Komunikat 1 - teraz będę piał z zachwytu nad miejscem już do końca relacji, więc weźcie to pod uwagę
W okolicach 18 dotarliśmy już do naszego miejsca pobytu - Uvala Prapatna. Postaram się opisać wszystko po kolei ...
Apartmani Prapatna
https://www.booking.com/hotel/hr/apartm ... na.pl.html, można znaleźć także tak
https://www.visit-hvar.com/apartments-prapatna/11739Rezerwowałem we wrześniu poprzedniego roku, przez booking z opcją darmowego odwołania było wtedy. W styczniu tego roku dostałem SMS, że właściciel prosi o kontakt w sprawie rezerwacji i podał priv maila. Generalnie zaproponował inną cenę niz przez booking (fair dla nas
), ale poprosił też o zaliczkę. Generalnie nigdy do tej pory w Cro nie płaciłem zaliczki, więc miałem lekkie obawy. Dodatkowo, z tego co jest na stronie oraz dopytałem mailowo nie było klimy, więc to był dla mnie dodatkowy problem, bo Hvar, wsypa słońca, gorąco i bez klimy ...
Co prawda dostałem odpowiedź, ze to jest w małe zatoce, gdzie wieczorami się ochładza, ale jakoś wierzyć mi się nie chciało ...
W każdym bądź razie zdecydowałem się. Rak kozie śmierć
JAK KULSON DOBRZE, ŻE SIĘ ZDECYDOWAŁEM
W każdym bądź razie stanęliśmy na 80Eur za noc.
Dojazd do apartmanu z drogi asfaltowej to 2 km z kawałkiem szutrowej drogi, mocno w dół, szerokość na 1 samochód, dość grube kamienia na drodze, więc coś wyższego jest na pewno bardziej komfortowe
Wjechałem jak do siebie
, bo co prawda drogi nie znałem, ale oglądałem setki razy zdjęcia obiektu, żeby jak najwięcej szczegółów wyłowić
Jest bardzo duży parking przed domem, w części zacieniony, z miejscem na trzymanie różnych pływadeł, więc nie trzeba tego targać ze sobą na górę domu.
I teraz tak muszę napisać, to jest kompletnie inna jakość wypoczynku z jaką do tej pory mieliśmy do czynienia w Cro. Bezpośrednio przy wodzie, gdzie dojście z pokoju nad wodę trwa 2 minuty, gdzie nie trzeba ze sobą brać całego plecaka z czymś do pochrupania, czy innymi potrzebnymi rzeczam - jest niesamowite. Wychodzisz z domu, parę kroków później jesteś nad wodą. Czekają na ciebie zostawione tam leżaki na plaży, czy parasol. Kompletnie inny komfort
Na razie zdjęcia takie robione "na szybko"
Widok na kawałek zatoki
Z naszego tarasu, samochód już ukurzony po Pagu ...
A jak wyglądał po całym Hvarze ...
To teraz niech będzie parę zdjęć (robione w dniu wyjazdu, rano)
1 sypialnia
2 sypialnia
Salon z kuchnią
Łazienka (jest duży murowany prysznic)
Przedpokój i drzwi z nr pokoju
Trochę samego domu
I taras, który robi robotę za wszystko ...
Naprawdę, trzeba jeździć do Vrboski, żeby mieć "lusterka"
Ten widok, ta lokalizacja, ta atmosfera .... i juz wiadomo gdzie zostaje serce w Cro ...
Nie, ten konkretnym apartman już jest zaklepany na przyszły rok na początku sierpnia, ale jakby ktoś chciał mieć w tym samym czasie za sąsiadów spokojną rodzinkę ...
pozdrawiam, Michał