Piter_M napisał(a):
Tego dnia z rana zaplanowałem sobie krótką wycieczkę. Postanowiłem obejrzeć dwie zatoczki znajdujące się po drugiej stronie Zubovići. Poszedłem sam bo wychodziłem już o 6:00 rano i pewnie nikt i tak nie chciałby zemną iść.
te kiero napisał(a):Piter_M napisał(a):
Tego dnia z rana zaplanowałem sobie krótką wycieczkę. Postanowiłem obejrzeć dwie zatoczki znajdujące się po drugiej stronie Zubovići. Poszedłem sam bo wychodziłem już o 6:00 rano i pewnie nikt i tak nie chciałby zemną iść.
lubię takie samotne wypady, na każdy urlop zawsze co najmniej jeden musi być zaliczony i zwykle się udaje, nawet nie tak wcześnie
jak Vela L jest taka mała, to jaka będzie Mala L
Piter_M napisał(a):c.d.
Jedziemy dalej, następny przystanek to plaża Zrće, czyli najsłynniejsza plaża na Pagu.
Plaża ładna, eleganckie kamyczki, woda krystaliczna, dużo miejsca ...
Na tą plażę zajechaliśmy tylko z ciekawości, byliśmy tam 11 minut tak żeby za parking nie płacić bo wiedzieliśmy, że za niedługo zjawią się tam tłumy i ta plaża będzie wyglądała jak we Władysławowie a my lubimy puste plaże.
14.
15.
16.
Zrće obejrzeliśmy i jedziemy dalej, na jakąś fajną plażę, najlepiej taką pustą
c.d.n.
marosmaro napisał(a):anakin napisał(a):marosmaro napisał(a):Rafał polecam Caskę bardzo fajne miejsce wypadowe znajduje się + - w połowie Pagu do Lun jest mniej więcej tyle co do Pag.
Taaaaaaaaaaaaaaaa..
I Zrce na przeciwko...
Ale fakt.......do Severiny blisko.
Napisałem o Casce że jest fajną miejscówką bo mi się podobało i na następne wczasy też właśnie tam jadę bo nie zdążyłem zobaczyć wszystkiego co zaplanowałem na Pagu. Ja też w tamtym roku nie wiedziałem gdzie się wybrać i również na forum dostałem sporo info np. od kolegi "Sviva" który polecił miejscówkę i podpowiedział wiele innych rzeczy być może właśnie dlatego właśnie tam byliśmy. Mogę powiedzieć że się zakochałem w Pagu.
sviva napisał(a):Jedziemy do Metajny. Mam prośbę. Macie gdzieś jakąś mapę jak dojechać do tych wszystkich plaż? Parę znam ale większości nie miałem okazji zobaczyć. Najbardziej chodzi mi o tą Beretnicę, Rucicę, i Girenicę. Będę wdzięczny.
sviva napisał(a):Mam prośbę. Macie gdzieś jakąś mapę jak dojechać do tych wszystkich plaż? Parę znam ale większości nie miałem okazji zobaczyć. Najbardziej chodzi mi o tą Beretnicę, Rucicę, i Girenicę. Będę wdzięczny.
sviva napisał(a):[ Otóż Caska wcale nie jest głośnym miejscem. W miejscu gdzie mieliśmy apartament nie było imprez słychać w ogóle... Do plaży Caska dosłownie minuta. Z Caski wszędzie blisko i swój urok ma.
anakin napisał(a):sviva napisał(a):[ Otóż Caska wcale nie jest głośnym miejscem. W miejscu gdzie mieliśmy apartament nie było imprez słychać w ogóle... Do plaży Caska dosłownie minuta. Z Caski wszędzie blisko i swój urok ma.
W Metajnie było słychać basy z Zrce , a tam nie?
Dla mnie cokolwiek dziwne.
Ale skoro mówisz, że nie to musi nie.