Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag i nie tylko - moim szkiełkiem i okiem

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.09.2011 16:09

podkowianka napisał(a):To chyba jest tak, że jak ktoś jedzie na Pag, to 'oczywistą oczywistością' jest, że zwiedza Nin i Zadar.

Oczywiście,że.....................nie.
Zadar widziałem dwa lata temu,Ninu wcale.
A byłem na Pag-u. :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.09.2011 16:14

anakin napisał(a):
podkowianka napisał(a):To chyba jest tak, że jak ktoś jedzie na Pag, to 'oczywistą oczywistością' jest, że zwiedza Nin i Zadar.

Czyli trzeba jechać tam jeszcze raz.

:lol: :wink:
podkowianka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) podkowianka » 01.09.2011 16:18

anakin napisał(a):

No dobra, może tak jest, jak ktoś jedzie pierwszy raz... :?
Albo jest mocniej nastawiony na zwiedzanie...
Albo przynajmniej przed wyjazdem przeczyta kilka relacji z tego forum...
W moim przewodniku Nin był punktem obowiązkowym, podobnie jak Zadar.

Dla mnie ta katedra w Ninie jest piękna, a w środku jest takie fajne echo i chłód. Poza tym to takie chorwackie Gniezno...
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 01.09.2011 19:18

Nam się udało "psa" spożyć na obiadek i całkiem niezły był. :lol: Chociaż mnie na rysunkach przy drodze bardziej się ze szczurem kojarzyło. Do Ninu i Szybenika nie dotarlismy bo czasu brakło. :(
podkowianka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) podkowianka » 02.09.2011 07:52

LRobert napisał(a):Nam się udało "psa" spożyć na obiadek i całkiem niezły był. :lol: Chociaż mnie na rysunkach przy drodze bardziej się ze szczurem kojarzyło. Do Ninu i Szybenika nie dotarlismy bo czasu brakło. :(

To chyba taki szczur-mutant musiał być!
A co do Szybenika, bardzo polecam to miasto do odwiedzenia. Mimo, że nie zbudowane przez starożytnych, a może właśnie dlatego, ma bardzo specyficzny klimat. Fantastycznie błądzi się wąskimi uliczkami prowadzącymi pod górę, w stronę twierdzy.
Nie wiem, czy akurat mieliśmy takie szczęście, ale w Szybeniku było znacząco mniej ludzi, niż w Zadarze, czy Trogirze.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.09.2011 10:24

podkowianka napisał(a):Obrazek

Jak nutki na pięciolinii.

Ciekawe, czy ktoś by to zagrał? :lol:
sztanga
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sztanga » 27.09.2011 14:21

[quote="podkowianka"]Plaża miejska w Pagu tuż przed zachodem słońca

Jak dla mnie miej. Pag to duża porażka, a sama wyspa ok ! nie polecam plaży św. Ducha
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.09.2011 14:26

podkowianka napisał(a):...Nin był punktem obowiązkowym, ...

I to jest słuszna koncepcja :!: :D

pzdr :wink:
ozyrys760
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ozyrys760 » 03.10.2011 07:42

ładne fotki :)
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 04.10.2011 20:52

8) Pięknie... rozmarzyłam się tu u Ciebie :D

Na Pagu byłam :D ale trzy lata temu (Ninu nie zwiedzałam), a z plaż najbardziej przypadła mi do gustu Babe w Nowalii

Pozdrawiam i czekam na kolejne pięknie ujęte fotki :wink:
podkowianka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) podkowianka » 13.10.2011 16:10

sztanga napisał(a):Jak dla mnie miej. Pag to duża porażka, a sama wyspa ok ! nie polecam plaży św. Ducha

Plaża miejska faktycznie - jak dla mnie - dramatyczne nieporozumienie. Choć sądząc po ilości ludzi plażujących na niej codziennie, ma wielu amatorów. Takich np. Włochów, w ilości sztuk 6, opalonych męskich torsów i towarzyszącego im bumboksa. W ogóle raczej mało czysto, kupa ludzi... nie przepadam za takimi klimatami. Stan plaży i najbliższych okolic można ocenić na porannym spacerze, np. o 5-6 rano. Jedno słowo przychodzi na myśl: syf.

A co do Sv. Duha, może plaża nie jest doskonała, zwłaszcza pod względem widokowym jest wiele piękniejszych. Ale dla nas akurat była idealna, szeroka, piaszczysto-żwirowa, z łagodnym i płytkim wejściem do morza, w miarę mało zaludniona. Trudno na Pagu o lepszą plażę dla uczącego się chodzić malucha w wieku 12 miesięcy.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 14.10.2011 08:44

anakin napisał(a):Może przepłynęła... :wink:

Jak te mewy w wodzie....? :lol: :wink:

Pag jest w tym roku wyraźnie na fali. :)

anakin napisał(a):

To dokładnie tak jak ja. Moc tak widać chciała...

podkowianka napisał(a):Jeżeli masz jakiś punkt do oparcia, plecak, murek, stolik...
Znawcy materii uważają, że ostre zdjęcie z ręki można zrobić do 1/60.

To zależy od rąk i wstrząsów jakie generujemy, od masy (aparatu nie naszych mięśni) i tego jak trzymamy, i od. tzw. wstrząsów wtórnych.
No i od tego gdzie jest epicentrum. :lol: :wink:

A na serio, to najbardziej zależy od ogniskowej. Im krótsza- tym trudniej.
Obiektywami do ok. 50mm da się w miarę ostro nawet do 1/10 sek.
Niektórzy wprawni nawet szarżują do 1/2 sek. :lol: :wink:

Najfajniejsze w tym wszystkim o Pagu jest to, że tylu było a nikt się nie nudził, mimo że tyle na forum widział zanim pojechał...
Każdy ma swoje wrażenia. Ot, np. "plaża miejska to syf", "absolutnie nie jedźcie do Metajny!", "te wysypisko nad Pagiem to katastrofa", "Mandre jest cudowne a te zachody boskie". itd.

Bardzo fajna fotorelacja z uwzględnieniem spojrzenia na szczegóły.
Ostatnio edytowano 14.10.2011 08:54 przez Fatamorgana, łącznie edytowano 1 raz
Sandi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sandi » 15.10.2011 09:33

bardzo ładne...masz oko do ciekawych ujęć :) bardzo przyjemnie się ogląda Twoje zdjęcia
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 16.05.2012 18:34

Sandi napisał(a):bardzo ładne...masz oko do ciekawych ujęć :) bardzo przyjemnie się ogląda Twoje zdjęcia

Potwierdzam.
Zdjęcia bardzo, bardzo......................
Poprzednia strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie

Pag i nie tylko - moim szkiełkiem i okiem - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone