Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag czy Hvar - dylemat...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.04.2015 20:24

jolcix napisał(a):Beato, czekałam aż to napiszesz, doskonale znam Twoje zdanie na ten temat :)

czyżbym była ... obserwowana? :)

jolcix napisał(a):a byłaś na Hvarze?

byłam, tydzień tylko niestety - spanie - Vrboska, plażowanie gdzie się dało, ale generalnie za Pitve, co wieczór Stari Grad :)
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 05.04.2015 20:24

jolcix napisał(a):fajnie by było, gdyby podpowiedział ktoś, kto najpierw był na Pagu, zakochał się, a potem pojechał na Hvar i ...też się zakochał :D :D :D

To ja trochę namieszam:
W tamtym roku byliśmy na Pagu i bardzo nam się podobało, (nawet relację napisałem)
w tym roku wybraliśmy inny kierunek ... ale za rok będzie znowu Chorwacja i prawdopodobnie Hvar, bo jeszcze nie byliśmy.
Moje zdanie jest takie: Jeżeli nie byliście na Hvarze to jedźcie właśnie tam.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.04.2015 20:25

Rysio napisał(a):Koszt rejsu to ok. 1. tyś. Na ląd zjeżdżasz wyspana, wykąpana i najedzona. Odpada Ci paliwo, nocleg, autostrady i stres. Dzień urlopu i niknące w dali światła Rijeki gratis. :)

mnie osobiście szlag by trafił, że jestem płynięta a nie jadę se sama :)
ale ja mam do Splitu na jeden raz bez noclegu :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 05.04.2015 20:27

Rysio napisał(a):Koszt rejsu to ok. 1. tyś. Na ląd zjeżdżasz wyspana, wykąpana i najedzona. Odpada Ci paliwo, nocleg, autostrady i stres. Dzień urlopu i niknące w dali światła Rijeki gratis. :)

"tylko" tysiąc? :) to ja sobie będę jednak pomykać autostradą, zmęczona, niewyspana, a jaka szczęśliwa po dotarciu do celu, nie ważne czy będzie ładnie, będę tak szczęśliwa, że dojechałam, że wszystko mi się spodoba :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 05.04.2015 20:30

Bea.ta napisał(a):
jolcix napisał(a):Beato, czekałam aż to napiszesz, doskonale znam Twoje zdanie na ten temat :)

troszeczkę :P

byłam, tydzień tylko niestety - spanie - Vrboska, plażowanie gdzie się dało, ale generalnie za Pitve, co wieczór Stari Grad :)

i jakie wrażenia? porównując Pag i Hvar? dużo bardziej na Pag?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.04.2015 20:31

jolcix napisał(a):
i jakie wrażenia? porównując Pag i Hvar? dużo bardziej na Pag?

to są dwa różne miejsca, Hvar - zielony, inny, blisko "cywilizacja"
Pag ... Pag jest mój, ale ja go akurat nie znienawidziłam :)
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 05.04.2015 20:33

jolcix napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

troszeczkę :P

Bea.ta i jakie wrażenia? porównując Pag i Hvar? dużo bardziej na Pag?

Piter_M, nigdy nie wracaliśmy w to samo miejsce, ale Pag nas naprawdę zachwycił,

czytałam Twoją relację, świetna,
skoro będziecie za rok na Hvarze z przyjemnością poczytam Twoje spostrzeżenia :)
Ostatnio edytowano 05.04.2015 20:38 przez jolcix, łącznie edytowano 1 raz
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.04.2015 20:37

jolcix napisał(a):fajnie by było, gdyby podpowiedział ktoś, kto najpierw był na Pagu, zakochał się, a potem pojechał na Hvar i ...też się zakochał :D :D :D

No przecież się już wypowiedziałam... :wink:
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 05.04.2015 20:40

Mikromir napisał(a):

wiem :) ale z Twojej wypowiedzi, ja, wnioskuję, że jednak dużo bardziej za Pagiem jesteś :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.04.2015 20:42

jolcix napisał(a):
Mikromir napisał(a):

wiem :) ale z Twojej wypowiedzi, ja, wnioskuję, że jednak dużo bardziej za Pagiem jesteś :)

To wyjaśnię: bardzo podobały mi się obydwie wyspy i na obie chciałabym wrócić... kiedyś tam, gdy zobaczę jeszcze wiele innych miejsc. :)
Jasno powiedziałam, że wybrałabym w takiej sytuacji Hvar. Ale Ty decyzję musisz podjąć sama, bo tu Twój dylemat tylko się pogłębi.
jolcix
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolcix » 05.04.2015 20:46

Mikromir napisał(a):
jolcix napisał(a):
Mikromir napisał(a):

To wyjaśnię: bardzo podobały mi się obydwie wyspy i na obie chciałabym wrócić... kiedyś tam, gdy zobaczę jeszcze wiele innych miejsc. :)
Jasno powiedziałabym, że wybrałabym w takiej sytuacji Hvar. Ale Ty decyzję musisz podjąć sama, bo tu Twój dylemat tylko się pogłębi.

dziękuję :)

faktycznie pogłębia się coraz bardziej :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 05.04.2015 20:47

masz rezerwację na Hvarze, nie byłaś tam - jedź :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 05.04.2015 20:48

jolcix napisał(a): ja, wnioskuję, że jednak dużo bardziej za Pagiem jesteś :)

chyba szukasz podświadomie, gremialnego potwierdzenia Pagu,

ja postawiłbym na Hvar:
- lepszy architektonicznie i przyrodniczo
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.04.2015 20:50

Jeśli chcesz wypocząć - jedź na Pag.
Jak szukasz zabytków - zaplanuj trasę przez Kraków. :mrgreen:
Jadąc na Pag... :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.04.2015 21:07

anakin napisał(a):Na Hvarze szczerze powiedziawszy nie byłem, a Pag jest.......jedyny w swoim rodzaju.

Więc kiedyś bądź warto :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Pag czy Hvar - dylemat... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone