Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda
Re: PAG 2014 - a to było tak ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.10.2014 20:39

Piter_M napisał(a):Nie znam imion tych osiołków ale wyglądały jakby wszystkie były na chodzie :)

to czarniejsze to Severina :)

Piter_M napisał(a):jehanje było za 20 kun.

ufff zaoszczędziłam :)
ale jedno kółko mnie rozbawiło :)

te cykady są tak brzydkie, że aż piękne ;)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 23.10.2014 21:41

ufff....zdążyłam wsiąść do ostatniego wagonu...wszak to Pag mój umilony!!! fajowskie te Twoje ujęcia obu stron Paškiego Zaljevu :D co do Beretnicy- faktycznie pecha jakiegoś mieliście ślizgając się po kamolkach 8O ...cóż...to pewnie i tak lepsze niż lipcowe czarne chmury nad Pagiem, ale o tym może wkrótce... :twisted:
zdjęcia wywołały tęsknotę, więc dobrze zrobione!
W chwalonej- by nie rzec w "pochwalonej" :mrgreen: -przez Ciebie pizzerii pizzy nie konsumowaliśmy, ale przykuła naszą uwagę interesującym przed nią znakiem drogowym:
IMG_6416.JPG

hvala! :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.10.2014 23:07

CroAna napisał(a):... W chwalonej- by nie rzec w "pochwalonej" :mrgreen: -przez Ciebie pizzerii pizzy nie konsumowaliśmy, ale przykuła naszą uwagę interesującym przed nią znakiem drogowym:
IMG_6416.JPG

A my jedliśmy w ubiegłym roku właśnie tam pizze i nas zupełnie nie oczarowała, była po prostu sucha, bez sosu, miała być z oliwkami a okazała się być z 1 oliwką wraz z pestką wetkniętą w środek pizzy.
Ogólnie pizza w Cro mnie nie powala, dużo lepszą jadam w mojej lokalnej pizzerii, z dużą ilością sosu i serem ciągnącym się na kilometr :D. Taką lubię.

A znaczek też stał :)
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 24.10.2014 07:15

Pioter w przyszłym roku będę niedaleko Pagu więc jakieś wycieczki sobie zrobimy i w końcu coś zwiedzimy na tej wyspie.Co proponujesz abym koniecznie zobaczył? i by reszta moich znajomych była zadowolona.
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 24.10.2014 08:53

Piter_M napisał(a):c.d.

157.
2014_04_157.jpg

Właściciela też poznaliśmy 8)

c.d.n.

ooo :D jakieś "sąsiady" z SeneGaLu też na Pag jeżdżą :)
swojego na zdjęciach, gdzieś w tle, szukałem ale my byliśmy wcześniej :) jakiś miesiąc wcześniej :) więc nie znalazłem
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 24.10.2014 08:54

CroAna napisał(a):W chwalonej- by nie rzec w "pochwalonej" :mrgreen: -przez Ciebie pizzerii pizzy nie konsumowaliśmy, ale przykuła naszą uwagę interesującym przed nią znakiem drogowym:
hvala! :papa:

Tak, znak drogowy fajny :)
ale słusznie postawiony, bo tam jeżdżą auta i jednocześnie przechodzą kelnerzy.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 24.10.2014 08:57

gusia-s napisał(a):A my jedliśmy w ubiegłym roku właśnie tam pizze i nas zupełnie nie oczarowała, była po prostu sucha, bez sosu, miała być z oliwkami a okazała się być z 1 oliwką wraz z pestką wetkniętą w środek pizzy.

Na pewno jest to kwestia gustu, przedstawiłem naszą subiektywną opinię o tej konobie, nam tam bardzo smakowało.

A oliwka na środku też była :mrgreen:
Ostatnio edytowano 24.10.2014 09:06 przez Piter_M, łącznie edytowano 1 raz
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 24.10.2014 09:04

czekor68 napisał(a):Pioter w przyszłym roku będę niedaleko Pagu więc jakieś wycieczki sobie zrobimy i w końcu coś zwiedzimy na tej wyspie.Co proponujesz abym koniecznie zobaczył? i by reszta moich znajomych była zadowolona.

To zależy co Cię interesuje i ile będziecie mieli na to czasu.
Jak zwiedzanie zabytków i miasteczek to niewiele tam tego jest, max. na 1 dzień, ale jak dzika przyroda i piękne plaże to trochę tam tego jest :)
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 24.10.2014 09:23

subim napisał(a):
Piter_M napisał(a):c.d.

157.
2014_04_157.jpg

Właściciela też poznaliśmy 8)

c.d.n.

ooo :D jakieś "sąsiady" z SeneGaLu też na Pag jeżdżą :)
swojego na zdjęciach, gdzieś w tle, szukałem ale my byliśmy wcześniej :) jakiś miesiąc wcześniej :) więc nie znalazłem

W tym samym czasie był tam jeszcze jeden SGL, bez naklejki, ale pewnie to nie Twój :wink:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 24.10.2014 12:45

O plażach że ich jest mnóstwo to wiem na pewno w jeden dzień chciałbym zobaczyć jakieś zabytki a w inne dni to na jakieś plaże podjechać przede wszystkim podobnie jak ty wolę takie by nie było tłumów. :)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 24.10.2014 13:46

Piter_M napisał(a):
gusia-s napisał(a):A my jedliśmy w ubiegłym roku właśnie tam pizze i nas zupełnie nie oczarowała, była po prostu sucha, bez sosu, miała być z oliwkami a okazała się być z 1 oliwką wraz z pestką wetkniętą w środek pizzy.

Na pewno jest to kwestia gustu, przedstawiłem naszą subiektywną opinię o tej konobie, nam tam bardzo smakowało.

A oliwka na środku też była :mrgreen:

tu- wg opisu rzecz jasna- podzielam gust Pitera. chorwackie pizze w swej prostocie najbardziej przypominają nam te, które jedliśmy w Rzymie. Nasze polskie dobre,ale jak dla mnie swą ciężkością gatunkową odbiegają od oryginału. :wink:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 24.10.2014 20:17

czekor68 napisał(a):O plażach że ich jest mnóstwo to wiem na pewno w jeden dzień chciałbym zobaczyć jakieś zabytki a w inne dni to na jakieś plaże podjechać przede wszystkim podobnie jak ty wolę takie by nie było tłumów. :)

Jak zabytki to właściwie tylko miasto Pag, a plaże bez tłumów jeszcze w mojej relacji będą, wiec będziesz mógł sobie coś wybrać 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.10.2014 20:23

czekor68 napisał(a):O plażach że ich jest mnóstwo to wiem na pewno w jeden dzień chciałbym zobaczyć jakieś zabytki a w inne dni to na jakieś plaże podjechać przede wszystkim podobnie jak ty wolę takie by nie było tłumów. :)

Na zabytki to się jakoś szczególnie tam nie nastawiaj... :?
Jak powiedział Piter, jedynie Pag może "robić" za namiastkę tego czego szukasz...
Zadar za to spełni Twoje oczekiwania.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 24.10.2014 20:38

Zadar to już znam jak Rybnik podobnie Paklenicki Park moje wakacje dotychczas spędzałem nie na wyspach i poza wyspami tylko Istria jest mi nieznana , też tak myślałem ze Pag może być do zwiedzania. Pomału muszed już coś planować na te przyszłe lipcowe wakacje.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.10.2014 20:44

W sumie w Rybniku nie byłem, ale jak już widziałem Zadar, to chyba nie muszę, nie? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42 - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone