Piter_M napisał(a):michael_tureck napisał(a):...
To se ponarzekałeś ... a były w ogóle jakieś plusy tych wakacji
Jak to jakie
Jest wspaniała okazja do cudownego narzekania
Piter_M napisał(a):michael_tureck napisał(a):...
To se ponarzekałeś ... a były w ogóle jakieś plusy tych wakacji
Właśnie wróciłem z Novalis Centar (Konzum był jeszcze zamknięty). Nie wiem jak definiujesz "słoiczek", ale 1-litrowy słoik majonezu kosztuje 31 kn.michael_tureck napisał(a):a słoiczek majonezu w Novaljskim Konzumie kosztował uwaga 29 kun !
Lednice napisał(a):Jak to jakie
michael_tureck napisał(a): ... docieramy dopiero do Starej Novalji. Miejsce od razu robi na nas dobre wrażenie, jest ustronnie i niezbyt głośno...
... Rzut oka z balkonu: a mamuniu jak tu ślicznie ! ...
michael_tureck napisał(a): ... Ale jak w Titanicu, piękna pogoda, luksusowy statek, mkniemy i nie wiemy, że tam gdzieś daleko czycha lodowa góra, o którą cały ten piękny statek się wyj....ie.
gusia-s napisał(a):Już chciałam bić brawo, za dostrzeżenie pozytywów dopoki nie przeczytałam tego ...
michael_tureck napisał(a): Podzieliłem plusy ujemne ( ) na kilka kategorii, które zgrupowałem następująco.
2. Kwatery. Prawie zawsze nie zgadzają się z opisem. To wiemy. Ale ogólnie poziom bylejakości i pewnego rodzaju "przewróciło się niech leży" zaczyna być w Chorwacji dobijający.
4. Ceny. Przeciętne wyjście naszej rodziny 2+1 (córka ma 4 lata i kotlecik z ryżem jej wystarcza - my z żoną też nie jemy na potegę, staramy się raczej "dbać o linię" że tak to nazwę) kończyło się wynikiem ok. 300-330 kun. Tj pod 200 zł.
Drogo.się że warzywa nawet na bazarze kosztują 10 kun/kg za wszystko (jakaś ryczałtowość się zrobiła)
A zatem jeśli jeszcze Was nie zraziłem - zapraszam do mojej fotorelacji. Kto chętny ?
bluesman napisał(a):Lednice napisał(a):Jak to jakie
Może pozwolisz mieć innym swoje zdanie i ocenę ...
michael_tureck napisał(a):Do El-Guapo: OOO to to właśnie chciałem powiedzieć.
Niezaizolowane kable, strome schody, wypadające lampki, rozpadający się kibel, i słynne już prysznice z ciasną kabiną i zasłonką, która jak się zamoczy lepi się do d...y;
michael_tureck napisał(a):Ceny porównuję nie do 2014 a do wcześniejszych lat - to różnica wydaje się być nie tyle zauważalna co brutalnie niewytłumaczalna. Jak ktoś zarabia 2000 GBP albo 2500 E to są to może ceny dla niego atrakcyjne. Przypominam, że żyjemy w kraju gdzie minimalna płaca (najczęściej występująca to coś koło 350 E, a 500 E to już całkiem dobra.... No tak - powiecie - tacy nie jeżdżą do Chorwacji I to właśnie ten wniosek jest smutny....
michael_tureck napisał(a): Skoro nie potrafili tutaj załatwić prostej lawety, to transport zwłok do RP zupełnie by sobie darowali, przykrywając mnie kupką kamieni, sciągniętą z jednego z murków, których pełno tutaj dookoła....
michael_tureck napisał(a):Takie myśli krążyły mi po głowie na PAGu wszak wiadomo nie od dzisiaj że to przeklęta wyspa diabelska
Powrót do Nasze relacje z podróży