Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag - Mandre : Wakacje 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
EdiSk8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 29.06.2009 10:20

Jej coś pięknego :D a byliście w Novalji ?
breyu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) breyu » 29.06.2009 11:12

nero napisał(a):
Haweł napisał(a):nero napisz czy byles w ciemno,czy wczesniej cos sobie rezerwowaliscie,opisz te miejscowosc Mandre,bardzo jestem ciekaw...bylem juz na Pagu w Pagu i bylo super,dlatego ciagnie w te okolice...czekam na info...moze jakies namiary,ceny...

Byliśmy w 4 osoby od 12-20 czerwca. Chciałem jechać w ciemno ale tak z ciekawości zacząłem przeglądać oferty apartamentów i trafiłem na nowy apartament przy samym morzu (15 metrów) 40m2 na parterze : kuchnia z jadalnią i salonem z rozkładaną kanapą i wyjściem na ogród, sypialnia 2osobowa, pokój z jedym tapczanem i łazienka z prysznicem . Wszystko nowiutkie, czyste, zadbane - w kuchni zmywarka :D

Właścicielka odpisała mi, że proponuje 30Euro za dobę więc się długo nie zastanawiałem nad rezerwacją (dotychczas nie płaciłem mniej niż 40Euro).

Zainteresowanym mogę dać namiary.

Ma jeszcze drugi apartament na pierwszym piętrze : większy 50m2 - podobny ale z dwoma sypialniami i dwoma łazienkami - tylko minimalnie droższy ale był teraz zajęty.

Mandre jest raczej zaciszne, tylko kilka knajpek, mały porcik, bez hoteli, dyskotek itp. Ma ładną, zieloną z dużą ilością kwiatów promenadę. Plaże małe, ładnie przygotowane.

To jesli mozesz podaj namiary na ta kwatere
moj adres to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Z góry dzięki
Heterka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Heterka » 29.06.2009 11:36

Pisz, pisz bo jeszcze 15 dzionków i tam będę.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 29.06.2009 12:52

Rewelacyjne zdjęcia... posiałeś ziarno :)... chyba w przyszłym roku wyborę się tak jak Ty przed wakacjami. te puste plaże kuszą jak ... :D
Jeśli można poprosiłbym o namiary na ten apartament
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 29.06.2009 21:53

EdiSk8 napisał(a):Jej coś pięknego :D a byliście w Novalji ?

O tym będzie jutro ...
viki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) viki » 29.06.2009 22:52

Witam!:)
Relacja z pobytu i zdjęcia rewelacyjne!:)

Już się nie mogę doczekać tych widoków.

My jedziemy na Pag w drugiej połowie sierpnia - to będzie nasza pierwsza tak daleka podróż samochodem i do tego z dziećmi.
Mam wielką prośbę - jak byście mogli (nero i Pani nerowa:)) opisać nam bardziej szczegółowo trasę przejazdu.....my też będziemy jechać przez ZWARDOŃ I BRATYSŁAWĘ ... gdzie były płatne drogi jakie opłaty na bramkach, jak jechaliście przez Węgry - czy ten krótki odcinek też był płatny itd A może macie jakąś mapkę przejazdu?
A co z "zieloną kartą" - była potrzebna?

I też o namiar kwatery poproszę - jestem tak zauroczona zdjęciami, że może w przyszłym roku się wybiorę do Mandre:)

Z góry dziękuję za odpowiedź i wszelkie informacje - bo choć z niecierpliwością czekam na ten wyjazd, to podróży się bardzo boję.
żeby nie zaśmiecać wątku podaję mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
carpic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) carpic » 29.06.2009 22:53

Pozdrowienia od sąsiadów z góry!!!
Piękne zdjęcia i wspaniałe przeżycia, apartament na górze u Pani Maricy cudny i faktycznie jak za takie warunki niedrogo. Oczywiście poza sezonem co do cen w sezonie nie wypowiadam się bo nie wiem. My niestety nie zwiedzaliśmy Pagu tym razem tak intensywnie bo jechaliśmy z dzieckiem 20msc, codziennie właściwie na plaży bo straszne upały były. Pojechaliśmy na 3 tygodnie i w pierwszych 2 tygodniach pogoda była superrr ostatni tydzień się załamała ale po jakiś 3-4 dniach było coraz lepiej.
Na Chorwacji byliśmy 6 raz i drugi na Pagu, wybór padł dlatego, że szybko można na niego dotrzec a ważne to jest jak się jedzie z dzieckiem. Z Warszawy to około 24h jazdy z przerwami oczywiście no i jazdą na zmianę. Nie udzielam się za mocno na forum raczej więcej czytam bo niestety nie mam czasu, chyba że dziecię zaśnie i mogę szalec w necie bez ograniczeń. Dzisiaj 1 dzień w pracy po 3 tygodniach laby więc wyobraźacie sobie jak się czuję. PAG w każdym razie polecam bo to naprawdę fajne miejsce i ciężko porównac go z Dalmacją bo to całkiem inne krajobrazy....pozdr
goshenka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) goshenka » 30.06.2009 13:52

Miejsce po prostu boskie...czy mogę poprosić ładnie i grzecznie o namiary na pensjonacik. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 30.06.2009 19:20

Nero, możesz do mnie pyknąć na skype'a?

Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 01.07.2009 14:26

Powiem Ci Nero, że po twojej relacji, wracamy z na łono natury do Pagu we wrześniu, decyzja zapadła wczoraj :D
Zdjęcia pierwsza klasa! Czekam na więcej z niecierpliwością :D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 01.07.2009 15:58

Chyba muszę usunąć Twoją relację z "ulubionych"...
Przecież 10 razy dziennie ją przeglądam ;) 8O 8) :D
Wedera
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wedera » 01.07.2009 16:03

Przepiękne te Wasze zdjęcia i mój apetyt na Pag rośnie w miarę ich oglądania, może za 17 dni nam się uda tam dotrzeć .
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 01.07.2009 18:01

A ja proszę o kolejny dzień ;) ... :)
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 01.07.2009 22:01

carpic napisał(a):Pozdrowienia od sąsiadów z góry!!!
Piękne zdjęcia i wspaniałe przeżycia, apartament na górze u Pani Maricy cudny i faktycznie jak za takie warunki niedrogo... PAG w każdym razie polecam bo to naprawdę fajne miejsce i ciężko porównac go z Dalmacją bo to całkiem inne krajobrazy....pozdr

Super, że nas odnaleźliście :D widać, że naklejka na samochodzie się na coś przydała :D
No to już mamy dwóch polecających apartamenty u Maricy !! (my dolny - carpic górny)
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 01.07.2009 23:10

4 dzień - 15.06.2009r
Po napojeniu chorwackiego kocura, który zawitał rano na nasz taras

Obrazek

wyruszyliśmy na północny koniec wyspy - kierunek Lun.

Obrazek

Jest to mała mieścinka z kilkoma przygotowanymi mniejszymi plażami.

Obrazek

Najbardziej spodobały mi się stylowe ławeczki, których biała odpryskująca farba kontrastowała z morzem, jasnymi kamieniami i ciemnym asfaltem.

Obrazek

Do wyjazdu w to miejsce zachęciła nas informacja na mapce Pagu, że jest tam miejsce/obiekt wart zobaczenia, ale jak okazało się na miejscu był to tylko "mały kamienny murek" (jeżeli się mylę proszę mnie poprawić).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z ciekawszych rzeczy po drodze minęliśmy jeszcze tylko strażnicę.

Obrazek

Po krótkim spacerze i obowiązkowych lodach czas na powrót.
Przy drodze Lun-Novalja (bliżej Lun) rosną stare, dośc ciekawie wyglądające drzewa oliwne. Jest ich dosyć sporo, a pnie mają przeróżne kształty.

Obrazek

Zawitaliśmy też w rejon apartamentowców w pd-zach części Novalji.
Zdjęcie w okolicy plaży Bebe.

Obrazek

Niestety nie znaleźliśmy tam parkingu (tylko prywatne miejsca przy apartamentach), więc zrobiliśmy krótki rekonesans, sprawdziliśmy czy woda jest mokra i w drogę.
Do samego centrum Novalji nie zajechaliśmy, bo upał zmusił nas do szybkiego znalezienia się w wodzie. Zobaczyliśmy jeszcze plażę Zrće (wjazd 4k) - ogromna i "ładna" ale nie dla nas, więc pomknęliśmy na "naszą plażę" Filino.
Niestety nikt nie towarzyszył nam przy walkach o materac i ściganiu się w pływaniu na byle czym, bo jak zwykle byliśmy na niej sami :)

Obrazek

Obrazek

I tak po całodziennym wypadzie "zmęczeni" :wink: spacerowaliśmy znów promenadą Mandre w oczekiwaniu na zachód słońca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn.
Ostatnio edytowano 05.04.2012 21:41 przez nero, łącznie edytowano 2 razy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pag - Mandre : Wakacje 2009 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone