Nepcior napisał(a):Właśnie się byczymy w Mandre na Pagu. Mieszkamy w tym samym apartamencie co Nero. Dodam kilka uwag od siebie, może się komuś przyda:
- Zaletą apartamentu na parterze jest to, że ma się swój własny parking. Pozostałe apartamenty mają wspólny, trochę ciasny.
- Ogródek z grillem do dyspozycji. Miło
- Plaża jest tak blisko, że nie ma problemu z robieniem "siku". Trzeba tylko przejść przez ulicę.
- Internet, klima, zmywarka, lodówka z zamrażarką, duży telewizor z satelitą (Przydał się, bo dwa dni były solidne burze)
- Nero pisał o jednej sypialni. My mamy dwie. Może wtedy jedna jeszcze nie była wykończona. Wygodnie śpimy z trójką dzieci.
- Kuchnia dobrze wyposażona. Brakuje nam tylko kubków na herbatę, ale radzimy sobie pijąc z misek
- Trochę ciemno w apartamencie, bo okien mało a zacienienie duże, ale rzadko tu siedzimy w dzień, wiec nam to nie przeszkadza. A nagrzewa się przez to mniej.
- Cena w szczycie sezonu (przełom lipca i sierpnia): 65EUR za dobę (2014)
- Łyżka dziegciu: czasem czuć szambo. To są tylko chwile, jednak potrafią zniesmaczyć kolację w ogrodzie. Wczoraj wywieźli ścieki i na razie nic nie czuć. Może to była kwestia przepełnienia. Jednak minus nam utkwił w pamięci.
W sumie w okolicy jest parę ciekawych miejsc do zobaczenia. Zadar, park Krka, jezaiora plitwickie - wszystko w zasięgu normalnej wycieczki samochodowej. Warto przy okazji wycieczek zrobić większe zakupy, bo ceny w Mandre powalają. Np. kostka masła to 20 kuna, snickers 8,29, puszka piwa 0,5l Ožujsko 9.99. Co ciekawe to samo Ožujsko, ale w plastikowej 2-litrowej butelce kosztuje 16,99, a to już cena całkiem przyzwoita.
Zaraz nasz najmłodszy przebudzi się z poobiedniej drzemki, więc czas zbierać się na plażę. Widoki podwodne niesamowite (trochę mi fale rzucały aparatem). Link trzeba sobie przekopiować, bo nie wolno mi jeszcze wstawiać normalnych linków:
youtu.be/qVEkPqfkyys
Pozdrawiam!
jagulka77 napisał(a):manekk proszę jak możesz prześlij mi namiar na apartamenty w Pagu, i czy miasto jest fajne, czy wieczorem można połazić z dzieciakami....napić się dobrej kawy czy zimnego piwa?:)
mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Powrót do Nasze relacje z podróży