Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane-dobry wybór???

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aka85:)
Podróżnik
Pakostane-dobry wybór???

Nieprzeczytany postnapisał(a) aka85:) » 05.08.2006 19:50

ponawiam moje pytanie dotyczące miejscowości Pakostane (jakoś nikt nie odpisuje :cry: ). jadę we wtorek (08.08.)i chcę się dowiedzieć czegoś o tej mieścince (wszystko w necie przeczytałam-chyba). ale interesują mnie informacje od ludzi, którzy tam byłi i mogą powiedzieć cosik ciekawego o tym miejscu:
1. co warto zobaczyć w okolicy :?:
2. jakie są plaże (podobno te na obrzeżach miasta są ładniejsze od miejskiej) 8)
3. czy jest tam jakiś bankomat (przyjmujący kartę Visa Elektron)
4. jeśli ktoś był niedawno, to jaka była pogoda, bo szczerze mówiąc prognozy nie są zbyt ciekawe :cry: ,a widziałam filmy z tych okolic (robione co godzinę!!!) i było czyste niebo - teraz nie wiem komu mam wierzyć :roll:

trochę się tego nazbierało, cóż...chcę być dobrze przygotowana na ten wyjazd :wink:

będę wdzięczna za odpowiedzi pozdroofki :)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.08.2006 20:32

dziewczyno - dziwisz się że Cię większoć lub wszyscy ignorują :?: :!: :evil: bo ja absolutnie nie :!: wczoraj zarejestrowałaś się na forum i udało Ci się założyć już 3 tematy dotyczące praktycznie tego samego :!: w tym 2 w odstępie 6 minut :!: :!: :!: na każdym innym forum(czytaj normalnym do których te też kiedyś należało) admin lub moderator wyp...... by Cię na zbity :evil:

Pozdrawiam wszystkich robiących burdel na tym forum w tym Admina i moderatorów :evil: POBUDKA :!: :!: :!: :!: :!: :lol:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 05.08.2006 21:12

znalazłam dziś ładną galerię z Pakostanu
http://www.tnpakostane.hr/gallery.aspx

pooglądaj:)
pozdrawiam
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.08.2006 21:19

Madziu fryzurka wprost szałowa :wink:
Srdecan Pozdrav
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 05.08.2006 21:24

Dzięki Rich (miło że zauważyłeś)
Każda kobieta co jakiś czas chce przejść jakąś zmianę :wink: w wyglądzie, a ta fryzura w chorwacji przypadła mi do gustu :D :D :D
A u Ciebie widzę po fotkach że córeczka rosnie jak na drożdzach-jeszcze jakiś czas temu widziałam ją w wózku :D
pozdrawiam
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aka85:) » 05.08.2006 22:13

rich72 napisał(a):dziewczyno - dziwisz się że Cię większoć lub wszyscy ignorują :?: :!: :evil: bo ja absolutnie nie :!: wczoraj zarejestrowałaś się na forum i udało Ci się założyć już 3 tematy dotyczące praktycznie tego samego :!: w tym 2 w odstępie 6 minut :!: :!: :!: na każdym innym forum(czytaj normalnym do których te też kiedyś należało) admin lub moderator wyp...... by Cię na zbity :evil:

Pozdrawiam wszystkich robiących burdel na tym forum w tym Admina i moderatorów :evil: POBUDKA :!: :!: :!: :!: :!: :lol:

jeżeli nikt mi nie odpisuje 24h, to ponowiłam pytanie-jeśli komus to przeszkadza to niech nie odpisuje i tyle. nie widze problemu.

rich72-jesli nie piszesz na temat to po prostu nie pisz, a przede wszystkim szkoda mi Ciebie,że nie znasz innych slow niż wypierd... itp.

madzia1981-dzieki za link

pozdraviam wszystkich "miłych" i "niemilych" cromaniakow:)

p.s. - widze ze nowi ludzie nie sa tu zbyt mile widziani - nie wiedzialam ze to takie "ELITARNE" forum.
maalena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maalena » 05.08.2006 22:31

aka...sęk w tym, że to duże tzn. rozbudowane forum i robisz bałagan zakładając kilka wątków na ten sam temat. Forum robi się mniej przejrzyste. Dla kogoś kto tu często zagląda to faktycznie może być irytujące i w końcu można stracić cierpliwość. Co do odpowiedzi, czasem trzeba trochę dłużej poczekać ale zawsze znajdzie się ktoś kto Ci coś podpowie, ewentualnie można przeszukać archiwa forum lub po prostu spróbować coś wygooglać pod hasłem Pakostane, relacja z pobytu itp.
Sama przez Pakostane przejeżdżałam tylko stopem więc wiem niewiele, może tu coś znajdziesz:

http://www.pakostane.hr/pakostane_EN.php?l=2&s=1
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 06.08.2006 00:41

eżeli nikt mi nie odpisuje 24h, to ponowiłam pytanie-jeśli komus to przeszkadza to niech nie odpisuje i tyle. nie widze problemu.

