Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane 2020

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mak1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mak1 » 13.07.2020 21:15

Jeśli mogę zaproponować to mała kameralna mieścina Nin,Trogir i ciut dalej Split. :papa:
ventus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ventus » 13.07.2020 21:48

Pakośtane też zaliczone, mogę polecić, twierdzę św. Mikołaja, przy wejściu do Sibenika. Zainteresowała mnie ta rzeka Zrmanje. Czy ktoś jakimś pontonikiem lub innym sprzętem pływał tam w górę nurtu.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 06:37

Hejka :papa:

Witam Wszystkich i pozdrawiam :wink: :hut:

dzięki za propozycje :wink:

Polecam rejs na Kornati - dzień pełen wrażeń.

rejs pewnie byłby fajny :roll: , ale kobiety na moją propozycję zareagowały że już są wyleczone z fish-pikników itp..itd i majom to w d... 8O
..a z dodatkowo to nasz gospodarz zaproponował nam kilka godzin jego łódeczką rejsik na Vrgadę , do Drage i troche po Kornati i też za bardzo entuzjazmu nie okazywały :(
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 06:58

Hejka :wink:

Jeśli mogę zaproponować to mała kameralna mieścina Nin,Trogir i ciut dalej Split

kurde , nie co bym sie chwolił bo to nieładnie , ale tez juz tam byłem po dwa razy

ale dzięki za propozycje :wink: :papa:

Zainteresowała mnie ta rzeka Zrmanje. Czy ktoś jakimś pontonikiem lub innym sprzętem pływał tam w górę nurtu.

z Obrovaca w górę rzeki pływają pontony i stateczki które przewożą turystów , myślę że swoim pontonem też można , ale nie znam przepisów typu ( ile koni silnik , patent itp) :(

a jak byliśmy na plaży przy Berberov Buk , to tam z góry co chwilę spływali na kajakach i pontonach , jest tam kilka agencji typu

kajaki i rafting 8)

Pozdro :wink: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 07:17

..o bardzo nam się podobało na punkcie widokowym Kamenjak nad jeziorem od strony lądu :mrgreen: 8)

widok na Vransko jezero i Kornati :roll: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Polecam :D

Pozdrówki :wink: :papa: :hut:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 07:52

Jeśli chodzi o plaże to my do naszej Punta Beach mamy 10 metrów

je pikno ale ni ma dzew :( ,i pzi tych upałach to je masakra 8O

ale kilometr w lewo i kilka w prawo są fajne z laskami piniowymi 8)

Pilatusa beach :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Porat w Drage :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..to tyle na razie :wink: lece do mora sie okompać , bo tak do 9:00 to tu jeszce idzie wytrzymać , a potem bujamy sie zaś kaj na wyciecke posukać jakich dziur w ziemi , cyrwonych jeziorek ,niebieskich baranow i piknych krajobrazow 8O , jak co znońde to wom pośle foty

Pozdrówki :wink: :wink:

Kowal38 :smo: :papa: :hut:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 08:09

Hejka :wink:

Cześć Janusz :D

Poczytam, pooglądam z przyjemnością, zwłaszcza, że nasza tradycyjna czerwcowa Grecja nie doszła do skutku :(

..a w który rejon Grecji miało Was ponieść w tym roku jestem ciekaw? ..jeśli można :roll: :wink:

Pozdrówki :papa: :hut:
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 14.07.2020 15:25

Jesteście 4 raz z rzędu w Pakostane,wiec pewnie byliście juz i w Zadarze i Szybeniku i Primosten i na wodospadach Krka,wiec ciężko będzie wam coś polecić do zwiedzania w tym obrębie, ale jesli nie byliście ,to obowiązkowo do nadrobienia :hut:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 16:20

Hejka 8O

..hm jest mały problem .mamy awarię Leona 8O , płyn od wspomagania nam wycieka co 30km ...dzwoniłem do mojego mechanika w polsce i niestety nie da się tak wrócić , bo się pompa zatrze i pasek chodzi na alternatorze i mamy zonk :(

.. kapke sie zdenerwowołem . tera czekom aż synowie od gospodara przyjdą , kaj je jaki mechaniker , som dwie opcje , albo na lawecie , albo bedzie dobrze :(

..
..to nie jest żart :!:

..bede Wom relacyje zdowoł na biezonco

..chyba żeby ktoś z Was zna tu jakiś namiar to będę wdzięczny 8)

8O
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 14.07.2020 16:55

Kowal38 napisał(a):Hejka :wink:

..a w który rejon Grecji miało Was ponieść w tym roku jestem ciekaw? ..jeśli można :roll: :wink:

Pozdrówki :papa: :hut:

Miała być ponownie Naxos... ewentualnie pd-zach Peloponez :?

Trzymam kciuki za naprawę Leona :!:

Pozdrawiam
W.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 17:11

Hejka :papa: :papa:
właśnie gospodar pojechał z dziewczynami do mechanikera, na razie wyjechali za brame 8O

Hejka .. nigdy nikomu takiej sytuacji mie życzę , ale biorę to jakoś na wesoło , ale nie tak za bardzo 8O

zaraz wszystko opiszę
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 14.07.2020 19:10

no hejka 8O

kobiety pojechały z Gospodarem , nic nie załatwiły ..dalej pupa z autem ..teraz tu Szefowa nam przyniosła winko .. aż nam wstyd
zawsze jakieś suweniry przywozimy ale wszystkie wykorzystałem , jakoś bedzie

rano jadymy do mechanikera :wink:

aha . są tu nasi Przyjaciele z Austri na tym samym kampie

...s tym powrotem jest masakra , ..jutro jak sie obudze , to bede zły 8O

..ale jak nas muchy nie pzisrajom , to jakoś bedzie

sorki co za polski pisymto w nawiasie

syćko łopise :wink: :wink: :wink: :papa: :hut:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.07.2020 22:52

Cześć Kowal!

Fajnie, że nadajesz :D

Mam nadzieję, że szybko naprawią Leona.

Widzę, że jakieś "dmuchańce" pojawiły się na plaży w Drage. Za to ludzi bardzo mało :) Zdecydowanie mniej niż mieliśmy w 2012:

Obrazek

Za to w 2010 było tak ;):

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie. Bawcie się dobrze! :D
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 14.07.2020 23:02

Je piknie ze hej...góralski gwara to miód na serce...bo zem hanyska, ale w sierpniu 1973 roku zmajstowana na miesiecznych wczasach u gospodarzy w Szczyrku
asieczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) asieczek » 15.07.2020 08:40

czy koło plaży Porat jest gdzie zaparkować darmowo?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży