Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag - Mandre : Wakacje 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2010 07:27

nero napisał(a):...a jak będzie więcej czasu to może i relacja się pojawi :)

Niech się stanie :!: :wink:
gustaw7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gustaw7 » 07.06.2010 02:12

Ja w tym roku też na Pag, przepiękne zdjęcia zachęciły. mam jednak ciągle jescze zarezerwowana kwatere w kamporze na Rab(4 do 15 sierpnia). piszę o tym w temacie "kwatera na Rab". zainteresowanych zapraszam. bedę rezygnował z niej na poczatku lipca. Nie chce robić w konia przemiłych ludzi. pozdrawiam i do zobaczenia na trasie.
111mirek
Odkrywca
Żelazko:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) 111mirek » 07.06.2010 12:04

Witam
Mam oczywiście pytanie - jutro wyjeżdżam do Mandre... Czy w kwaterze w której był Nero jest dostępne żelazko??:)
Pozdrawiam
nero
Cromaniak
Re: Żelazko:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 07.06.2010 12:10

111mirek napisał(a):Witam
Mam oczywiście pytanie - jutro wyjeżdżam do Mandre... Czy w kwaterze w której był Nero jest dostępne żelazko??:)
Pozdrawiam

Nie, żelazka nie było ... przynajmniej w zeszłym roku.
leonwwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) leonwwa » 08.06.2010 23:09

Witam!
Ja we Wrześniu jadę na Pag tylko że do Novalji i mam takie pytanie, czy na wyspie kursują jakieś busiki czy coś w tym stylu jadące na przykład do miasta Pag? a jeśli nie to czy jet jakaś możliwość przemieszczania się innym sposobem niż własnym autem? (bo ja dużo piwa piję) :)
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 11.06.2010 00:02

Witam, nie jestem stałym bywalcem CRO (bo w zeszłym roku byliśmy pierwszy raz), byliśmy na RAB pod koniec czerwca, zrobiłem zimą rezerwację i żałuję bo wszystkie domki dookoła były puste i przyznam się lepsze niż nasz.
:lol: :lol: :lol:

Teraz będzie cudowny PAG i w sezonie bo pierwsze 2 tyg Sierpnia, jedziemy w 2dorosłe osoby i 3ka dzieci. Szukać będziemy kwatery 2+2 bo dzieciaki w jedno wyro wejdą. Dodam że w cenie 50-60euro bez większych luksusów. Czy jest możliwe jechanie w ciemno w tym czasie?
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 11.06.2010 06:46

bez problemu znajdziesz kwatere.
samurai
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) samurai » 12.06.2010 21:01

trinity napisał(a):
Asia&Grześ napisał(a):Ale się cieszę że w końcu ktoś tak Pag zobaczył :):):) Tyle człek lat tam jeździ i na tym forum chwali to zawsze odpisywali :
- eeeee...wyspa to drogo
- eeee...kamienie kamienie i nic wiecej
- eeee...bo coś tam coś....:)
- fakt, nie ma tam zabarco co do zwiedzania w niepogode - no ale za to plaaaże :):)

A teraz to proszę - każdy na Pag :):)

Strona już o nim już jest poprawiana i niedługo bedzie wzbogacona o takie relację z pobytu, więc korzystając z okazji zapytowuje czy mogę ją tam umieścić ?:) Będzie to przynajmniej dla innych jakaś wskazówka:)
W tym roku jedziemy we wrześniu na początku i postaram się o namiary na apartmany i wille oraz poświęce 1-2 dni na fotografowanie tajemniczych zakątków.

Pozdrawiam Pag-owców :)

Ja z moją rodzinką i znajomymi również podłączyłam się w tym roku do Pag-owców, choć planowaliśmy południową część cro (Peliesac) to wylądowaliśmy na Pagu w Novalii przy zatoce Babe i jestem zachwycona:) to był nasz 5 raz w cro i chyba najlepszy:)

Proszę o namiary na apartament w Novalji adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
asia475
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asia475 » 13.06.2010 17:37

nero napisał(a):
111mirek napisał(a):Witam
Pozdrawiam

Nie, żelazka nie było ... przynajmniej w zeszłym roku.

