Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.08.2013 17:45

W Pakostane w kranie masz wodę lepszą, niż ten syf z Lidla. Wkładasz do lodówki, ew. lód.
Winko do tego, robisz szprycel i jest git.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 28.08.2013 21:39

FUX napisał(a):...

Święte słowa. :mrgreen:
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 29.08.2013 07:41

FUX napisał(a):W Pakostane w kranie masz wodę lepszą, niż ten syf z Lidla. Wkładasz do lodówki, ew. lód.

Czyli wode z kranu w apartmanie moge spokojnie lac do butelki i pic?
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 29.08.2013 08:38

Flacha napisał(a):
FUX napisał(a):W Pakostane w kranie masz wodę lepszą, niż ten syf z Lidla. Wkładasz do lodówki, ew. lód.

Czyli wode z kranu w apartmanie moge spokojnie lac do butelki i pic?

Jacku wino będziemy pić, WINO ... a nie wodę :twisted: bo konie piją wodę

a po tygodniu "dobrej" zabawy wywiezie nas eskorta policji poza teran miasta i każde do domu wracać :oczko_usmiech:
karus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karus » 08.09.2013 10:22

Flacha napisał(a):120e? Za ile osób że tak zapytam?

Mi zaproponowali apartament z widokiem na morze za 50 euro.. Uważam że to zbyt wygórowana cena jak za wrzesień..

My teraz płacimy za apartament 7,5 Euro/osoba + klimatyczne 1 euro dzień. Apartament z widokiem na morze w super standardzie. Ulica Tina Ujevica tak ze z 700m od plaży.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.09.2013 10:49

Za drogo, jak za taka odległość...
karus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karus » 08.09.2013 15:23

FUX napisał(a):Za drogo, jak za taka odległość...

No odległość jest straszna...
karus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karus » 10.09.2013 20:17

Gdzie możemy kupić w Pakostane dobrą Rakiję (najlepiej mandarynkową) i dobry Prosek ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.09.2013 20:21

Za nowym portem przy promenadzie stoi biały bus z podnoszonym bokiem. W sumie bardziej na prezenty, ale wyroby mieli dobre.
Popytaj po wsi, to każdy powie, że ma najlepszy.
W uliczce koło rzeźnika także był punkt.
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 11.09.2013 16:09

Prosek ciężko już dostać bo wyprzedane wszystko prawie. Ja jestem w Pakostane i kupiłem u takiego gościa na kardinala stepinca. Ma taki kramik , dobre ceny wina i dobra rakije. Oliwę z oliwek tez ma dobra.
karus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karus » 11.09.2013 17:09

Flacha napisał(a):Prosek ciężko już dostać bo wyprzedane wszystko prawie. Ja jestem w Pakostane i kupiłem u takiego gościa na kardinala stepinca. Ma taki kramik , dobre ceny wina i dobra rakije. Oliwę z oliwek tez ma dobra.

Prosek można kupić też na straganie z warzywami przed portem. Jest dobry. Mają też pod ladą jakąś rakije ale orzechową lub czysta ale ta czysta ma z 50 porc.... :)
karus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karus » 11.09.2013 19:53

karus napisał(a):
Flacha napisał(a):Prosek ciężko już dostać bo wyprzedane wszystko prawie. Ja jestem w Pakostane i kupiłem u takiego gościa na kardinala stepinca. Ma taki kramik , dobre ceny wina i dobra rakije. Oliwę z oliwek tez ma dobra.

Prosek można kupić też na straganie z warzywami przed portem. Jest dobry. Mają też pod ladą jakąś rakije ale orzechową lub czysta ale ta czysta ma z 50 porc.... :)

Dzięki, zakupiliśmy rakiję wiśniową. Jakby wam sie gdzies tu trafiła rakija pomarańczowa to dajcie znać.

pzdr
audiKSP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) audiKSP » 18.02.2014 21:30

Czy Pakostane w czerwcu (pierwszy tydzień) to dobry wybór? Jedziemy z 5letnimi dziećmi. Chodzi mi o to czy nie za bardzo będzie wiało nudą. Jak 3 lata temu byłem w tym okresie w Primosten to dopiero to miasteczko sieę organizowało na przyjezd turystów chyba. Wycieczki były jeszcze nieczynne itp. Jednym słowem polecacie Pakostane w tym okresie z dziećmi?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.02.2014 21:35

W drugiej połowie czerwca Pakostane gotowało się do sezonu. Ale to dane sprzed dobrych kilku lat.
Niech Rodzice się wysilą i zrobią Dzieciom atrakcje.
Nie samymi trampolinami, samochodzikami, kolejkami, etc. Młodzież żyje.
Książki zabrać, bajki poczytać. :mrgreen:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 18.02.2014 21:40

Dziś takie rzeczy tylko nieliczni robią :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone