napisał(a) Grendel72 » 17.08.2015 08:53
Tak jak napisał Fux w prawo i barów/pubów a nie restauracji jest blisko przynajmniej 2-3. Mnie natomiast rzucił się w oczy fajnie podświetlony i taki nowocześniejszy bar przy końcu promenady w stronę Kampu Kozarica, czyli jakieś 600-700m także w prawo od tego rozwidlenia. Swoją droga bardzo podobały mi się niektóre z występów - na stałej scenie zorganizowanej na środku przedmiotowego rozwidlenia – kiedy zespoły wokalne, najczęściej w składach wyłączenie męskich, śpiewały taką ich b.przyjemną mieszankę folku z popem oraz tradycyjne nazwijmy to „biesiadne” piosneczki. Wtedy pod sceną na tym „głównym” placu Pakostane tańczyło, bujało i bawiło się mnóstwo osób. Występy zaczynały się zwykle po zmroku.
Samo miasteczko z opisów forumowiczów wyobrażałem sobie bardziej kameralnie a okazało się nie aż tak małym i np. z całkiem sporą częścią rozrywkową dla dzieci, której nie spotkałem tak rozbudowanej w żadnym z innych miasteczek gdzie dotąd przebywaliśmy. Myślę tutaj o zlokalizowanym przy rondku koło portu placu na którym są dla dzieci samochodziki, kulki i dmuchańce, trampoliny z linami bungie i inne ustrojstwa na całkiem sporej powierzchni. Tak wiec jeśli wrażenia barowe by nie wystarczyły to doprawić się można 10 minutami na trampolinie i zawroty głowy jeszcze lepsze
.
Jeśli natomiast cichlibyście mocniej poszaleć to wtedy 5 km do Biogradu na Moru a tam to już wzdłuż promenady (w stronę Pakostane) macie full wypas w temacie pubów i tańca
.