Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakiet pytań na rok 2009.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radexior
Autostopowicz
Pakiet pytań na rok 2009.

Nieprzeczytany postnapisał(a) radexior » 21.01.2009 18:16

Witam. Koło 20 czerwca wybieram się do Chorwacji (wiem że oczywiste no bo o czym to forum ;P) na 10 dni w tym podróż autokarem.

1. Czy wystarczy dowód osobisty (upewniam się) czy trzeba paszport ?

2. Miejsce zamieszkania tam to będą stoki wyspy Uljan. Pytanie. Ładnie tam jest chociaż ktoś był ?

3. Jaki manewr z euro kunami i złotówkami zrobić ? Gdzie pierw na co wymienić ktoś ma radę ? Bo wyczytałem że u nas euro u nich euro na kuny. Ale z naszym kursem nie jestem pewien. Przejeżdżam też przez Czechy, Austrię, Słowenię. Może tam ?

4. Zakaz wwożenia żywności. W końcu forum czy Gazeta Wyborcza ma rację zakaz aktualny czy nie ? Bo zamiar to sandwicher + chleb tostowy + ser taki mam z przyjaciółmi :D żeby zminimalizować wydatki, uwydatnić % Chorwacki.

5. Jakieś dziwne prawa tam są że jak coś zrobię to płacę duuużo Kun albo gorzej :D ?

6. U nich od 18 lat sprzedają papierosy i alko ? Czy więcej ?

7. Jaka wódka polecana Chorwacka bo teraz nie mogę znaleźć na forum ?
I piwo ?

8. Na te 10 dni to jak będzie dieta tostowa + coś na wycieczce to ile na dzień kun wziąć ? Proszę o przedział. Plus pamiątki ale nie dziadowskie.

9. Jakie są ceny: piwo 0,5l, wódka (i mocniejsze też może być) 1l, woda 1l, kg pomidorów, jogurt 250ml, kg bananów ? Jak znacie o ceny innych produktów w tym regionie proszę pisać :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.01.2009 18:49

Wejdź w "szukaj" i wpisz po kolei każde pytanie i wszystko znajdziesz.
radexior
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) radexior » 21.01.2009 18:57

POMYŚL to nic nie kosztuje. teraz co napisałem 2009 czyli aktualne.
a większość lookałem na forum wcześniej ale wszystko się zmienia
szczególnie cena w dobie kryzysu, i zadałem niektóre pytania żeby się upewnić.

Gratulacje ciekawe czy dobijesz do 1000 postów czy dostaniesz wcześniej bana.

o mogę poszukać i znajdę coś tak pomocnego forum/viewtopic.php?t=21739&highlight=paszport+dow+d+osobisty

bym nie widział to bym pomyślał że sam to napisałeś
Ostatnio edytowano 21.01.2009 18:59 przez radexior, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.01.2009 18:59

radexior........

Powiem krótko:
1) na każde Twoje pytanie jest odpowiedź na tym forum - tylko trzeba CHCIEĆ poszukać
2) punkt 1 regulaminu forum brzmi:
"Zanim wyślesz zapytanie sprawdź, czy ktoś już nie pytał o to samo - być może odpowiedź jest znana. Forum nie jest hot-line, gdzie otrzymasz odpowiedź na pytanie zadane 100 razy w tym samym tygodniu. Sporo odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania znajdziesz w dziale FAQ"

Sorki ale w związku z powyższym - TEMAT ZAMYKAM :wink:

EDIT: a od straszenia banami to akurat nie jesteś Ty :twisted:

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone