Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
woka
Koneser
Re: PAG 2014 - a to było tak ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.08.2014 12:41

Znając możliwości autora - idę o zakład,że będzie lepiej jak w rzeczywistości. :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2014 13:40

woka napisał(a):Znając możliwości autora - idę o zakład,że będzie lepiej jak w rzeczywistości. :wink: :lol:

No, to było trochę złośliwe 8)

Poprzednia relacja z wyspy Krk była o podróży we wrześniu, kiedy nie ma tam tylu ludzi i nie ma takich upałów.
Jak ktoś spodziewał się w lipcu czy sierpniu pustej plaży w Baśce i braku żaru z nieba, to mógł się pomylić :wink:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 18.08.2014 15:16

Księżycowe krajobrazy bardzo lubię :wink: Przy okazji Twojej relacji wrócę wspomnieniami do naszej wizyty na tej wspaniałej wyspie w 2011 roku :lol: Czekam na dalszą część relacji.
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 18.08.2014 15:27

Jeśli Pag, to nie może mnie tutaj zabraknąć :D. Czekam!
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.08.2014 15:44

emi13214 napisał(a):Czekamy z niecierpliwością.

Relację zacząłem a w firmie mi się robota zaczęła ... ale myślę, że dzisiaj coś ruszy 8)

mirasowski napisał(a):Witam. Zasiadam do relacji i ja. Może być ciekawie. Pozdrawiam.

Będzie :)
Przynajmniej dla nas było ciekawie.

Kobieta napisał(a):hmmm ciekawe czy się spotkaliśmy :D bo byliśmy w tym samym terminie ;) Pozdrawiam :)

Bardzo możliwe, my po całej wyspie jeździliśmy,
ale polski język niestety bardzo rzadko słyszeliśmy.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.08.2014 15:51

agata26061 napisał(a):Pag chodzi mi po głowie już od jakiegoś czasu. W tym roku Riviera Makarska, ale w przyszłym roku niewiadomo, może to będzie Pag :D

Polecam, ale pewnie sama się przekonasz jak dokończę relację :)

mervik napisał(a):Chyba za Piterem będę podążał ,Krk zaliczony...teraz...może Pag :roll:
..będę uważnie czytał czy coś się zmieniło jak wcześniej opisywał anakin
...jakby nie patrzeć , to będziemy się posuwać w stronę południa i zaliczać teraz wyspy :wink:

Tak :)
Teraz Brač chodzi nam po głowie :wink:

Darkos napisał(a):Byłem w 2012 w Metajce.

P.S.
A czy Ty mi nie ukradłeś połowę tytułu z Metajny?
:mrgreen: :D :oczko_usmiech:

No tak, masz rację, tytuł bardzo podobny,
ale zapewniam, że sami go wymyśliliśmy a właściwie była to moja żona
a potem przypomniałem sobie Twoją relację bo wyświetliła mi się na dole :wink:

beagm napisał(a):Miłośniczka Pagu i Mandre, ale chętnie poczytam i pooglądam "drugą" stronę :D

U mnie będzie chyba każda strona Pagu :wink:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.08.2014 16:00

torreso napisał(a):Za 12 dni wyruszamy na Pag, więc chętnie potwierdzę swoje pozytywne obawy co do oczekiwań ;)

Do tego czasu raczej nie skończę relacji ale po przyjeździe będziesz mógł porównać.

gusia-s napisał(a):I ja popatrzę jakie zmiany zaszły przez rok na Pagu :)

Pewnie niewielkie :wink:

woka napisał(a):Znając możliwości autora - idę o zakład,że będzie lepiej jak w rzeczywistości. :wink: :lol:

Że niby upiększam i koloryzuję :?: :wink:
Zawsze staram się pokazać jak było naprawdę i jakie my mieliśmy odczucia, ale mogę zapewnić że będzie lepiej niż nam się wydawało :wink:
sebcio89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebcio89 » 18.08.2014 17:35

Czekamy czekamy :D My wyruszamy w sobotę i jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie :P Może i Pag a potem Makarska... :oops:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.08.2014 18:48

Lednice napisał(a):

No, to było trochę złośliwe 8)

Poprzednia relacja z wyspy Krk była o podróży we wrześniu, kiedy nie ma tam tylu ludzi i nie ma takich upałów.
Jak ktoś spodziewał się w lipcu czy sierpniu pustej plaży w Baśce i braku żaru z nieba, to mógł się pomylić :wink:

Pusto na plażach to będzie dopiero w tej relacji :D i to w sierpniu 8)
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 18.08.2014 18:55

Dokładnie, miałam nieodparte wrażenie, że Polaków malutko bardzo. :? Za to Italiano mnóstwo.
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 18.08.2014 19:14

Piter_M napisał(a):
agata26061 napisał(a):Pag chodzi mi po głowie już od jakiegoś czasu. W tym roku Riviera Makarska, ale w przyszłym roku niewiadomo, może to będzie Pag :D

Polecam, ale pewnie sama się przekonasz jak dokończę relację :)

W takim razie pisz i wrzucaj foty jak najszybciej :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 18.08.2014 20:27

Piter_M napisał(a):

Że niby upiększam i koloryzuję :?: :wink:

Mam na myśli Twoją zdolność przekonywania. To dobra cecha.
Sroqraf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sroqraf » 18.08.2014 20:47

Jestem ciekaw tej relacji. My bardzo spontanicznie wybraliśmy Novalję. Pierwszymi osobami, które napotkaliśmy po wyjściu z auta byli Polacy ;) Później wśród wielu mieszających się języków wśród spacerującej przy plaży młodzieży wyłuskaliśmy znajome "zoba, jakie ma małe cycki" ;)
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.08.2014 21:43

Dromader napisał(a):Księżycowe krajobrazy bardzo lubię :wink: Przy okazji Twojej relacji wrócę wspomnieniami do naszej wizyty na tej wspaniałej wyspie w 2011 roku :lol: Czekam na dalszą część relacji.

awram_ napisał(a):Jeśli Pag, to nie może mnie tutaj zabraknąć :D. Czekam!

sebcio89 napisał(a):Czekamy czekamy :D My wyruszamy w sobotę i jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie :P Może i Pag a potem Makarska... :oops:

Sroqraf napisał(a):Jestem ciekaw tej relacji. My bardzo spontanicznie wybraliśmy Novalję. Pierwszymi osobami, które napotkaliśmy po wyjściu z auta byli Polacy ;) Później wśród wielu mieszających się języków wśród spacerującej przy plaży młodzieży wyłuskaliśmy znajome "zoba, jakie ma małe cycki" ;)

Was też witam tu serdecznie :)
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 18.08.2014 22:36

c.d.

DZIEŃ 1 - DOJAZD NA MIEJSCE

No i dojechaliśmy ... ale dużo później niż zakładaliśmy.

Tym razem byłem już lepiej przygotowany do podróży i ze zmęczeniem nie miałem problemu i nawet wcześniej wyjechaliśmy, ale za to zaskoczyło nas coś innego :|

W tym roku wybraliśmy całkowicie inną trasę niż w tamtym roku, pojechaliśmy przez ROUTE 86.
Trasa ta jeżeli chodzi o odległość jest mniej więcej taka sama, ale za to jest tańsza bo wystarczy kupić tylko jedną winietę na Słowację za 14 euro.

Podróż przez Słowację i Węgry przebiegła nam bez problemu i tak dojechaliśmy do Chorwacji a zaskoczenie nastąpiło po wjeździe na chorwacką autostradę a były to KORKI :!:

Najgorzej było w okolicach Zagrzebia, ale nie ma się co załamywać i trzeba jechać dalej, Adriatyk ujrzeliśmy jakieś 4 godziny później niż planowaliśmy ale w końcu jest :!: :D

1.
2014_01_01.JPG

2.
2014_01_02.JPG

Okazało się, że największe zaskoczenie dopiero na nas czeka ... nastąpiło ono w momencie gdy ujrzeliśmy kolejkę do promu na Pag. Kolejka była aż na samą górę do drogi głównej czyli około 3 km.
Wyszedłem z auta i spojrzałem tam w dół na te serpentyny aut ... i podjąłem decyzję: jedziemy dookoła i wjedziemy mostem. Na szczęście most na Pag też jest i tak właśnie zrobiliśmy i w końcu około godziny 15:30 dojechaliśmy do celu.

3. Jeszcze w drodze, ale już na Pagu.

2014_01_03.JPG

Od tego momentu towarzyszyły nam już tylko pozytywne emocje, które wyparły negatywne wspomnienia z podróży.

Po odpoczynku w naszym apartamencie niewiele czasu nam już zostało, ale poszliśmy jeszcze na plażę w Metajnie i wstępne rozeznanie okolicy.

4.
2014_01_04.JPG

5.
2014_01_05.JPG

6.
2014_01_06.JPG

7.
2014_01_07.JPG

8.
2014_01_08.JPG

To ostatnie zdjęcie jest zrobione na samym końcu Metajny za tym betonowym deptakiem, na mapce widać dokładnie gdzie:

mapa01.jpg

Moim zdaniem najładniejsze miejsce do plażowania w samej Metajnie.

c.d.n.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies