ruwado napisał(a):Witaj,
byłem na Pagu w Novalji w 2008 roku (wtedy z 4 letnim synkiem). Nie wiem, czy faktyczny urok tej wyspy, czy to, że to był nasz pierwszy raz w Cro - miejsce to nas zauroczyło. Zauroczyło tak, że w sierpniu wybieramy się do Cro czwarty raz pod rząd.
My byliśmy w hotelu Liburnija, przy samym porcie i promenadzie.
Jeździliśmy na wycieczki do Pagu (miasta), Plitvic, parku Krka, Zadaru i Lun na samym końcu wyspy.
Plażowaliśmy 1 raz na Zrce (od Nowalji w strone Pagu), 1 raz na Casce (w stronę Lun) i pozostałe razy na Cistej (jeszcze dalej za Zrce w strone Pagu).
Cista spodobała nam sie najbardziej. Fantastyczne widok na góry po drugiej stronie zatoki. Mój synek tak polubił Cistą, że za każdym razem jak jedziemy do Cro, to mówi, że chce tam sie wykąpać. W zeszłym roku byliśmy w Sv Filip i Jakov (po drugiej stronie Zadaru) i oczywiście musieliśmy zrobić wycieczkę do Novalji i na Cistą.
W tym roku znowu Filip - i pewnie Cista tez będzie.
Witam,
Prawie rok minął od tego posta, ale może dostanę odpowiedź na pytanie: byłeś najpierw na Pag, potem w Sv. Filip i Jakov, kolejny raz wybrałeś Sv. Filip-Jakov; dlaczego? Co takiego jest w tej drugiej miejscowości, czego nie ma na Pagu? Pytanie trochę osobiste, sorry, ale pojawiło się w związku z wakacyjnym dylematem.