Witaj Nero!
W Chorwacji byłam dwa razy - dwa razy w Makarskiej. Po przeczytaniu Twojej relacji zdecydowałam w tym roku pojechać na Pag. Jesteśmy 5-os.rodziną (ja, mąż & 3 dziewczynki 7-13 lat). Makarska była dla nas fantastyczna widokowo ( cała riwiera + Biokovo, Dubrovnik i Bośnia nawet). Pag z Twojej relacji foto jest zupełnie inny niż południowa Dalmacja ale nie mniej urzekający. Chciałabym, żebyś polecił mi, którą miejscowość na Pagu wybrać aby móc mieć i coś dla żywiołowej trójki dzieci i dla siebie :)- od strony morza, nie zatok. Mandre? Novalja? Povljana?
Dziękuję i pozdrawiam
domi16
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi16 » 14.06.2010 15:52

Witam!
Chciałam wam podziękować za taką świetną relację z Pagu, ponieważ dzięki wam nasz pierwszy wyjazd do Cro będzie właśnie Pag, tylko jeszcze dokładnie nie wiemy do której miejscowości... :D
Pozdrawiam :lol:
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 14.06.2010 16:22

asia475 napisał(a):

Witaj Nero!
W Chorwacji byłam dwa razy - dwa razy w Makarskiej. Po przeczytaniu Twojej relacji zdecydowałam w tym roku pojechać na Pag. Jesteśmy 5-os.rodziną (ja, mąż & 3 dziewczynki 7-13 lat). Makarska była dla nas fantastyczna widokowo ( cała riwiera + Biokovo, Dubrovnik i Bośnia nawet). Pag z Twojej relacji foto jest zupełnie inny niż południowa Dalmacja ale nie mniej urzekający. Chciałabym, żebyś polecił mi, którą miejscowość na Pagu wybrać aby móc mieć i coś dla żywiołowej trójki dzieci i dla siebie :)- od strony morza, nie zatok. Mandre? Novalja? Povljana?
Dziękuję i pozdrawiam

Ciężka sprawa tak coś polecić - każda z tych miejscowości ma napewno swój urok. Mandre jest raczej spokojne, Novalja bardziej gwarna/tętniąca życiem, a w Povljanie nie byliśmy. Podejrzewam, że obojętnie jaką przyjmie się miejscówkę będzie ok :D ale pamiętajcie, że wyspa ta jest na tyle różna, że napewno nie ma sęsu siedzieć tylko w jednym miejscu.
gorboduc
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gorboduc » 15.06.2010 11:06

Nero, ja też jadę w tym roku do Mandre i chciałam zapytać, czy można tam kupić świeże ryby od rybaków. Jeśli tak, to gdzie?
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 15.06.2010 18:58

gorboduc napisał(a):Nero, ja też jadę w tym roku do Mandre i chciałam zapytać, czy można tam kupić świeże ryby od rybaków. Jeśli tak, to gdzie?

Rano w porciku znajdziesz miejscowych rybaków od których bez problemu coś kupisz.
nosekdomin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nosekdomin » 22.06.2010 21:24

Witam kolegę nero. Oczywiście że w to lato tam jedziemy, już pisać nie będę. Bo zastanawiam się ilu CROmaniaków z tego forum, po tej cudownej relacji, okraszonej cudownymi fotkami, będzie moimi sąsiadami na plaży. HEHEHE to taki żarcik. Jak tak czytam to naprawdę full naszej wiary tam się udaje.

Dobra ale ja nie o tym.

Mi chodzi o zapach na wyspie. Skoro mówi się że PAG to księżyc na ziemi, to czy na wyspie unosi się zapach tego wszystkiego co tam kwitnie? Czy tylko bryzy morskiej? Bo wyspa raczej pustynna.

W zeszłe wakacje byliśmy na na RAB i ten zapach..... mmmm

Ale RAB jest porośnięte o wiele bardziej. A na PAG?

Serdeczne pozdrówki
drops
Autostopowicz
krewetki

Nieprzeczytany postnapisał(a) drops » 22.06.2010 22:40

gdzie te krewetki konkretnie sa ? w morzu czy w potokach splywajacych do morza ? Jaka miejscowosc konkretnie ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pag - Mandre : Wakacje 2009 - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone