felixos napisał(a):Witam Cię,
chciałbym się wybrać w 2 osoby w najbliższą sobotę do Chorwacji na 7 dni. Pakostan przykuł moją uwagę ze względu na żwirkowe plaże, czyste morze, urokliw (podobno) miasteczko. Mógłbyś przesłać linka do fotek albo napisać parę słów o swoich wrażeniach z tego miejsca?
Czy mozna być spokojnym o znalezienie "w ciemno" kwatery na miejscu (najlepiej studio z aneksem dla 2 osób plus ew. klimatyzacja).
Czy raczej spróbować zarezerwować sobie coś przed wyjazdem?
Czy jest tam możliwość wypożyczenia i pływania na surfingu?
Czy jest tam możliwość wypożyczenia roweró szosowych i czy jest taki tam sens w ogóle (jeździć po okolicach rowerami).
Mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam!
kolsut45 napisał(a):Własnie wrociłem Z Pakostanu to niedaleko Zadaru.
Witaj. Smiało możesz jechać w ciemno.Wjedz do samego centrum i przy morzu jest duży parking. Zostawiasz auto i szukasz kwaterke.Napewno znajdziesz a radzę nie spieszyć się z wyborem bo jest spory. Ja zdecydowałem się za czwartym razem dopiero, tuż przy promenadzie i miałem widok na zatokę do plaży 5 min . dodam że płaciłem 100 euro za całe pietro z dużym tarasem i bylismy sami w budynku nad nieczynną resteuracją,jak będziesz na miejscu napewno zorientujesz się gdzie to było,miejsc do spania było 10 w 4 pokojach 2 łazienki i wc.Standart może nie najwyższy ale czysto i na miejscu wszystko co potrzeba ,przemiła gospodyni,wszystko bez zbednych formalnosci.. kaucji zwrotnych opłat klimatycznych itp.Co do rowerow to można wypożyczyć a jezdzić taż jest gdzie np. wokoło jeziora. Plaże bardzo różne od kamienistych po żwirkowe ..można znależć też kawałwk piasku ale trochę dalej idąc w prawo od centrum i trzeba okrązyć prywatny osrodek ponieważ przejśće plażą jest tam niemożliwe ..no chyba że się uprzesz i przejdziesz obok ogrodzenia Dodam ze za osrodkiem jest dzika plaża natyrystyczna a granica jej jest umowna i plażowicze są tam nawet wymieszani Ja jechałem wczesnym rankiem w niedzielę przez Zwardoń Bratysławę Węgry boczną drogą nr 86 kawałek Słowenii i Chorwacja.Trasa bardzo spokojna i rzadnych korków o ktorych tyle się słyszy.Winieta tylko na Słowacji a potem dopiero płatna autostrada w Chorwacji. Co do miasteczka to ma swoj urok niewątpliwie . Można naprawdę spokojnie wypoczywać. Narazie tyle jesli chcesz coś wiecej to pytaj tutaj lub 692933113 ..pozdrawiamfelixos napisał(a):Witam Cię,
chciałbym się wybrać w 2 osoby w najbliższą sobotę do Chorwacji na 7 dni. Pakostan przykuł moją uwagę ze względu na żwirkowe plaże, czyste morze, urokliw (podobno) miasteczko. Mógłbyś przesłać linka do fotek albo napisać parę słów o swoich wrażeniach z tego miejsca?
Czy mozna być spokojnym o znalezienie "w ciemno" kwatery na miejscu (najlepiej studio z aneksem dla 2 osób plus ew. klimatyzacja).
Czy raczej spróbować zarezerwować sobie coś przed wyjazdem?
Czy jest tam możliwość wypożyczenia i pływania na surfingu?
Czy jest tam możliwość wypożyczenia roweró szosowych i czy jest taki tam sens w ogóle (jeździć po okolicach rowerami).
Mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam!
Witaj. Fajne fotki Moje jeszcze nie są wgrane bo dopiero wrociłem i trochę spraw mi się nawarstwiło.Miejsca dobrze mi znane w wiekszosci..a czy byłeś dalej za osrodkiem w prawo patrząć od lądu... czy we wrzesniu tez tam bywaja naturysci ? Bo teraz było ich sporo a granica plaży bardzo umowna i plażowocze bywa że wymieszani Przyznam ze jest tam ciekawie Teraz szyt sezonu wiec ludzi sporo ale jesli chcesz samotmosci to napewno też znajdziesz Pozdrawiam...mirek109 napisał(a):kolsut45 napisał(a):Własnie wrociłem Z Pakostanu to niedaleko Zadaru.
Masz aktualne fotki ????
Ciekaw jestem czy byliście tu http://www.olczyk.com/mirek/chorwacja/c ... age87.html i czy było dużo ludzi na plaży bo we wrzesniu jest tam sympatycznie ))) http://www.olczyk.com/mirek/chorwacja/c ... ge473.html
jesteśmy przed wyjazdem ))
kolsut45 napisał(a): czy we wrzesniu tez tam bywaja naturysci ?
Powrót do Nasze relacje z podróży