Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag i Vir

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Oszkliwiec
Odkrywca
Pag i Vir

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 11.08.2006 16:57

Pag lub Vir. Może wybiorę jedną z tych wysp.Czy zna ktoś jakieś godne polecenia kampingi?
najlepiej żeby kamping był mały,cichy i po stronie otwartego morza.
tajson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajson » 12.08.2006 12:13

Osobiście polecam camping Strasko w Novalji na Pagu. Camp co prawda należy do większych ale jest na nim bardzo przyjemnie a samo miasteczko jest również bardzo fajne.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 13.08.2006 20:32

Straśko w Nowaliji to wielki i drogi kemp. Ma parę zalet ale plaża jedna z najbrzydszych na wyspie. Jest kemp w zatoczce św Duch, znacznie tańszy i mniejszy ale za to jakie widoki. I bez tłumu turystycznej stonki jak w Nowaliji
graza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) graza » 13.08.2006 20:42

Hejka :) Ja tez jestem zainteresowana Pagiem i jakimś małym, przytulnym kampem z widoczkiem na morze. Kir - mógłbys podać więcej informacji - gdzie jest ta zatoczka św.Ducha, jakie są ceny i w ogóle wszystko, co wiesz o tym kampie 8) A może masz jakieś fotki? Pozdrawiam-Grażyna
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 13.08.2006 21:49

Mnie też bardzo interesuje ta zatoczka.W którym miejscu Pagu się ona znajduje???Prosze o szybką odpowiedż bo wyjazd lada dzień...
Graza,kiedy się wybierasz? Może sie spotkamy u śv Ducha?
graza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) graza » 13.08.2006 22:09

Hej Oszkliwiec. Wyjeżdżam 15.08 po południu. Całą dolną Dalmację już zwiedziłam-byłam na Hvarze u Lilli, za Dubrownikiem w Molunacie, na Dole w Żiwogoszcze, na Murterze, w Primosztenie i teraz postanowiłam sprawdzić, jak jest powyżej Zadaru. Wprawdzie byłam tam przejazdem w 2001 (przejeżdżaliśmy z Primosztenu na Istrię, która niezbyt przypadła mi do gustu) ale słyszałam, że na Pagu jest nieźle a tam jeszcze nie byłam. A Ty kiedy wyjeżdżasz? ;)
Kir-jesteś tam? Do wyjazdu już moment a ja jeszcze nie wiem, dokąd się udać..... odpisz, gdzie jest ta zatoka....
Grazyna
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 13.08.2006 22:32

Hm.Je też wyjeżdżam 15.08.A więc do wyjazdu kilkadziesiąt godzin a interesujących nas informacji jak nie ma tak nie ma :( Kir śpi :?
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 13.08.2006 22:33

Zatoka św Duch jest koło Novaliji, jakieś 8 km przed Nowaliją.
zdjęcie: http://whehn.techmil.com.pl/hr/hr030275.jpg
a tu juz o tym pisałem
forum/viewtopic.php?t=6228&highlight=ducha

o małych kempach na Pagu tez na forum było wiele razy bo te dwa duże czyli Straśko i Simini sa bardzo drogie. Te mniejsze sa tańsze ale i standard jest niższy
A na Vir to bym się nie pchał, mało ciekawie. Podobno północno-zachodnia część Viru wygląda lepiej ale ja nie byłem
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 13.08.2006 22:38

Skoro koło Nowaliji to rozumię że to jest od strony morza :?:
Grazka śpisz juz przed podróżą?Mamy iświeże info :!:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 13.08.2006 22:46

Nie - ta plaza jest od strony tzw wewnetrznego morza
http://www.pag-tourism.hr/eng/plaze.htm
Karluszo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karluszo » 13.08.2006 23:10

Camping Sw. Duch jest może i ciekawy ale warunki tam panujace sa naprawde prymitywne. Ja wybrałem straśko. Wprawdzie drogo ( troje dorosłych i dwoje dzieci + namiot + samochód=40 euro za dobę) ale nie żałuję. Szczególnie część campu FKK warta jest polecenia.
Pozdrawiam
tajson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajson » 13.08.2006 23:38

Nie przesadzajmy Strasko a tym bardziej Simuni nie są aż Tak wielkie. Strasko to 57 ha, jak to sie ma np. do campu Ladin Gaj (127 ha)?
graza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) graza » 14.08.2006 06:26

Dzięki za wszystkie informacje :D :D :D Kir-dzieki za dokładną mapkę Pagu. Będzie mi łatwiej sie tam odnaleźć. Wczoraj faktycznie poszłam juz spać-w końcu podróz tuż tuz a zatem trzeba sie wyspać :wink: Zastanawiam się jeszcze nad pogodą... zawsze jeździłam na przełomie lipca i sierpnia i było super. Tylko w zeszłym roku na pocz. sierpnia na Lilli zaznaliśmy Yugo... powiem szczerze, że nie było przyjemnie a i potem na kilka dni się ochłodziło, morze zrobiło się zimne i popadało. Po kilku dniach wszystko wróciło do "normy" czyli upały :D ale zastanawiam się, czy koniec sierpnia może tam być taki kapryśny jak u nas w Polsce? Mam nadzieję, że nie 8O

Powrót do Kempingi

Pag i Vir
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone