Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag czy Hvar - dylemat...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
St.Witch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) St.Witch » 09.04.2015 19:45

Bylas na Pagu,ciagnie Cie na Hvar ,jak Ci sie nie spodoba ( w co watpie) w kolejnym roku wrocisz na Pag. Bez watpliwosci i rozterek. To jest wybor miedzy czyms dobrym (Pag) i b.dobrym (Hvar).Co postanowisz bedzie ok. Wlasciwie decyzje podjelas (zaliczka),badz konsekwentna. Nie analizuj,nie szukaj szostego dna (wiem,my kobiety tak mamy:).Mysle,ze jak wybierzesz Hvar to nie bedzie urlop stracony.
P.S Bylismy 2x na Pasmanie,2 x na Pagu, w tym roku jedziemy 3 raz na Hvar i tylko raz zaliczylismy Peljesac...i baardzo nas tam ciagnie( to jest dopiero dylemat Hvar vs Peljesac).Wlasciwie wszedzie bym wrocila,w naszym przypadku to jest kwestia odpowiedniej "miejscowki"(zawsze byla super).Gdziekolwiek nie wyladujesz... baw sie dobrze.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.04.2015 21:07

St.Witch napisał(a):To jest wybor miedzy czyms dobrym (Pag) i b.dobrym (Hvar)

Dla mnie to jest sedno tej dyskusji :!:

St.Witch napisał(a):tylko raz zaliczylismy Peljesac...i baardzo nas tam ciagnie( to jest dopiero dylemat Hvar vs Peljesac)

a to jest prawdziwy dylemat !
Natko_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 21.04.2015 23:20

Na Pagu byłam na przełomie 1999 i 2000, zimą - więc wyobraź sobie, że był jeszcze bardziej surowy, niż "normalnie" ;)
Na Hvarze byłam w zeszłym roku.
W tym roku, jadę zobaczyć letni Pag, zamiast zimowego.

I na Twoim miejscu wywaliłabym dylematy do kosza - jedź na Hvar, skoro tam Cię jeszcze nie było :D

Mnie mówili 2 lata temu, jak na Riwierę Makarską się porwałam, że jak ktoś zobaczy Makarską, to nie będzie szukał więcej - tiaaaaa, coś w tym jest, ale... biorąc pod uwagę, że to mój siódmy wyjazd do CRO, to albo ze mną coś nie tak, albo naprawdę nie ma JEDYNEGO najcudniejszego miejsca w Chorwacji - ja co rok chcę coś nowego, co rok chcę więcej i co rok bardziej :D Każde miejsce jest NAJLEPSZE :hearts:

I każde odwiedzone dotychczas miejsce zostaje na liście "jeszcze tu wrócę" - byle życia starczyło, bo przed nami jeszcze kawał tego cudnego wybrzeża....
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 21.04.2015 23:26

Natko_ napisał(a): ja co rok chcę coś nowego

No to mamy podobnie. :wink:
Koziorożec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koziorożec » 22.04.2015 06:03

Hvar to jest miejsce, gdzie Cromaniaczka musi pojechać KONIECZNIE. Jak jeszcze nie byłaś, to jedź w tym roku. Na Pag zdążysz jeszcze pojechać a długa tęsknota tylko spotęguje kolejne paskie doznania :D
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 23.04.2015 12:35

Natko_ napisał(a):ja co rok chcę coś nowego, co rok chcę więcej i co rok bardziej :D Każde miejsce jest NAJLEPSZE :hearts:

I każde odwiedzone dotychczas miejsce zostaje na liście "jeszcze tu wrócę" - byle życia starczyło, bo przed nami jeszcze kawał tego cudnego wybrzeża....

Ja mam tak samo 8)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.04.2015 13:33

anakin napisał(a):No to po co jechać?? 8O :roll: :mrgreen:

Przy wyborze Hvar czy Pag jakiś tam dylemat może być (aczkolwiek ja nie mam żadnego :mrgreen: ).
Jeżeli zamiast Hvaru mielibyśmy Brač, wybór jest oczywisty... :oczko_usmiech:

Byłeś na Hvarze ?
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 23.04.2015 13:54

Pagu nie znam ale Vrboską ci polecę.
Jak poprzednicy pisali dookoła jest co zwiedzać, są też przyjemne zatoczki do plażowania. Widoczki naprawdę mega fajne. Jak wypożyczysz łódkę to jeszcze fajniejsze.

Co do dojazdu to niewątpliwe PAG to lajcik w porównaniu z drogą na Hvar. Po pierwsze do samego Drvenika masz juź dłużej. Po drugie jak pisali wcześniej możesz zaliczyć kolejkę na prom - od razu mówię że lepiej być w Drveniku w godzinach porannych niż w południe - można nawet czekać kilka godzin = kilka razy zrobisz promowi PAPA.
Droga przez Hvar do Vrboskiej to 60 kilometrów samych zakrętów - jak będziesz chciał zrobić to w poniżej godziny to lepiej niech dzieciaki nie będą najedzone - moje raz były i nie obyło się bez haftu.
Niektórzy jadą ze Splitu i dopływają do Stari Gradu - jest to niestety drożej ale nie jedziesz 60 km po Hvarze.

Ogólnie we Vrboskiej byłem 10 nocy i było extra.
W tym roku jednak właśnie ze względu na dojazd zacumuję 200 km bliżej :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 23.04.2015 14:11

no i jadę na ten Hvar :hearts:

dziękuję :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.04.2015 14:49

bieder1 napisał(a):Droga przez Hvar do Vrboskiej to 60 kilometrów samych zakrętów

Jak wspomniała Kasia G-B, oddano już do użytku nowy odcinek drogi omijający dziurawe zawijasy w pobliżu Jelsy. Część starej drogi jest też odnowiona.
klub-milosnikow-wyspy-hvar-t21885-1575.html#p1547132

jolcix napisał(a):no i jadę na ten Hvar :hearts:

No i bardzo dobrze. :wink:
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 23.04.2015 15:13

Droga była już nowa w zeszłym roku ale wyprostować się nie wyprostowała Stali bywalcy mówią że jest lepiej
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.04.2015 15:18

bieder1 napisał(a):Droga była już nowa w zeszłym roku ale wyprostować się nie wyprostowała Stali bywalcy mówią że jest lepiej

Nowym odcinkiem starej drogi też jechałam w zeszłym roku. Na pewno jest szersza, są i zatoczki. Jednak Kasia G-B pisze o zupełnie nowej drodze omijającej te najgorsze zakrętasy między Poljicą a Jelsą, wysoko nad nimi - nie widziałeś jak kończyli budowę zeszłego lata dużo powyżej tej starej?
Ostatnio edytowano 23.04.2015 15:21 przez Mikromir, łącznie edytowano 1 raz
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 23.04.2015 15:19

My też na Hvar...początek września... :-)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.04.2015 17:46

Nie bardzo rozumiem panikę z powodu dróg na Hvarze :) droga jak każda inna :) Jakiś wielki cykorant coś kiedyś napisał i teraz krąży legenda ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.04.2015 19:15

bluesman napisał(a):
anakin napisał(a):No to po co jechać?? 8O :roll: :mrgreen:

Przy wyborze Hvar czy Pag jakiś tam dylemat może być (aczkolwiek ja nie mam żadnego :mrgreen: ).
Jeżeli zamiast Hvaru mielibyśmy Brač, wybór jest oczywisty... :oczko_usmiech:

Byłeś na Hvarze ?

Nie byłem ale będę..

I nigdzie nie neguję zalet Hvaru.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pag czy Hvar - dylemat... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone