banditoss napisał(a):Witam, mam pytanie do autora i innych co mogą wiedzieć, za kilka dni jadę na wyspę Pag, gdzie jest ta plaża co było na jej temat na początku relacji Kozica ??? I chciałem się również wybrać na wodospady Zrmanja, czy można tak wejść do wody popływać i czy jest miejsce żeby poplażować ze dwie trzy godzinki???
marosmaro napisał(a):banditoss napisał(a):Witam, mam pytanie do autora i innych co mogą wiedzieć, za kilka dni jadę na wyspę Pag, gdzie jest ta plaża co było na jej temat na początku relacji Kozica ??? I chciałem się również wybrać na wodospady Zrmanja, czy można tak wejść do wody popływać i czy jest miejsce żeby poplażować ze dwie trzy godzinki???
Plaża Kozica jest na wyspie KRK trochę daleko z Pagu. No chyba że chodzi o kozice na jednym ze zdjęć które są w relacji to zatoka Furnje też fantastyczne miejsce.
banditoss napisał(a):marosmaro napisał(a):banditoss napisał(a):Witam, mam pytanie do autora i innych co mogą wiedzieć, za kilka dni jadę na wyspę Pag, gdzie jest ta plaża co było na jej temat na początku relacji Kozica ??? I chciałem się również wybrać na wodospady Zrmanja, czy można tak wejść do wody popływać i czy jest miejsce żeby poplażować ze dwie trzy godzinki???
Plaża Kozica jest na wyspie KRK trochę daleko z Pagu. No chyba że chodzi o kozice na jednym ze zdjęć które są w relacji to zatoka Furnje też fantastyczne miejsce.
Tak dokładnie chodzi o tą ze zdjęcia, gdzie dokładnie jest ta zatoka furnje?
mervik napisał(a):Piter_M napisał(a):mervik napisał(a):... znana jest Tobie i ta ścieżka
Niestety nie a gdzie ona dokładnie jest
...no tak ,kto by pamiętał gdzie się chodziło w tamtym rokuPiter_M napisał(a):Potem kierowaliśmy się już w stronę samochodu, chcieliśmy odwiedzić trzecią plażę, która znajduje się na prawo od Vrbnika. Wzięliśmy z samochodu rzeczy potrzebne do plażowania i ścieżką przez las ruszyliśmy na plażę o której już co nieco słyszeliśmy. Droga na plażę była ładna i krótka, no i dotarliśmy na plażę o nazwie Kozica, ale wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że ona się tak nazywa.
Dla mnie ona była najfajniejszą plażą ze szczelinami miedzy skałkami brzegowymi
banditoss napisał(a):aha ok poczytałem czyli od kapliczi w Lun jest droga... a ta plaża ze zdjęcia mam rozumieć nie jest na wyspie Pag tylko Krk ?
i co z tą rzeką Zrmanja, jest gdzie tam popływać ( woda bardzo zimna ? ), poplażować i gdzie najlepiej się zatrzymać autem ?
dzięki i pozdro
Piter_M napisał(a):banditoss napisał(a):aha ok poczytałem czyli od kapliczi w Lun jest droga... a ta plaża ze zdjęcia mam rozumieć nie jest na wyspie Pag tylko Krk ?
i co z tą rzeką Zrmanja, jest gdzie tam popływać ( woda bardzo zimna ? ), poplażować i gdzie najlepiej się zatrzymać autem ?
dzięki i pozdro
Tak, ta jedna plaża czyli Kozica nie jest z Pagu tylko z Krku, to mervik ją tak wtrącił bo droga do niej była podobna
A nad rzeką Zrmanja niestety nigdy nie byłem.
marosmaro napisał(a):Jeszcze jedna wskazówka odnośnie Furnje od kapliczki jakieś 300-ta metrów jest brama wygląda na zamkniętą wystarczy ją podnieść i przesunąć. Nie pamiętam gdzie wstawiałem jej zdjęcia być może że w relacji Piotra.
Piter_M napisał(a):marosmaro napisał(a):Jeszcze jedna wskazówka odnośnie Furnje od kapliczki jakieś 300-ta metrów jest brama wygląda na zamkniętą wystarczy ją podnieść i przesunąć. Nie pamiętam gdzie wstawiałem jej zdjęcia być może że w relacji Piotra.
Ta brama jest trochę dalej, ale jeszcze jedna uwaga - bramę trzeba też zamknąć
Piter_M napisał(a):c.d.
Wiedziałem, że gdzieś tam jest fajna plaża, tylko że nie wiedziałem czy w ogóle jest tam jakieś dojście, ale widzimy, że od kapliczki w tamtą stronę wiedzie jakaś droga, więc idziemy ... Upał był wielki ale na szczęście czasami dało się iść w cieniu.
W pewnym momencie mieliśmy dylemat gdzie iść, a daleko przez drzewa już coś było widać, na przełaj przez te strome kamienie raczej ciężko by było przejść ale po paru minutach udało nam się znaleźć boczną ścieżkę w dół.
I doszliśmy do takiej pięknej plaży.
Cała droga od kapliczki to około 1,5 km a z mapy wynikało, że to Uvala Furnje.
c.d.n.
leopantera napisał(a):Piter_M napisał(a):c.d.
Wiedziałem, że gdzieś tam jest fajna plaża, tylko że nie wiedziałem czy w ogóle jest tam jakieś dojście, ale widzimy, że od kapliczki w tamtą stronę wiedzie jakaś droga, więc idziemy ... Upał był wielki ale na szczęście czasami dało się iść w cieniu.
W pewnym momencie mieliśmy dylemat gdzie iść, a daleko przez drzewa już coś było widać, na przełaj przez te strome kamienie raczej ciężko by było przejść ale po paru minutach udało nam się znaleźć boczną ścieżkę w dół.
I doszliśmy do takiej pięknej plaży.
Cała droga od kapliczki to około 1,5 km a z mapy wynikało, że to Uvala Furnje.
c.d.n.
Piter czy nie można było zjechać dróżką jak na fotce 66 i czy jest gdzie zaparkować, ewentualnie zawrócić.
leopantera napisał(a):Może da się przestawić kilka kamieni by zrobić miejsce na zawrócenie ?