Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PAG czy Półwysep Pljesac

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
vivanna
Plażowicz
PAG czy Półwysep Pljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) vivanna » 15.07.2010 11:39

mam pytanie odnośnie tych dwóch miejsc, chodzi mi przedewszystki o ceny noclegów gdzie taniej? gdzie miej ludzi? i gdzie lepsze miejsce do nurkowania powierzchownego.A i oczywiście gdzie wiecej zwiedzania, może troszke dzikości? planujemy wyjazd ok 18 sierpnia bedzie nas ok 5 osób. Jak znacie jakieś namiary na tanie kwatery w tych okolicach byla bym wdzięczna za kontakt.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 15.07.2010 14:59

Twoje wymagania spełnia pół.Peljesac,ale jest dużo dalej niż Pag,warto tam pojechać.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.07.2010 20:52

Peljesac ... aż się prosi :)
jomarijo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jomarijo » 15.07.2010 21:01

Paljesac!!!Na Pagu nie byłam,ale półwysep mnie urzekł! Tyle,że duzo dalej! :?
smer
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) smer » 16.07.2010 05:34

Peljesac sam w sobie jest uroczy, a dodatkowo to dobra baza wypadowa do zwiedzenia Korculi i Dubrownika, których nie powinnaś sobie odpuścić.

Pag można "zaliczyć" po drodze - np. zjechać z autostrady w Senj i dalej kierując się na południe Jadranką zwiedzić fiord Jablanac, przejechać do Priznej skąd można przepłynąć promem na Pag, obejrzeć go sobie szybciutko ;) (księżycowy krajobraz wart jest tego) i wyjechać mostem po południowej stronie Pagu.
vivanna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vivanna » 16.07.2010 09:17

a ceny na pljesacu dużo wyższe niż normalnie na normalnym "lądzie"? jest tam jakies połączenie promem z wyspą Hvar?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2010 09:22

A czemu miały by być wyższe? Przecież to tez "normalny"ląd... Na Hvar z Peljesca raczej nie popłyniesz ale to na 100% zapewne ktoś podpowie.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 16.07.2010 09:47

U mnie PAG na pkt przegrywa (o włos) ale to na co w tym roku stawiałem było cenniejsze ( dojazd, plaże )
Uwaga - Subiektywnie
PAG Pejeśac
1/temp wody 1 : 1
temperatura w Paskim kanale i Malo more porównywalna
na otwartym morzu również
2/ceny 1 : 1
3/droga 1 : 0
4/plaże 1 8O: 0
5/wino 0 : 1
6/krajobraz 0,5 : 1
7/dzikość(intymność) 0 : 1

czyli osobiście: 5 do 4,5 dla Peljeśaca.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone