Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag czy Hvar - dylemat...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.04.2015 21:10

Mikromir napisał(a):Bardzo lubię Pag - plaże nad zatoką są niepowtarzalne, cenię to, że odludne miejsca można na nich znaleźć nawet w szczycie sezonu. Ale Hvar jest też bardzo piękny i naprawdę odmienny - zdecydowanie więcej tam zieleni (choć trawiasto-kamienne pola Pagu nie są przecież mniej urokliwe) i starych kamiennych miasteczek/wiosek do odwiedzenia.

Podsumowując ten mój elaborat :wink: - stawiam na odmianę, czyli Hvar, choć jestem miłośniczką obydwu

Odludnych miejsc na Hvarze jest mnóstwo :) trzeba tylko zostawić auto i zaufać nogom lub rowerowi :) Pag ma swój urok ale zbyt szybko można wszystko zobaczyć w przeciwiństwie do Hvaru :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.04.2015 21:22

bluesman napisał(a):Odludnych miejsc na Hvarze jest mnóstwo :) trzeba tylko zostawić auto i zaufać nogom lub rowerowi :)

A nadajnik jest? :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.04.2015 21:25

anakin napisał(a):Jeśli chcesz wypocząć - jedź na Pag.
Jak szukasz zabytków - zaplanuj trasę przez Kraków. :mrgreen:
Jadąc na Pag... :oczko_usmiech:

:mrgreen: masz lajka :mrgreen:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 05.04.2015 21:30

jolcix napisał(a):Piter_M, nigdy nie wracaliśmy w to samo miejsce, ale Pag nas naprawdę zachwycił,

czytałam Twoją relację, świetna,
skoro będziecie za rok na Hvarze z przyjemnością poczytam Twoje spostrzeżenia :)

Nas też Pag zachwycił ... a na Hvar chcemy jedziemy bo podobno jest tam fajnie :) i jedziemy to sprawdzić.

ale po ostatnim Twoim zdaniu widzę, że już wybraliście ponownie Pag ... też bym chętnie tam kiedyś wrócił.
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 06.04.2015 07:46

anakin napisał(a):Jeśli chcesz wypocząć - jedź na Pag.
Jak szukasz zabytków - zaplanuj trasę przez Kraków. :mrgreen:
Jadąc na Pag... :oczko_usmiech:

świetne :D :D :D

a przez Kraków faktycznie jadę

a dylemat jak był , tak jest, może faktycznie muszę wziąć pod uwagę, że rezerwacja jest, zapłacone, apartament super i za dobrą cenę, no i warto jechać tam, gdzie się nie było, subiektywnie porównać i napisać relację :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.04.2015 08:03

Bez sensu byłoby skreślać Hvar. :wink:

jolcix napisał(a): weź pod uwagę, że na Hvar są długie kolejki na prom, trzeba czekać, to też wliczamy w czas przejazdu

...my chcemy płynąć z Drvenika,

7 sierpnia czekaliśmy na prom w Drveniku (przed 17.15) ok. 45 min.
19 sierpnia w Sucuraju rano ok. 1,5 godz.

Tragedii nie ma. Nawet jeśli w Drveniku musielibyście trochę dłużej poczekać, łatwo tam urządzić dziecku pierwsze radosne spotkanie z Jadranem - dla niego to już będą wakacje. No i prom to też frajda. :wink:
audiKSP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) audiKSP » 06.04.2015 08:30

Wyłącz już komputer i nie zastanawiaj się dłużej ;) Zaliczka wpłacona więc dla mnie wybór jest oczywisty. Hvar (chociaż jeszcze nie byłem) jest podobno piękny. Pag na pewno Wam nie ucieknie i za rok będzie równie cudowny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2015 08:45

