Witam Koleżanki i Kolegów - bardziej doświadczonych Cro-Maniaków. Post to mój 1 choć na forum zaglądam od roku 2008 tj przed 1 wyjazdem na Cro (1wyjazd - sierpień2008 - Camp Kovacine Cres; 2 wyjazd (lipiec 2009 Baska Voda; 3 sierpien 2010 - wracając z Włoch na kilka dni w Novigradzie na Istrii) ale jakoś do tej pory nie miałem odwagi napisać
Szczególnie serdecznie chciałem pozdrowić osoby, których relacje czytałem ze szczególnym zainteresowaniem: Maslinka (super relacje z detalami które mnie interesują), Buber (poczucie humoru), Anakin (relacja z Pagu i celne komentarze w innych tematach) oraz Janusz Bajcer (Król!)
Zastanawiałem sie szczerze mówiąc czy w ogóle zaśmiecać forum nowym tematem (niektórych to denerwuje nie tylko na tym forum), tym bardziej ze tutaj w temacie Cro można znaleźć naprawdę mega dużo informacji, a osoba z grona harduserow tego forum ktora wyda część wiedzy jako przewodnik ma zagwarantowaną sprzedaż na poziomie co najmniej "zwyklych" przewodników w papierze - ale raz że witam się tylko raz, dwa mam konkretne pytanie na które być może komuś bedzie miło odpowiedzieć dotyczące wyboru wyspy na wakacje 2012 (lipiec) i moze odpowiedz posłuży nie tylko mnie.
W tym roku planujemy wybraćsię na którąś z trzech wysp: Pag (to moja preferencja), Brac lub Hvar (preferencja pozostalych dwoch rodzin)
Chodzi konkretnie o lekką podpowiedź o kwestie dostepu do wielu plaz na wybranej wyspie, na ktore będziemy udawac sie w kilka rodzin z mniejszymi lub wiekszymi dziećmi. Preferujemy nie pobyt caly czas w jednym miejscu (tzn zamieszkanie w 1 apartmanie przez caly pobyt to i OWSZEM - mieszkac chcemy w miejscu w ktorym niekoniecznie sa dyskoteki do bialego rana, ale na promenadzie wieczorem cos sie jednak dzieje i jest sporo ludzi), natomiast z zasady chcemy "zaliczac" prawie codziennie inna plaze i tutaj pytanie ktora z wysp jako calosc charakteryzuje sie wg Was, szanowni Cro-Maniacy najlepszym, najlatwiejszym dostepem dla rodzin z dziecmi (wozkami etc). O Pagu czytalem tutaj chyba najwiecej - duzo wzniesien i skal, lecz tez sporo ladnych plaz - pytanie jak z dostepem do nich od samochodu (drogi, parkingu), na jak wiele trzeba isc daleko (uciazliwe z dziecmi), Brac - najbardziej gorzysta, jak duzo plaz latwo dostepnych, no i Hvar - waskie i krete drogi ponoc czy sa tam tez tego typu utrudnienia - np kawal drogi z parkingow do wielu z nich.
Mam nadzieje ze nie zostaniemy potraktowani jak lenie heh, zamierzamy tez zwiedzac - wiem ze na kazdej z tych wysp jest tego troche a Pag ma dodatkowo te zalete ze ma most z jednej strony i 15 minut promu z drugiej jesli ktos chce zwiedzac takze staly lad. Dodatkowo zaznaczam ze tym razem nie zamierzamy zwiedzac wiekszosci polecanych duzych miast bo wiekszosc juz zwiedzilismy (Split, Dubrownik, Trogir, Szybenik, Primosten etc)
z gory dziekuje za ew odpowiedzi i nie banowanie