tomekkulach napisał(a):Rybnik fajny jest
Pozdrawiam
Tak, Rybnik fajny jest, mieszkam w nim i mnie się podoba ... ale ta elektrownia niestety już się nie nazywa Elektrownia Rybnik teraz to edf, normalnie sprzedali ją.
Piter_M napisał(a):Tylko tam poczuliśmy, że jesteśmy nad prawdziwym morzem, bo były fale, prawie takie jak u nas nad Bałtykiem
Piter_M napisał(a):... ale ta elektrownia niestety już się nie nazywa Elektrownia Rybnik teraz to edf, normalnie sprzedali ją.
Piter_M napisał(a):c.d.
No to teraz jedziemy na Girenicę.
Wiedziałem, że przed Mandre trzeba skręcić gdzieś w lewo, ale tam niestety nigdzie nie ma strzałki kierującej na Girenicę.
Piter_M napisał(a):c.d.
Na końcu drogi jest parking między drzewami, właściwie już nad samym morzem, ale też kiepski i do tego pochyły ... jakież było moje zaskoczenie kiedy już się rozpakowaliśmy i idziemy w stronę wody a spod drzewa wychodzi gostek i ... dobar dan 20 kuna
Lednice napisał(a):Tylko piasku nie dowieźli
Lednice napisał(a):Piter_M napisał(a):Tylko tam poczuliśmy, że jesteśmy nad prawdziwym morzem, bo były fale, prawie takie jak u nas nad Bałtykiem
Tylko piasku nie dowieźli
Vjetar napisał(a):Nie, nie, oczywiście dużo z Starej Novalji.
gusia-s napisał(a):Chyba raczej w prawo, jadąc w kierunku Mandre .
gusia-s napisał(a):Od nas nikt nie żądał żadnej opłaty w ubiegłym roku - czy staliście gdzieś tu?
rbandula napisał(a):Niecierpliwie czekam na ciąg dalszy relacji, tym bardziej, że w Mandre spędzimy w przyszłym roku 2 tygodnie (no może nie tylko w Mandre, bo właściwie ma to być punkt wypadowy na liczne piękne paskie plaże ).
Mikromir napisał(a):Widzę, że na Girenicy poszliście dalej, za skałki, na drugą część tej plaży - pamiętam z zeszłego roku, że właśnie tamta część była bardziej malownicza, z pięknymi białymi otoczakami i prawie bezludna. Fragment plaży zaraz przy drodze dojazdowej i parkingu jakoś mnie nie zachwycił.
Miło się wspomina tę wyspę...
Powrót do Nasze relacje z podróży