Też oddaję głos na Hvar, ja np. wolałem dwa razy Hvar niż raz Pag, kwestia gustu i pogody :-)
Każda wyspa oferuje fantastyczne wakacje, ja mam "zaliczonych" kilka i ciągle mi mało. Tym razem jadę na Brac, następnym może Plejesac albo Mljet, a gdyby prom zawinął jeszcze gdzieś, gdzie nie nie byłem to też pięknie :lol:
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 06.04.2015 09:01

mikromir, audiKSP, igg, dziękuję :) wiem, że i tak musimy sami podjąć decyzję, ale jeszcze do wczoraj byłam pewna, ze jednak zmienimy zdanie i znów będzie Pag, teraz czytając posty ( no może oprócz tych anakina :P ) skłaniam się coraz bardziej, że jednak zostaje Hvar:)

mikromir, prom nie jest problemem, ponieważ będzie nocleg po drodze, więc spokojnie będziemy czekać, pisałam to w kontekście, gdyby noclegu nie było, wtedy oczekiwanie na prom wydłuża automatycznie czas podróży

chociaż Rysio mi trzy lata temu takiego linka dał :-P

Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 06.04.2015 09:05

Oddaję głos na Hvar. Stari Grad mnie zauroczył, skradł serce , mój pierwszy wyjazd z rodzicami do Jugosławii, potem 5x kolonie. Męża też zabrałam na pierwsze spotkanie z Chorwacją do Starego Gradu. Na Pagu też byłam. Ładnie, fajne zatoczki. Ale Hvar wygrywa u mnie we wszystkich konkurencjach :D
P.S. Jedynie Peljesac może konkurować o pierwsze miejsce z Hvarem!
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 06.04.2015 10:16

jolcix napisał(a):a dylemat jak był , tak jest, może faktycznie muszę wziąć pod uwagę, że rezerwacja jest, zapłacone, apartament super i za dobrą cenę, no i warto jechać tam, gdzie się nie było, subiektywnie porównać i napisać relację :)

nie mieszaj, bo do wyjazdu będziesz chciała zmienić z 5 razy jeszcze miejsce pobytu
zostaw ten Hvar, bo zaraz się zacznie szukanie dobrego miejsca na Pagu :roll:
:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.04.2015 10:29

anakin napisał(a):
bluesman napisał(a):Odludnych miejsc na Hvarze jest mnóstwo :) trzeba tylko zostawić auto i zaufać nogom lub rowerowi :)

Hm dawno nie byłem :lol: ale dla Ciebie zawsze ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 06.04.2015 10:33

bluesman napisał(a):
anakin napisał(a):

Hm dawno nie byłem :lol: ale dla Ciebie zawsze ;)

No to po co jechać?? 8O :roll: :mrgreen:

Przy wyborze Hvar czy Pag jakiś tam dylemat może być (aczkolwiek ja nie mam żadnego :mrgreen: ).
Jeżeli zamiast Hvaru mielibyśmy Brač, wybór jest oczywisty... :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 08.04.2015 21:14

jolcix napisał(a):fajnie by było, gdyby podpowiedział ktoś, kto najpierw był na Pagu, zakochał się, a potem pojechał na Hvar i ...też się zakochał :D :D :D

Byłam na Pagu ale nie byłam na Hvarze, w zamian byłam na Peljesacu i cóż mogę powiedzieć ...
Bea.ta napisał(a):po Pagu .... już nic nie jest takie samo :) ale to już tam Rysiek wyżej napisał :)

ale też
Mikromir napisał(a):... jednak jestem zwolenniczką nowych wyzwań, więc wybrałabym tę wyspę, na której jeszcze nie byłam.

:papa:
jola_mela
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jola_mela » 09.04.2015 13:03

Witam, trzy razy byliśmy w Chorwacji w tym dwa razy na Hvarze. Zakochałam się w tej wyspie bez pamięci, w jej klimacie, zapachu, przyrodzie, wspaniałych wąskich uliczkach schodzących do morza, zatoczkach i ......wiele by jeszcze wymieniać . Gorąco polecam nie będziecie żałowali swojego wyboru. Hvar jest zaliczany do dziesięciu najpiękniejszych wysp na świecie. Dwa razy byliśmy tam w sezonie i tak jak ktoś napisał znajdziesz swoje zacisze bez problemu. My w tym roku jedziemy na Peljesac po raz pierwszy, ale na Hvar na pewno jeszcze wrócę. Przeczytaj, polecam kilka relacji z Hvaru. Może to pomoże podjąć decyzję, chociaż na chwilę poczujesz jej klimat.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pag czy Hvar - dylemat... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone