napisał(a) kulka53 » 18.02.2010 11:57
Simuni - przed i po sezonie duży spokój, to niewielka miejscowość z 1 sklepem, położona głównie na małym półwyspie, jest tam trochę apartamentów do wynajęcia ale odniosłem wrażenie że jest tam drożej niż gdzie indziej na Pagu. Płasko, widoków na morze raczej nie ma. Z jednej strony półwyspu (tej plażowej) wielki camping Simuni, może być głośno od ślizgaczy, sporo pływa łódek, motorówek itp . Plaża żwirkowa, dość długa, zacieniona piniami, w wodzie spore kamienie. Z drugiej strony, tzw stare Simuni, tam spora marina, plaż nie ma.
Byłem pierwszy raz, podobało mi się. Będąc na Pagu po raz drugi uznałem że są tam fajniejsze miejsca.
Plaża w Simuni
Lun - tam raczej apartamentów nie ma, poza tym miejscowość nie leży nad samym morzem. Tovarnele, to bardziej wczasowe miejsce, tuż obok. Jeżeli chodzi o charakter, na pewno ma go więcej niż Simuni. Plaże w samej miejscowości raczej beznadziejne, ale w okolicach można znaleźć puste małe plażyczki.
Simuni jako położone w środku wyspy jest lepszą bazą wypadową. Ale jakbym miał pojechać jeszcze raz na Pag, wybrałabym albo miasto Pag (tylko poza sezonem), albo Metajnę, albo Bosanę
.