Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PAG Lun Tovarnele 2013 - kto tam był przed nami?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agawa1000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agawa1000 » 26.02.2013 20:57

Witam :D w zeszłym roku cudowny Hvar :!:, wcześniej 2x genialny Pelješac, a tym roku na Pag :?: : a dokładniej zarezerwowaliśmy apartamenty Ksenija w Lun - Tovarnele, tuż przy porcie, niedaleko morza...... ale mamy tyle pytań: po pierwsze, czy to dobry wybór - ktoś tam mieszkał? czy woda ciepła w sierpniu? poza tym czy dla 2 nastolatków to nie za duży hardcore tzn. odludzie, czy jest gdzie spacerować - bo jesteśmy strasznie mobilni, czy woda jest czysta, bo łódek na zdjęciach sporo i czy skoro łódki i statki - to czy jest bezpiecznie odpływać od brzegu, gdzie można dobrze zjeść etc etc plizzzzzzz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.02.2013 21:15

agawa1000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agawa1000 » 26.02.2013 23:26

anakin napisał(a):Tu coś powinniście znaleźć 8)

szukałam i przeglądałam cały wieczór, ale jeśli ktoś dotarł do Lun to był tam tylko przejazdem... a my chcemy na 2 tygodnie, więc będę wdzięczna za wszelkie uwagi i pomoc :wink:
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 27.02.2013 08:14

Witam, byliśmy przejazdem na wycieczce i obawiam się, że w ciągu dwóch tygodni może być tam nudno. A codzienny dojazd w inne miejsca będzie uciążliwy. Wg mnie lepiej "stacjonować" bliżej cywilizacji a tam pojechać na wycieczkę.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.02.2013 08:27

Też się zgadzam z przedmówcą, że może być troszkę nudno dla młodzieży i będziecie musieli dojeżdżać chcąc sobie urozmaicić pobyt. Dołączam mapkę z zaznaczonymi różnymi miejscami :) zdjęcie wysokiej rozdzielczości mapki mogę przesłać na maila.
Załączniki:
IMG_5844.JPG
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 27.02.2013 09:36

Tak szczerze, to wybór tego miejsca na kwaterę i bazę wypadową jest niekorzystny. Nie tylko dlatego, że wszędzie będzie daleko. Również dlatego, że sama bezpośrednia okolica jest niezbyt atrakcyjna- nawet jak na Pag.
Plaże - o ile można je tak nazwać- są nieliczne, kiepskawe zejścia do wody a Tovarnele to po prostu dziura bez ciekawszych propozycji dla turystów. Sorry, ale gaje oliwne i stateczki czy wynajęcie łódki to trochę mało w takim kraju.
Zwiedzanie będzie oznaczało nabijanie kilometrów.
Takie miejsce można wybrać jako cel góra jednodniowej wycieczki.
Oczywiście gusta są różne ale nie sądzę, aby ktoś, kto wybiera się nawet pierwszy raz na tę wyspę czy nawet do CRO chciał siedzieć w takim miejscu cały urlop. Wybór dobrego miejsca w odniesieniu do chęci zobaczenia czegoś i satysfakcji ze zwiedzenia przynajmniej okolicy to jest połowa sukcesu...i recepta na ciekawe wakacje.
Właśnie dlatego tak wiele osób zadaje tu pytania o lokalizacje kwater i wybór miejscowości. :wink:
I właśnie dlatego tak wiele osób dzieli się swoimi spostrzeżeniami oraz wydaje opinie o różnych miejscach- sami dobrze to wiedzą i przerabiali ten temat nie raz. :)

Pozdrawiam.
agawa1000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agawa1000 » 27.02.2013 15:34

pewnie macie rację, ale jeśli nie Lun Tovarnele to będę wdzięczna za namiary na kameralne apartamenty lub domek w Potočnicy, Jaksinicy lub coś tego typu, bo większe miejscowości mnie przerażają 8O
mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - dziękiiiiiiiiiiiiiiii
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 15.03.2013 23:22

agawa1000 napisał(a):pewnie macie rację, ale jeśli nie Lun Tovarnele to będę wdzięczna za namiary na kameralne apartamenty lub domek w Potočnicy, Jaksinicy lub coś tego typu, bo większe miejscowości mnie przerażają 8O
mój mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - dziękiiiiiiiiiiiiiiii

wymienione przez Ciebie miejscowości to jeszcze większe "dziury" niż Lun
może Szimuni (cisza i spokój mimo że w pobliżu camping) 10 km od miasta Pag i Mandre
z opiniami poprzedników zgadzam się całkowicie ale może wam to miejsce akurat sie spodoba
agawa1000
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agawa1000 » 16.03.2013 11:11

dzięki! mogę prosić jakiś namiar w Szimuni - będę wdzięczna
pozdr
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 16.03.2013 19:24

za każdym razem jadę w inne miejsce i nie zawsze zabieram "namiary" ale z Szimuni chyba gdzieś mam tylko muszę poszukać

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone