Re: DRAGE / BINIČKI MARIJA
napisał(a) ireneusz1977 » 24.07.2014 15:32
piotrh_ napisał(a):Witam,
mam zaklepane 9 dni w sierpniu w Apartamencie jak w tytule (ulica Zadarska 65) .
Mam kilka pytań :
- gdzie w Drage najfajniejsza plaża dla dzieci w wieku 6 - 10 lat ?
- jak z wyżywieniem (jakaś knajpka w Drage czy raczej Pakostane) ?
- pytanie trywialne ale zapytam : "obuwie ochronne" dla dzieci kupujecie w PL czy HR ?
Piotr
(jeżeli już takie tematy były to proszę o linka do postu)
Z Twojego apartamentu będziesz miał ok 150 metrów do plazy żwirkowej dość płytkiej, w sam raz dla dzieci (wystarczy zejść do morza "główną" drogą). Przy tej samej plazy są dwie kafejki w których można zaspokoić pragnienie, zjeść lody pizzę itp.
Trochę blizej będziesz miał do plazy kamienistej, wystarczy, że zejdziesz prosto z apartamentu w kierunku morza. Na plazy kamienistej jest sporo betonowych platform, na których można się rozłozyć z plazowymi sprzętami, zwykle z tych platform do morza można zejść po schodach. Nasza pociecha rok temu miała 7 lat i radziła sobie całkiem dobrze w tej części plaży.
Większy wybór lokali z jedzeniem znajdziesz w pobliskim Pakostane, tam tez jest targ, trochę więcej sklepów itp. Kilka słów o tej okolicy znajdziesz pod adresem:
10-dni-czerwca-w-drage-t42003.html?hilit=10 dni czerwca
relację zacząłem ja rok temu, ale fajnie się kontynuuje o tegoroczne wrażenia innych osób.
pozdrav,
Irek