a ja widzę problem bo jestem na tym forum ponad 4 lata i niepotrzebne zaśmiecanie utrudnia odszukanie tego co istotne

rich72-jesli nie piszesz na temat to po prostu nie pisz, a przede wszystkim szkoda mi Ciebie,że nie znasz innych slow niż wypierd... itp.

znam wiele innych słów, a co do tematu piszę jak najbardziej bo jest opcja szukaj i nie widzę potrzeby żeby przy każdym logowaniu (lub częściej) zakładać nowy temat
Ps. jek wcześniej wspomniałem na tym forum jestem, od ponad 4 lat (z małą przerwą) i napisałem mniej lub bardziej przydatnych postów prawie 900 i nie założyłem jeszcze tematu
Ps. Nowa krew jest tu moim zdaniem bardzo mile widziana tyle że trzeba również uszanować tych którzy tu są od dawna

polecam opcję szukaj

p.s. - widze ze nowi ludzie nie sa tu zbyt mile widziani - nie

wiedzialam ze to takie "ELITARNE" forum.

to forum nie jest elitarne tylko moim zdaniem ( i mam nadzieję że nie tylko) że bezpodstawne zaśmiecanie jest bez sensu bo kiedyś jeśli tu zostaniesz stwierdzisz podobnie jak ja. Znajdź cokolwiek jeśli masz setki tysięcy tematów :lol: :!: :lol:

A u Ciebie widzę po fotkach że córeczka rosnie jak na drożdzach-jeszcze jakiś czas temu widziałam ją w wózku icon_biggrin.gif

Maalena - jeśli chodzi o emblemat który miałem poprzenio co do małej to wózek był a w nim Karlovacko natomiast Madzię na grzbiecie niosłem (bo tak woli bi więcej widzi) najnowsze fotki są na www.rich72.ao.pl teraz to ona ma już prawie 4 lata więc wózek zostanie w domu :wink:
komorfil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) komorfil » 06.08.2006 10:10

Bardzo miłe miejsce!
Spędziłem tam trzy dni na tanim prywatnym kempingu (ok. 120 kun za dobę 2 osoby z dzieckiem, samochód, namiot, prąd) - takich kempingów jest tam kilka, wystrzegaj się natomiast dużego kempingu - nie pamiętam nazwy - takiego co ciągnie się od południowej drogi wychodzącej z miasta aż do morza- drożej, ciasno, a już szczyt wszystkiego to brak możliwości pożyczenia przejściówki do gniazda siłowego (nota bene fatalnie rozmieszczone skrzynki zasilające, widziałem jak niektórzy musieli prowadzić 50 m kabla by mieć prąd) - taką przejściówkę można tam tylko kupić!

Prytwatne kempingi luźniejsze, czyste, z miłymi ludźmi.
Z miasteczka bardzo atrakcyjne oferty wycieczek na Kornati, 230 kun za osobę za 9 godzin rejsu, 2 x pływanie, obfite sniadanie i obiad, napoje bez ograniczeń, dzieci do 5 lat gratis - w sumie zastanawiam się, jak oni w takim razie wychodzą na swoje na tych rejsach. Poza tym przemiły skiper - szukaj statku "Bocko" - gorąco polecam, wycieczka na Kornati jego statkiem to była prawdziwa przyjemność!

Generalnie jedne z najmilszych wspomnień z Chorwacji wiążą się z Pakostane.
Morsu
Globtroter
Pakostane-dobry wybór???

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morsu » 08.08.2006 07:10

Statek nazywa sie Bosko - tez nim plynalem 2 tygodnie temu - i udalo nam sie delfiny nawet zobaczyc - cud okazy
Podróżnik
dzięki za odp:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) aka85:) » 21.08.2006 10:31

dzięki wielkie za info:)przedwczoraj wróciłam z Pakostane - superowe miejsce!!!:D parę osób pisało,że tam jest cicho i że nie ma gdzie się pobawić - a jednak tak nie było:) bary, dyskoteka "Adriana"chyba;)(wprawdzie jedna jaką widziałam, ale jaka!!!) no i aerobic na plaży - REWELKA po prostu!!!:D

tak nawiasem mówiąc - kto wie jak się nazywa ten gościu ,co prowadzi aerobic na plaży, to proszę o odpowiedź (mam z nim fotkę:D)a wstyd przyznać, nie wiem jak się nazywa;/

pozdrawiam:)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone