Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag/Brać 2012 czyli Blade Twarze w poszukiwaniu żyżnej ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tony montana
Weteran
Re: Pag/Brać 2012 czyli Blade Twarze w poszukiwaniu żyżnej z

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 08.08.2012 14:29

nero napisał(a):
tony montana napisał(a):heh :) Parę zdjęc z Povlji też będę miał ;)
W tym debiut zdjęciowy mojego 5 latka, daję na zajawkę ;) :) :roll: :papa:

Parę zdjęć? 8O :? :twisted: :wink:

Debiut zdjęciowy całkiem udany :lol:
Bardzo profesjonalnie Cię poucinał. Popracuje jeszcze trochę nad horyzontem i ... będzie z niego fotograf :D

No ... więcej będzie jak dojadę do Povlji chronologicznie ;) :)
Pierwsze zdjęcia bardziej poważnym aparatem niż mieszczący się w dłoni ;)

mysza73 napisał(a):tony, w Cro w koszulce Italii

no wiesz co

A co tam ... czasem trzeba trochę poprowokować ;) :)

A koszulka szczególna bo w takiej grali pieknie podczas "naszego" Euro (dostałem właśnie od Włochów) :)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 08.08.2012 15:05

tony, w Cro w koszulce Italii 8O

no wiesz co :wink:

To niemal taka sama profanacja jak brak Karlovaćka w knajpach w Sutivanie! 8O :o :lol: :twisted:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.08.2012 08:40

Day 8 - Niedziela - 15.07.2012 - C.D.

Do naszego apartmana trafiliśmy bardzo łatwo. Wcześniej zadzwoniliśmy do Pani Ljubicy, że jesteśmy w Supetarze, więc czekała na nas na Put Piska z chlebem, solą i kołaczem ociekającym miodem ;) :)

Obrazek

Przywitanie było bardzo miłe, jak podróż, kto jest kto, to może rakiju albo orahovicu - możem, paszporty, reszta kasy, tu jest to, tu jest tamto, do plaży 80 metrów chodniczkiem w dół :)

Apartman i jego otoczenie wyglądało BOMBOWO

Obrazek

Tam, gdzie stoi marcin74 znajduje się wejście do naszych trzech apartmanów - dwa z nich mają piekny widok na morze. Piekny widok na morze mieliśmy jednak cały czas z tarasu dolnego, który pokażę zaraz oraz górnego.

Obrazek

Taras górny

Obrazek

Widok z tarasu dolnego

Obrazek

Obrazek

Widok na naszą zatoczkę (Uvala Prvlja)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widok z tarasu górnego :)

Obrazek

Obrazek

Po szybkim rozpakowaniu poszliśmy na plażę. Nasza plaża :)

Obrazek

Obrazek

Są my w domu ;) :)

Następny odcinek będzie bardzo długi i w całości o Postirze - także HANG ON ;)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.08.2012 08:46

Fajny mieliście apartman :P .

No to czekam na tą Twoją POSTIRĘ, POSTIRKĘ, POSTIRUNIĘ :wink:
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 09.08.2012 09:02

Tarasy jak się patrzy :)
Widzę, dziewczyny szybko pojęły grę w siatkówkę stołową :lol: :wink:

My w Postirze nie spędziliśmy dużo czasu, więc z miłą chęcią zobaczymy jak wygląda ona tak ... naprawdę :hut:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.08.2012 09:07

Mysza i Nero :) Dziękuje za zainteresowanie Postirą (Mysza miała z niej super zdjęcia, chyba jej nie przebiję, ale dołoże walor poznawczy w sensie praktycznym, gdzie jeść, etc), dokładny jej opis ukaże się chyba jutro (dziś tylko mała zajawka), tylko się za mocno nie śmiejcie....
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.08.2012 09:10

Bardzo sympatyczna miejscówka. Podoba mi się szczególnie taras ze stołem do ping- ponga... ups do tenisa stołowego :) Mam znajomą, która trenuje ten sport i zawsze mnie poprawia. Zwraca uwagę na jeszcze jedno- gra się rakietką, a nie paletką :lol:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.08.2012 09:12

Jestem legendarnym talentem malarskim. Wszyscy, którzy mnie znają to WIEDZĄ. Wielokrotnie na różnego rodzaju imprezach w końcowych fazach zabawy byłem proszony przez wtajemniczonych "namaluj coś pls" "ale co?" "COKOLWIEK" ... "nie umiem malować CZEGOKOLWIEK" "ok, to mogą być zwierzęta"

Obrazek

Impreza jak się domyślacie - od razu się kończyła, ludzie walali się ze śmiechu po kątach a następnego dnia bolały ich mięśnie brzucha (oraz wątroby)

SPECJALNIE DLA WAS przygotowałem pierwszą część PLANU POSTIRUSZKINY - druga część stanowić będą ZBLIŻENIA, szokujące zbliżenia drogi nabrzeżem (wzdłuż portu!!)

Oddaje w Wasze ręce i oczy DZIEŁO SKOŃCZONE i ABSOLUTNIE GENIALNE

PS legenda później, bo nie mogę...

WŁALA ;)

Obrazek
Ostatnio edytowano 09.08.2012 09:23 przez tony montana, łącznie edytowano 2 razy
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.08.2012 09:13

Roxi napisał(a):Bardzo sympatyczna miejscówka. Podoba mi się szczególnie taras ze stołem do ping- ponga... ups do tenisa stołowego :) Mam znajomą, która trenuje ten sport i zawsze mnie poprawia. Zwraca uwagę na jeszcze jedno- gra się rakietką, a nie paletką :lol:

no ja... nie chwaląc się byłem w I klasie liceum wicemistrzem Gdyni... a to nie w kijek dmuchał ..,. czasu Kucharskiego i św pamięci Grubby - o wiele więcej ludzi uprawiało ten sport
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 09.08.2012 09:29

Mapka Postiry BoSkA :hearts:

Czy tam gdzie napisane "ryby" można nabyć świeże, surowe ryby?

Fajnie, że każde z Was - tzn mam na myśli autów tegorocznych brackich relacji z wakacji - stacjonowało w innym miasteczku :D Dzięki, Wam, my - tzn Ci, o dopiero pojadą - możemy dowiedzieć się mnóstwa szczegółów o różnych miejscach :D
Choć i tak wakacje okażą się za krótkie i w pełni z tej wiedzy nie skorzystamy :wink:
Agasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agasz » 09.08.2012 09:32

tony montana napisał(a):Jestem legendarnym talentem malarskim. Wszyscy, którzy mnie znają to WIEDZĄ. Wielokrotnie na różnego rodzaju imprezach w końcowych fazach zabawy byłem proszony przez wtajemniczonych "namaluj coś pls" "ale co?" "COKOLWIEK" ... "nie umiem malować CZEGOKOLWIEK" "ok, to mogą być zwierzęta"

Obrazek

Impreza jak się domyślacie - od razu się kończyła, ludzie walali się ze śmiechu po kątach a następnego dnia bolały ich mięśnie brzucha (oraz wątroby)

SPECJALNIE DLA WAS przygotowałem pierwszą część PLANU POSTIRUSZKINY - druga część stanowić będą ZBLIŻENIA, szokujące zbliżenia drogi nabrzeżem (wzdłuż portu!!)

Oddaje w Wasze ręce i oczy DZIEŁO SKOŃCZONE i ABSOLUTNIE GENIALNE

PS legenda później, bo nie mogę...

WŁALA ;)

Obrazek

Ależ po co legenda :?: :!: Plan jest doskonały 8O Ja wszystko rozumiem, mimo że nie byłam :lol:
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 09.08.2012 10:05

tony montana napisał(a):...
Oddaje w Wasze ręce i oczy DZIEŁO SKOŃCZONE i ABSOLUTNIE GENIALNE ...

8O
To w przyszłym roku takie mapki będą w agencji rozdawać ? :lol:

AniaJ. napisał(a):Fajnie, że każde z Was - tzn mam na myśli autów tegorocznych brackich relacji z wakacji - stacjonowało w innym miasteczku :D Dzięki, Wam, my - tzn Ci, o dopiero pojadą - możemy dowiedzieć się mnóstwa szczegółów o różnych miejscach :D
Choć i tak wakacje okażą się za krótkie i w pełni z tej wiedzy nie skorzystamy :wink:

Bo na Brač to trzeba pojechać najpierw raz, potem drugi raz, a potem to już ... działa jak magnes :-D :-D
Ostatnio edytowano 11.08.2012 13:34 przez nero, łącznie edytowano 1 raz
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.08.2012 11:07

AniaJ. napisał(a):Mapka Postiry BoSkA :hearts:

Czy tam gdzie napisane "ryby" można nabyć świeże, surowe ryby?

Chyba nie, ponieważ tam znajduje się słynna fabryka sardynek "Sardina Postira" - nie sądzę, aby sprzedawali rybki tam w detalu. Natomiast widziałem na własne oczy na porannej kawce, że w samym porcie między uliczkami rybacy sprzedawali owoce porannego połowu

AniaJ. napisał(a):Fajnie, że każde z Was - tzn mam na myśli autów tegorocznych brackich relacji z wakacji - stacjonowało w innym miasteczku :D Dzięki, Wam, my - tzn Ci, o dopiero pojadą - możemy dowiedzieć się mnóstwa szczegółów o różnych miejscach :D

Tak, ja o Postirze obiecuje napisać jeszcze sporo ;) (plus druga część mapki i legenda :)

Agasz napisał(a):Ależ po co legenda Plan jest doskonały Ja wszystko rozumiem, mimo że nie byłam

Doskonały, ale wymaga odrobiny wyjaśnienia, odległości i umiejscowienie tez nie są idealne ;) :)

tony montana napisał(a):
...
Oddaje w Wasze ręce i oczy DZIEŁO SKOŃCZONE i ABSOLUTNIE GENIALNE ...

nero napisał(a):To w przyszłym roku takie mapki będą w agencji rozdawać ?

Właśnie! Chyba muszę go opatentować i napisać maila do włodarzy Postiry i agencji turystycznych ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.08.2012 11:15

Tony, rozwaliłeś mnie tą mapką! :lol: Też już mnie bolą mięśnie brzucha, a może i wątroba :lol: :D

I mam jeszcze pytanie: czym się różni Twój pies od kota? :D

Ja też nie jestem miszczem rysowania, ale Twoja kreska jest super - charakterystyczna raczej :D Bardzo Ci dziękuję ze tę dawkę humoru! :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.08.2012 11:21

maslinka napisał(a):Tony, rozwaliłeś mnie tą mapką! :lol: Też już mnie bolą mięśnie brzucha, a może i wątroba :lol: :D

I mam jeszcze pytanie: czym się różni Twój pies od kota? :D

Ja też nie jestem miszczem rysowania, ale Twoja kreska jest super - charakterystyczna raczej :D Bardzo Ci dziękuję ze tę dawkę humoru! :D

No jak to?!? ;)
Kot ma przecież spiczaste (szpiczaste?) uszy?

Bałem się ze zapytasz o różnicę między koniem a wężem ;):) :boss: :mrgreen:
Ostatnio edytowano 09.08.2012 11:58 przez tony montana, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pag/Brać 2012 czyli Blade Twarze w poszukiwaniu żyżnej ziemi - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone