rafalisko30 napisał(a):Piter, byłeś może w miejscowości Gajac? Patrzę na fotki w necie i widzę długo ciągnącą się i dosyć szeroką plażę...
Niestety nie byłem, chcieliśmy tam jechać i sprawdzić jak wygląda tam plaża ... ale nie starczyło czasu.
rafalisko30 napisał(a):Piter, byłeś może w miejscowości Gajac? Patrzę na fotki w necie i widzę długo ciągnącą się i dosyć szeroką plażę...
Iwona75 napisał(a):Moi drodzy, ja mam jeszcze dwa pytania. Ponieważ na Pag planujemy wstąpić w drodze powrotnej (na trzy, cztery dni ), w związku z tym pytanie dotyczące noclegu. Damy radę w ciemno ? Większą część urlopu spędzimy na Rivierze Makarskiej, na campie, więc nie potrafię nawet określić dokładnej daty kiedy dotrzemy na Pag. Zawsze działamy spontanicznie, zawsze w ciemno, zawsze z powodzeniem. Ale czytam i czytam o tej wyspie, o problemach z noclegiem i zaczynam mieć wątpliwości
I druga sprawa. Czy na Beretnicę jest asfaltowy dojazd od ubiegłego roku, czy w nadmiarze relacji jakie przeczytałam zobaczyłam to co chciałam zobaczyć ? ( pieszo odpada ze względu na świeżo zrośniętą kość córy.... . Będę wdzięczna za odpowiedź, dodam że na Pagu planujemy być po 20 sierpnia.
gusia-s napisał(a):
Ja byłam uciekliśmy przed burą. Podczas kiedy nad zalewem wiało, że ledwo dało się ustać - w Gajac cichutko i spokojnie można było poplażować.
Iwona75 napisał(a):Plaża Furnje, do której bardzo chcieliśmy dojść i nie doszliśmy. Wszystko szło zgodnie z planem dopóki nie doszliśmy do sosnowego lasku. Zobaczyliśmy zamkniętą bramę ( czy autor relacji przeskakiwał, otworzył, czy może jeszcze bramy nie było ? ), zadrutowaną, więc wróciliśmy. Nie mam zwyczaju wchodzić tam gdzie dają mi do zrozumienia że wejść nie powinnam.
Iwona75 napisał(a):I potwierdza się teoria o ostrych skałkach na plaży i lekko zaglonionych kamieniach w wodzie. Mąż sprawdził, a specjalnie nic Mu wcześniej nie powiedziałam żeby obiektywną opinię wystawił
Iwona75 napisał(a):Ale już są plany żeby powrócić na kolejne dwa, trzy dni, bo czujemy niedosyt. Żeby pozwiedzać, połazić i dotrzeć do miejsc na które tym razem nie starczyło czasu.
Iwona75 napisał(a):Co do tej zatoczki.... Gdyby ta brama nie była tak drutem okręcona to pewnie weszlibyśmy.....Ale wyglądało to tak, jakby ktoś nie chciał aby ją otwierano.. Dawało do myślenia.... Mam jednak nadzieję że za rok nadrobimy zaległości, bo totalne lenistwo będzie zapewne na Makarskiej, a odpoczynek aktywny na Pagu
Iwona75 napisał(a): ja po prostu potrzebuję plaży na którą mam pieszo kilka minut, dlatego na typowe lenistwo wybiorę Rivierę Makarską czy Peljesac, a na wypoczynek aktywny jak najbardziej Pag
Iwona75 napisał(a):Na Beretnicę poszedł tylko mąż, faktycznie piękna, i może kiedyś się na nią wybierzemy w komplecie żeby zobaczyć, ale....przepraszam, w góry to jadę jak mam ochotę. Nie przyszłoby mi do głowy zadylać tam z dziećmi w upale z całym ekwipunkiem żeby cały dzień plażować.