Re: PAG 2014 - a to było tak ...
napisał(a) Piter_M » 16.02.2017 09:12
wiolek_lp napisał(a):Dzięki za świetną relację
Tym bardziej czytałam z zaciekawieniem bo w tym roku wybieram się z moimi chłopakami, którzy będą mieli jak Twoi wtedy 7 i 5 lat:)
Czasu będziemy mieć mało- tyle, żeby tylko liznąć Pag więc ciężki wybór co najważniejsze do zobaczenia ale koniecznie Sv. Vid musi być i mam pytanie do Ciebie a raczej Twojej żony
która z tras jeśli miałaby wybierać była jdnak fajniejsza do wchodzenia/ schodzenia na szczyt ? Z Kolan czy z Simuni ? Która lepsza widokowo i czy jakieś uwagi co do tych tras macie ?
Pozdrawiam
Wiola
Jeżeli chodzi o wejście na Sv. Vid to myślę, że jest to obojętne którą trasę wybierzecie i tak mniej więcej w połowie drogi te dwie trasy łączą się ze sobą, ale jak teraz miałbym wybrać to lepsza jest droga z Simuni.
My wychodziliśmy na szczyt z Kolan, a żona z dziećmi z powrotem szła drogą do Simuni, a ja wracałem do Kolan po auto.
Nieznacznie łatwiejsza i bardziej widokowa jest droga z Simuni bo cały czas idzie się taką szerszą drogą a idąc z Kolan są miejsce gdzie można sobie nogi pozadzierać od ostrych krzewów tak jak to zrobił mój młodszy syn.
Idąc z Simuni będziecie też mieli łatwiej z parkingiem bo jest dużo miejsca przy drodze, a trasa z Kolan ma miejsce parkingowe tylko na 4-5 aut.
Moja żona pewnie miałaby takie same zdanie
Pozdrawiam.