podobnie:)
beti.ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti.ka » 31.07.2015 10:48

accuweather zapowiada rzeczywiście piękną pogodę, zupełnie inną niż meteoprog czy meteovista, zatem- ufam uweather;p he he dzięki:) w Breli byli 2 lata temu moi znajomi i baaaardzo zachwalali. Też mierzyłam w tamte okolice, ale nie mogłam znaleźć noclegu, a na wyjazd w ciemno już się nie piszę, po porażce w Primosten:)
Pozdrawiam i życzę wspaniałego wypoczynku;)
Grendel72
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grendel72 » 31.07.2015 22:34

Witam, za 30 min wyjazd, lekki stresik jak zawsze ale taki dobry stymulujący :wink: Pogoda oczywiście sprawdzona także, ale ja tam ufam memu słonecznemu szczęściu, którego innym wypoczywającym także życzę.
Dzięki Fux i Kobrat jeszcze raz za jedzonkowe namiary, na pewno gdzieś zajrzę a po powrocie podzielę się wrażeniami, pozdrawiam i zmykam do załadowanego po dach auta :D
beti.ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti.ka » 01.08.2015 13:26

ha ha my też tak zawsze załadowani po sam dach - a potem na postojach karimaty i piłki lecą z bagażnika:)) udanego wypoczynku i czekam na newsy po powrocie;)
beti.ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) beti.ka » 07.08.2015 16:50

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Pakostane - będziemy zakwaterowani na ul.A.B.Šimića 26, moje pytanie brzmi, czy daleko z tej ulicy na plażę? Mam skręconą stopę:( Boję się, że będę miała problem żeby tam dojść:( Proszę o odpowiedź, jeśli ktoś się orientuje. Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.08.2015 17:35

beti.ka napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące Pakostane - będziemy zakwaterowani na ul.A.B.Šimića 26, moje pytanie brzmi, czy daleko z tej ulicy na plażę? Mam skręconą stopę:( Boję się, że będę miała problem żeby tam dojść:( Proszę o odpowiedź, jeśli ktoś się orientuje. Pozdrawiam

http://www.pakostane.hr/flash/plan-mista-pako.png

Niestety, do plaży dość daleko ....
Grendel72
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grendel72 » 15.08.2015 17:51

Witam bywalców Pakostane, z którego wczoraj wróciliśmy. Podczas pobytu byliśmy po sąsiedzku w Biograd na Moru oraz Drage i rzeczywiście nasza miejscówka okazała się dobrze wybraną. Biograd to już jak Mielno czy Międzyzdroje totalny przemiał turystyczny z całym zapleczem plażowo-zabawowo-gastronomiczno-hotelowym. Ale po godz. 21ej tam przebywając trafiliśmy na morskim stadionie na mecz piłki wodnej - pierwszy raz w życiu na żywo coś takiego widziałem i bardzo nam się podobało. Drage "pierwsze" od strony Pakostane malutkie i takie cichutkie a to "drugie" za zboczem wzgórza rozbudowane nowymi apartmanami i piętrowe ułożenie jak w Breli ale nie tak ładnie.
To było 13 pełnych wrażeń i podróży dni spędzonych jeśli już na plaży to tylko na Pine Beach, plaże tzw. miejskie i te na wysokości Kozaricy to ludź na ludziu i mało atrakcyjnie przynajmniej dla nas. Za to w Pine Beach mimo iż trzeba zapłacić za wjazd (5 kun za h lub max 20 kun za cały dzień - pierwsza godz. gratis) to są to ceny absolutnie warte zapłaty i raczej symboliczne porównując te z wielu parkingów nad polskim morzem. Oczywiście zaliczona wycieczka z Ante na Dance po Kornati, super spędzone 9h i koniecznie po dłuższej rozmowie kazał mi napisać sobie adres tego Forum zadziwiony, że tyle osób wie o nim tyle a on ich pierwszy raz widzi i że tylu Polaków czyta w tym miejscu takie informacje :D - dzięki FUX. Odwiedziliśmy Krka i Skradin ale w samym parku było z milion osób, no może z 950 tys. :wink: i jeśli ktoś był tam w tym czasie - pierwszy tydzień sierpnia - to wie o czym piszę. Poza tym zwiedzony Zadar, Nin oraz wspaniałe krajobrazy wyspy i miasta Pag oraz okolic, a na końcu był Szybenik. W tak zwanym międzyczasie Vrana i Kamienjak oraz pobliskie Jezioro Vransko.Teraz trzeba obejrzeć te około 3000 zdjęć i zostawić te najlepsze by zachować super wspomnienia. Polecam Pakostane jako fajne miejsce i doskonałą bazę do bardzo atrakcyjnych wyjazdów w piękne zakątki Chorwacji.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.08.2015 18:01

:oops:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone