Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag z dziećmi :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 22.07.2011 06:44

wikusia - czyli jedziemy w tym samym czasie mniej więcej. Gdzie będziecie, pierwszy raz jedziecie, czy byliście już na Pagu :D

My planujemy po drodze Postojną. Wyjedziemy wieczór, a na Słowenii będziemy rano. Mam w sumie mieszane uczucia, najlepiej jedzie się w nocy, dzieciaki śpią, jest mniejszy ruch, ale mój mąż będzie wymęczony. Może byśmy pojechali rano i po drodze gdzieś się przespali :roll:

helen- a Ty już po wczasach w Hiszpanii, czy dopiero się wybierasz ?
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 22.07.2011 06:46

Lecimy w czwartek, 28, wracamy tydzień później w sobotę. :)
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 22.07.2011 07:21

No to super, szczególnie patrząc na pogodę za oknem :wink:
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 22.07.2011 08:08

helen - przepraszam, że tak Cię zadręczam, ale pisałaś o noclegu nad jeziorem Bled w Słowenii. Masz może jakieś namiary, maila nazwę konkretną hotelu. Drogo tam było ?
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 22.07.2011 08:34

Nie ma sprawy, z tym, że link który miałam w relacji juz jest nieaktualny, widocznie Ivan nie współpracuje już z tym portalem, nie wiem. My płacilismy 50 euro za noc, ale pamiętam, że tam jakieś limity były, min. 3 noce czy coś.
Znalazłam go tu: http://www.slovenia.info/?apartma=35213&lng=3 , ale jakieś to dziwne takie.
Jak chcesz to szukaj sama, może trafisz na stronę apartamentu, ale wychodzi na to, że nie ma takiej. Albo ja nie umiem szukać.
pan nazywa się
Ivan Bassanese
adres: Koritenska 17A, SI-4260, Bled
a maila muszę poszukać w skrzynce, jeśli jeszcze mam.

edit:
Mam : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Hallo!
In Ihre termin 11.7. - 14.7. wir kan das Appartmet 3 anbitten. Die Preis ist 54 EUR/nacht + 1 EUR turist tax/persone. Total Preis fur 3 Tagen ist 168 EUR, aber wir geben Ihnen 10% rabt. total Preis ist so 151 EUR Bitte, kontktiren Sie Uns, ob Sie interesee habem.
Mit freundlichen Grussen und danke fur Anfrage.
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 22.07.2011 09:00

Dzięki, jak minimum 3 noce, to nie będę sobie zawracała głowy. Pojedziemy i znajdziemy może coś po drodze na Słowenii. Ale i tak bardzo dziękuję za informację - innym razem może skorzystam.
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 22.07.2011 11:00

wikusia - czyli jedziemy w tym samym czasie mniej więcej. Gdzie będziecie, pierwszy raz jedziecie, czy byliście już na Pagu

W tym roku będzie trzeci raz , bo jeszcze wszystkiego nie obejrzeliśmy co było w planie :D A tak naprawdę, to Pag nas zauroczył. Pojedziemy tym razem w cztery rodziny. Mamy apartamenty w mieście od soboty 13.08 i musimy jechać w największym weekendowym tłoku...Nie mniej nigdy droga nie zajmowała więcej niż 12 godz bez dłuższych postojów,ew. krótka drzemka gdzieś na parkingu. Wyruszymy chyba w nocy. Jedziemy przez Słowację.Węgry(autostrada). Skoro wy się wybieracie w środku tygodnia, to pewnie szybciej będzie przez Austrię Słowenię/ Może natkniemy się na siebie gdzieś na Pagu, na jakiejś slicznej plaży . Właśnie dziś nasz stary Galaxy dostał nowiuteńką naklejkę Cro.pl :mrgreen:
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 22.07.2011 12:19

Świat jest mały, więc duża szansa na spotkanie. Moje dzieci widać jak wyglądają, więc będzie łatwiej nas poznać :wink:
A wyjazd w takiej ekipie będzie na pewno super.
Nasi wszyscy znajomi mają niestety bardzo małe dzieci, więc wspólny wyjazd planujemy dopiero za rok.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 22.07.2011 13:28

Witaj,
byłem na Pagu w Novalji w 2008 roku (wtedy z 4 letnim synkiem). Nie wiem, czy faktyczny urok tej wyspy, czy to, że to był nasz pierwszy raz w Cro - miejsce to nas zauroczyło. Zauroczyło tak, że w sierpniu wybieramy się do Cro czwarty raz pod rząd.

My byliśmy w hotelu Liburnija, przy samym porcie i promenadzie.

Jeździliśmy na wycieczki do Pagu (miasta), Plitvic, parku Krka, Zadaru i Lun na samym końcu wyspy.

Plażowaliśmy 1 raz na Zrce (od Nowalji w strone Pagu), 1 raz na Casce (w stronę Lun) i pozostałe razy na Cistej (jeszcze dalej za Zrce w strone Pagu).

Cista spodobała nam sie najbardziej. Fantastyczne widok na góry po drugiej stronie zatoki. Mój synek tak polubił Cistą, że za każdym razem jak jedziemy do Cro, to mówi, że chce tam sie wykąpać. W zeszłym roku byliśmy w Sv Filip i Jakov (po drugiej stronie Zadaru) i oczywiście musieliśmy zrobić wycieczkę do Novalji i na Cistą.

W tym roku znowu Filip - i pewnie Cista tez będzie.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 22.07.2011 13:32

Kichol napisał(a):W Novaliji fajna plaza dla dzieciaków jest na kempingu Strasko - ale chyba nie wpuszczają tam tylko na plażę - trzeba mieć wykupioną parcelę.
chyba tak, bo jak my byliśmy w hotelu Liburnija (na tyłach Strasko) w recepcji mówiono nam, że możemy dostać jakiś bilet na wejście na Strasko.
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 22.07.2011 14:16

ruwado - wielkie dzięki, w takim razie wpisuję plażę Cista na moją listę :mrgreen:
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 22.07.2011 14:33

Cista jest dość wąska, ale główną zaletą, jest przepiękny widok gór po drugiej stronie :D

Poza tym, na brzegu są kamienie (nie głazy i nie skały), i tak samo około 1-2 metrów w wodzie. Po około 1-2 metrach woda dla dorosłego (niezawysokiego :wink: ) do pasa i piasek pod nogami.

A jak plażą pójdziecie kawałek w stronę Pagu (200 - 300 metrów może) jest fajny mały strumyk wpływający do Jadranu, za którym można obserwowac małe jeziorko z roślinkami, ważkami itp. Taki fajny kawałek fauny i flory - dzieci mogą sobie poobserwować.
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 23.07.2011 08:44

Jeszcze 18 dni, cała wieczność :roll:
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 23.07.2011 09:02

My 12.08 - juz nie mogę wysiedzieć. Może wpadniemy raz na Cistą.
ewciaku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewciaku » 23.07.2011 11:27

Mój mąż nienawidzi wszelkich planów, oprócz oczywiście całorocznego planowania wakacji, ale na miejscu, to już wszystko na żywioł - jednak co dla plaż, to w tym roku wybieram ja i na Cistą na pewno wpadniemy między 15 a 17.08 :lol: :lol: :lol:

No i oczywiście zamówiłam już piękną pogodę po 10 sierpnia :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pag z dziećmi :) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone