Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag/Brać 2012 czyli Blade Twarze w poszukiwaniu żyżnej ziemi

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fatamorgana
Koneser
Re: Pag/Brać 2012 czyli Blade Twarze w poszukiwaniu żyżnej z

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 08.08.2012 09:27

Niechaj mój brat Tony...napisze do mnie maila.
(koperta pod avatarem).
Pozdr. :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 08.08.2012 09:28

mysza73 napisał(a):Dziękuję za Trogir, dla mnie też jest cudny .

Ale coś mało zdjęć tony poczyniłeś
na twierdzy chyba nie byłeś
Ale i tak wielkie dzięki

Mało zdjęć, bo część się nie nadaje, na części jest sporo ludzi ;) a w ogóle to byłem przejęty tym Trogirem ;)

Fatamorgana napisał(a):
tony montana napisał(a):
O 5 rano musi być tam tez interesująco, z tego co piszesz to rozumiem, że nie miałeś czasu przejść się uliczkami Starego Miasta ? Wielka szkoda, bo dla mnie Trogir jest boski :)

Ja mam te same "odchyły" co u Maslinki. Tłum mnie generalnie zniechęca.
Poszedłem - a jakże- ale bez czarodziejskiej skrzynki robiącej obrazy!
Miała być poranna rozgrzewka a wyszedł spacerek pod zabytkami.
Jak na CRO to jest coś ten Trogir. Ale w porównaniu do innych miast i miasteczek o podobnie historycznym charakterze- zwłaszcza na Płw. Iberyjskim czy we Francji, gdzie niegdyś przemierzałem stepy i prerie to się jednak chowa. Dlatego nie podniecałem się Trogirem za mocno. :wink:

Właśnie. Masz jakieś relacje z płd Francji czy Hiszpanii, których nie mogę odnaleźć na Forum? (Możesz polecić szczególnie jakiś region? na 2 tygodnie, blisko morza lub oceanu z dużą ilością dość łatwo dostępnych zabytków, miast, zamków - dość łatwo mam na myśli, że nie trzeba codziennie jechać do nich 100km serpentynami z dzieciakami z siatką w wiadomym celu ;)
Chodzi za mną taki wypad do Hiszpanii (po drodze na kilka dni płd Frankreich), ale nie bardzo wiem, dokąd jechać. Przewodniki piszą, że wszędzie ładnie ;)

MagdaO napisał(a):będąc w lipcu i w jednym i drugim mieście mogę potwierdzić, że coś w tym jest... Korčula na dodatek jest niesamowicie klimatyczna. Przynajmniej dla mnie. Taka subiektywna ocena. W ogóle jestem urzeczona wyspą Korčula.
Ale jedźmy już na Brač

No już jesteśmy na Brać :) Trochę tam pobędziemy, a na koniec będzie sporo Ołomuńca w Czechach :)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 08.08.2012 09:50

tony montana napisał(a):Właśnie. Masz jakieś relacje z płd Francji czy Hiszpanii, których nie mogę odnaleźć na Forum? (Możesz polecić szczególnie jakiś region? na 2 tygodnie, blisko morza lub oceanu z dużą ilością dość łatwo dostępnych zabytków, miast, zamków - dość łatwo mam na myśli, że nie trzeba codziennie jechać do nich 100km serpentynami z dzieciakami z siatką w wiadomym celu ;)
Chodzi za mną taki wypad do Hiszpanii (po drodze na kilka dni płd Frankreich), ale nie bardzo wiem, dokąd jechać. Przewodniki piszą, że wszędzie ładnie ;)

Mogę polecić wiele takich rejonów mojemu bratu.
Relacji dotąd nie pisałem. Kiedyś tam coś zacząłem, ale raczej opowiadam niż piszę o tamtych latach.
Na Espanię przygotuj co najmniej 2 tygodnie samego pobytu. Tam jest za dużo do obejrzenia.
Więcej w mailu. :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2012 10:43

I znowu piękne zdjęcia Splitu. Widać, że Split da się lubić, do czego ja też w tym roku się przekonałam :D

tony montana napisał(a):Na promy do Supetaru i na Soltę trzeba ustawić się już prawie "na końcu" nabrzeża, wszystko jest jednak idealnie oznakowane i nawet mając mało czasu trudno się pogubić.

Skoro tak mówisz ;)
My byliśmy strasznie zakręceni i o mały włos właściwy prom by nam odpłynął, bo celowaliśmy w inny, stojący tuż obok :oops:

No to teraz już jesteś na Braczu i możemy, razem z Myszą, nadawać na trzy głosy :lol:
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 08.08.2012 11:26

I ja właśnie dołączę, bo przegapiłem wczoraj.
Zdjęcia super i opisy pierwsza klasa, siedzę i czekam na cd.... 8O
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 08.08.2012 11:46

maslinka napisał(a):
No to teraz już jesteś na Braczu i możemy, razem z Myszą, nadawać na trzy głosy :lol:

Do tego jeszcze głos czwarty, czyli Nero i... Fata może się uważać za szczęściarza, że w tym roku jedzie po was wszystkich, bo takiej świeżej ściągawki to bym nawet sobie nie wymarzył! :lol: :lol: :D :mrgreen: :smo:

Wszystko na tacy!
Pobyt będzie po prostu łatwą formalnością. :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.08.2012 13:23

W końcu będzie zielono :P
Albo nie :(
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 08.08.2012 13:33

maslinka napisał(a):I znowu piękne zdjęcia Splitu. Widać, że Split da się lubić, do czego ja też w tym roku się przekonałam :D

Aga, ja i piękne zdjęcia? ;) hehe, dziękuję, dziękuje :)

tony montana napisał(a):Na promy do Supetaru i na Soltę trzeba ustawić się już prawie "na końcu" nabrzeża, wszystko jest jednak idealnie oznakowane i nawet mając mało czasu trudno się pogubić.

maslinka napisał(a):Skoro tak mówisz ;)
My byliśmy strasznie zakręceni i o mały włos właściwy prom by nam odpłynął, bo celowaliśmy w inny, stojący tuż obok :oops:

aaaa, widzisz, bo ja zapytałem Pani jak kupowałem bilety, pod które "wez", czy tam "vez" będziemy podjeżdżać i byłem spokojny (Ty musiałaś przyjechać dość późno, gdy auta stały już na promie a nie czekały na możliwość wjazdu)

Tam jest tabliczka z dwoma strzałkami "Supetar tutaj i tutaj" :)

Tak jest, jesteśmy na Brać - WSZYSCY RAZEM :)

jak bohaterowie Losta - wszyscy na jednej WYSPIE :) :smo: :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 08.08.2012 13:40

ARTUR_KOLNICA napisał(a):I ja właśnie dołączę, bo przegapiłem wczoraj.
Zdjęcia super i opisy pierwsza klasa, siedzę i czekam na cd.... 8O

No to bardzo się ciesze, że relacja się podoba mimo tak zacnej i pięknej "konkurencji" (choć bynajmniej nie ma tu żadnej konkurencji :) :) (no ewentualnie Mysza o to, Splitska czy Postira - wiadomo, że POSTIRA! POSTIRA!;):))

kaszubskiexpress napisał(a):
W końcu będzie zielono
Albo nie

Trochę bardziej zielono niż na Pagu ;) :)
Idziesz dziś na Prometeusza? Napisz później jak wrażenia.

Fatamorgana napisał(a):Do tego jeszcze głos czwarty, czyli Nero i... Fata może się uważać za szczęściarza, że w tym roku jedzie po was wszystkich, bo takiej świeżej ściągawki to bym nawet sobie nie wymarzył!

Wszystko na tacy!
Pobyt będzie po prostu łatwą formalnością.

:))

Odbierz pocztę Szczęściarzu ;) :)
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.08.2012 14:06

tony montana napisał(a):Idziesz dziś na Prometeusza? Napisz później jak wrażenia.

Wrażenia.
8)
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 08.08.2012 14:07

tony montana napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):Do tego jeszcze głos czwarty, czyli Nero ...

:)

Ja to za echo w tym roku robię :lol:

Aaaaaa ... i nie zamierzam się z Wami (mysza i tony) prześcigać ;) w tych punktach/miejscach, bo i tak Povlja dla mnie jest najlepsza :oczko_usmiech:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.08.2012 14:11

nero napisał(a):Aaaaaa ... i nie zamierzam się z Wami (mysza i tony) prześcigać ;) w tych punktach/miejscach, bo i tak Povlja dla mnie jest najlepsza :oczko_usmiech:

A dla mnie Supetar! :mrgreen: (jeśli chodzi o miasteczka, okolice Murvicy wymiatają, ale to inna liga...)
I o to chodzi - każdy ma swoje miejsce na Braczu :D
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 08.08.2012 14:15

nero napisał(a):
tony montana napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):Do tego jeszcze głos czwarty, czyli Nero ...

:)

Ja to za echo w tym roku robię :lol:

Aaaaaa ... i nie zamierzam się z Wami (mysza i tony) prześcigać ;) w tych punktach/miejscach, bo i tak Povlja dla mnie jest najlepsza :oczko_usmiech:

heh :) Parę zdjęc z Povlji też będę miał ;)
W tym debiut zdjęciowy mojego 5 latka, daję na zajawkę ;) :) :roll: :papa:

Obrazek

tata... niżej... jeszcze niżej.. TATA! ;)

Obrazek
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 08.08.2012 14:23

tony montana napisał(a):heh :) Parę zdjęc z Povlji też będę miał ;)
W tym debiut zdjęciowy mojego 5 latka, daję na zajawkę ;) :) :roll: :papa:

Parę zdjęć? 8O :? :twisted: :wink:

Debiut zdjęciowy całkiem udany :lol:
Bardzo profesjonalnie Cię poucinał. Popracuje jeszcze trochę nad horyzontem i ... będzie z niego fotograf :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 08.08.2012 14:24

tony, w Cro w koszulce Italii 8O

no wiesz co :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży