Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 29.07.2013 09:31

kipercz napisał(a):
misiudg napisał(a):
kipercz napisał(a):LUDZI mrowie :( myślę,że we wrześniu będzie ok :)

nie będzie OK jak już któraś osoba z kolei się we wrześniu wybiera :) :lol:

flacha coś pisał, ja, teraz TY ... to już 3/4 plaży zajmiemy :mrgreen: :mrgreen:

aż się prosi spot w Pakostane zrobić przy ognisku :hut:

W linku do googlemaps,który zapodał FUX widać ,że zdjęcia były robione we wrześniu 2011 ,tłoku nie ma,
co do ogniska-jestem za :)
jedziemy 10 albo 11 wrzesnia (pierwszy raz ),pewnie tam już będziecie,przy której ulicy bierzecie noclegi?
Stepinca czy może bliżej Busica-tam ta plaża -Punta-jak widzę ma możliwość schowania sie pod drzewko
Szkoda,że nie ma dużego tańszego marketu w Pako

Ja to 13 już wracać będę bo od 1 września zamierzam wylegiwać sie w Pakostane :). A noclegu szukac bede chyba najpierw na Stepinca
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 29.07.2013 10:38

Cześć!
poszukiwania miejscowości (okolicy wakacji) chyba dobiegły końca i zdecydowałem się na Pakostane lub jeżeli nie znajdę niczego fajnego to będą szukać na tym wybrzeżu. Na miejscu będziemy 18.08 (niedziela) ok 10. Wiem skądinąd (z tego wątku i innych - niewyczerpane źródło informacji) że jadąc w "ciemno" na 90% coś znajdę dla nas 2 + 2 (3 i 9 lat). Czy w tym okresie jest szansa na kwatery na ul Kneza Domagoja lub okolicznych, Zależy mi na bliskiej odległości do plaży i dużym apartamencie. Ze względu na dzieci zaczynam poszukiwania od plaż i lokalizacji. A może zacząć od ul. Stepnica ? Proszę o sugestię - dzięki.
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 29.07.2013 14:03

Myślę że nikt ci tutaj nie napisze że na pewno coś znajdziesz. Wybierz sobie ulice na start i tam szukaj. Ja zamierzam zacząć poszukiwania od Stepinca .
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 29.07.2013 18:20

Masz rację, chodziło mi o to czy ktoś miał doświadczenia w tym okresie z szukaniem kwater. :?:
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 29.07.2013 20:48

Flacha napisał(a):Myślę że nikt ci tutaj nie napisze że na pewno coś znajdziesz.

Mylisz się. :lol:

Ja napiszę: na pewno coś się znajdzie !!!!

Błędem jest natomiast szukanie czegoś w top sezonie, 5 m. od plaży, za 10 Euro od osoby.
Albo znajdziesz względnie tanio (mieliśmy za 40 E bez targowania jeszcze - do 35 E by zeszło - bez klimy i standard wczesny Tito) i 200-400 m. od plaży albo za godziwe pieniądze (55 E - 250 m. od morza, klima non-stop, WI-FI, nowiutkie meble, 32" TV, 25 m2 taras, oddzielna sypialnia itd). Dla 3 osób. Wybraliśmy to drugie.

Przy Stepinca nie nastawiałbym się na super blisko do morza.
Ale może się uda.

pzdr
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 30.07.2013 07:01

Dzięki Stiopa za słowa otuchy :wink:
Liczę że znajdę coś w przedziale 40-60 i 250 m. Auta nie chcę ruszać w drodze na plażę, a targać cały sprzęt na plecach (materace, ponton itp) kilkaset metrów.... nieeee - to mają być wakacje również dla mnie. :P
MARIO WAWA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARIO WAWA » 30.07.2013 08:45

Śmigi,

Wiem, że w Apartamentach Bernadica jest wolny apartament na 4 osoby - z tego co słyszałęm 55 Euro
Ulica Kneza Demagoja - 42 metry od plaży...
MARIO WAWA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARIO WAWA » 30.07.2013 08:48

Śmigi - tu masz linka
http://www.apartments-bernardica.com/ap ... tment.html

Ja rezerwowałem Apartament Elodi - od 19 do 30 sierpnia.
Flacha
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 30.07.2013 09:04

Stiopa napisał(a):
Flacha napisał(a):Myślę że nikt ci tutaj nie napisze że na pewno coś znajdziesz.

Mylisz się. :lol:

Ja napiszę: na pewno coś się znajdzie !!!!

Błędem jest natomiast szukanie czegoś w top sezonie, 5 m. od plaży, za 10 Euro od osoby.
Albo znajdziesz względnie tanio (mieliśmy za 40 E bez targowania jeszcze - do 35 E by zeszło - bez klimy i standard wczesny Tito) i 200-400 m. od plaży albo za godziwe pieniądze (55 E - 250 m. od morza, klima non-stop, WI-FI, nowiutkie meble, 32" TV, 25 m2 taras, oddzielna sypialnia itd). Dla 3 osób. Wybraliśmy to drugie.

Przy Stepinca nie nastawiałbym się na super blisko do morza.
Ale może się uda.

pzdr

Namiar jakiś na tą kwatere waszą masz? Jaka tam cena na wrzesień jest? może strone www mają?
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 30.07.2013 10:52

Flacha napisał(a):Namiar jakiś na tą kwatere waszą masz? Jaka tam cena na wrzesień jest? może strone www mają?

Żadnego namiaru, niestety. :(

Pani nie ma wizytówek, duże kłopoty z komunikacją (ani po angielsku, ani po niemiecku, ani po rosyjsku - to już ze starszymi Chorwatami nie miałem żadnego kłopotu), stwierdziła że to drugi sezon i nic nie ma.

Swoją drogą nie wiem jak ona znajduje klientów bo po nas przyprowadziła 4 polaków, którzy zastanawiali się, czy wziąć apartman.

Mogę ewentualnie wskazać na mapie miejscówkę, jakby ktoś chciał.

pzdr
śmigi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigi » 30.07.2013 14:09

Dzięki MARIO :!: :!: :!:
eStefan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eStefan » 30.07.2013 15:12

2010r. w ostatni dzień lipca był spory problem z miejscówkami w Pakostane. We wszystkich agencjach w miasteczku (chyba 3 agencje) stwierdzili że nie ma wolnych miejsc. Spotkani rodacy również szukający miejscówki nie mieli się gdzie zaczepić a szukali od Biogradu. W końcu na ul.Kneza Demagoja znalazłem, a raczej ~90 letnie kobieta z jednego z domów mi znalazła :mrgreen: mimo że nie rozumiałem ani słowa co do mnie mówiła :oczko_usmiech: . Ja potrzebowałem na kilka dni nie wiem jakby było w przypadku dłuższego pobytu.
MARIO WAWA
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARIO WAWA » 30.07.2013 22:38

śmigi napisał(a):Dzięki MARIO :!: :!: :!:

Nie ma problemu...
Jeśli pomogłem to się cieszę...
kipercz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kipercz » 31.07.2013 05:59

Stiopa napisał(a):
Flacha napisał(a):Namiar jakiś na tą kwatere waszą masz? Jaka tam cena na wrzesień jest? może strone www mają?

Żadnego namiaru, niestety. :(

Pani nie ma wizytówek, duże kłopoty z komunikacją (ani po angielsku, ani po niemiecku, ani po rosyjsku - to już ze starszymi Chorwatami nie miałem żadnego kłopotu), stwierdziła że to drugi sezon i nic nie ma.

Swoją drogą nie wiem jak ona znajduje klientów bo po nas przyprowadziła 4 polaków, którzy zastanawiali się, czy wziąć apartman.

Mogę ewentualnie wskazać na mapie miejscówkę, jakby ktoś chciał.

pzdr

pewnie ,że chcemy-dawaj :)
albo podaj ulicę nr domu
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 31.07.2013 13:25

Takie mi wyskoczyły współrzędne.
43.907571,15.513805

Ulica nie ma chyba swojej nazwy.
Wjeżdżasz ostatnim wjazdem do Pakostane (jadąc od Biogradu) w prawo, jedziesz ulicą Marka Marulića, dojeżdżasz do M. Gupca i skręt w prawo i zaraz w lewo (taki zygzak) i jesteś na Vlatka Maćeka. Po 50 m. za względnie nowym domem skręcasz w prawo (to ta ulica bez nazwy). Trzeci RÓŻOWY dom po lewo. Jesteś na miejscu, prowadził Cię....Stiopa... :lol: :papa:

Pukać u nich lub po drugiej stronie po skosie dom z zielonymi okiennicami.

pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone