Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piter_M
Cromaniak
Re: PAG 2014 - a to było tak ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.10.2014 12:20

Bea.ta napisał(a):oj to źle szukałeś leżenia :)
albo masz za dużo kości :lool:

Przyznaję się:
I jedno i drugie :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.10.2014 12:20

Piter_M napisał(a):Przyznaję się:

ale oczywiście wina Beretnicy :oczko_usmiech:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.10.2014 12:24

anakin napisał(a):A tak poważnie to miał być taki dżołk. :?

Jakby co, to właśnie tak to odebrałem :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.10.2014 13:21

Ufffffff... :wink:
Generalnie obie te plaże mają swój urok i (jak powiedziałeś) są diametralnie inne.
Mnie cieszy, że ludzie jeżdżą do Bošany czy Novalji.
Wyobrażasz sobie cały Pag na Rucicy? 8O
No właśnie.:roll:

Ale jest jeszcze jedno miejsce w planach.
Záliv Svetojanj.
Jak dla mnie bajkaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :hearts: :hearts: :hearts:
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.10.2014 18:47

Bea.ta napisał(a):
Piter_M napisał(a):Przyznaję się:

ale oczywiście wina Beretnicy :oczko_usmiech:

no oczywiście :mrgreen: 8)
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 02.10.2014 19:04

anakin napisał(a):Ale jest jeszcze jedno miejsce w planach.
Záliv Svetojanj.
Jak dla mnie bajkaaaaaaaaaaaaaaaaa.. :hearts: :hearts: :hearts:

Aaaaaa ... tak, super miejsce ... chcieliśmy też tam zajść, byliśmy blisko ... ale trochę nam zabrakło ... czasu nie starczyło, następnym razem (jeżeli taki będzie) to na pewno tam zawitamy.
Cornugon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cornugon » 02.10.2014 20:29

Naprawdę świetna relacja, podobnie jak poprzednia z Krk.
linapau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linapau » 05.10.2014 10:42

mervik napisał(a):Chyba za Piterem będę podążał ,Krk zaliczony...teraz...może Pag :roll:
..będę uważnie czytał czy coś się zmieniło jak wcześniej opisywał anakin
...jakby nie patrzeć , to będziemy się posuwać w stronę południa i zaliczać teraz wyspy :wink:

ha ha ha
to tak jak ja
linapau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linapau » 05.10.2014 11:25

a co planujecie na wakacje 2015??? - tak pytam z ciekawości oczekując na kolejne fotki i fotorelację
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 05.10.2014 18:12

linapau napisał(a):a co planujecie na wakacje 2015??? - tak pytam z ciekawości oczekując na kolejne fotki i fotorelację

Tego jeszcze nie wiem, ale jeżeli będzie to Chorwacja to na pewno będzie tak jak napisał mervik:

mervik napisał(a):...jakby nie patrzeć , to będziemy się posuwać w stronę południa i zaliczać teraz wyspy :wink:

A więc na pewno będzie to wyspa, tylko nie wiemy jeszcze jaka :roll:

A dalsza część relacje będzie chyba dzisiaj.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 05.10.2014 20:16

Piter, zauważyłem, że na plażach Pagu strasznie mało ludzi (ok, są wyjątki), a byłeś tam w sierpniu, w szczycie sezonu...
Z czego to wynika? Z wygody wczasowiczów, bo na większość przepięknych plaż Pagu trzeba trochę wysiłku, by tam dotrzeć? Pustki na Beretnicy (patrząc na Twoje zdjęcia) bardzo mnie zastanawiają?
To może złe porównanie, bo są różne miejsca, różne plaże, ale na Sepurine w Rogoźnicy, pomimo średniej pogody czułem się jak sardynki w puszce...
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 05.10.2014 20:56

rafalisko30 napisał(a):Piter, zauważyłem, że na plażach Pagu strasznie mało ludzi (ok, są wyjątki), a byłeś tam w sierpniu, w szczycie sezonu...
Z czego to wynika? Z wygody wczasowiczów, bo na większość przepięknych plaż Pagu trzeba trochę wysiłku, by tam dotrzeć? Pustki na Beretnicy (patrząc na Twoje zdjęcia) bardzo mnie zastanawiają?
To może złe porównanie, bo są różne miejsca, różne plaże, ale na Sepurine w Rogoźnicy, pomimo średniej pogody czułem się jak sardynki w puszce...

My zawsze szukamy spokoju, ciszy i małej ilości ludzi na plaży a najlepiej takich całkiem pustych plaż ... ale powiem szczerze, że Pag nas zaskoczył, nie spodziewałem się, że w szczycie sezony znajdziemy tam tyle pustych plaż.
Oczywiście na Pagu są też plaże zatłoczone, które wyglądają jak plaże w Makarskiej, Bašce czy Rogoźnicy, są to np.: Zrće, Caska i Planjka, pewnie dlatego, że są to plaże łatwo dostępne.

A pustki na Beretnicy były spowodowane wiatrem jaki tam wiał i mało kto chciał tam iść.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 05.10.2014 22:01

Piter_M napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):Piter, zauważyłem, że na plażach Pagu strasznie mało ludzi (ok, są wyjątki), a byłeś tam w sierpniu, w szczycie sezonu...
Z czego to wynika? ...

... Oczywiście na Pagu są też plaże zatłoczone, które wyglądają jak plaże w Makarskiej, Bašce czy Rogoźnicy, są to np.: Zrće, Caska i Planjka, pewnie dlatego, że są to plaże łatwo dostępne.
A pustki na Beretnicy były spowodowane wiatrem jaki tam wiał i mało kto chciał tam iść.

Raczej nie wiatr ma tu znaczenie ale właśnie dostępność tej i nie tylko tej plaży, nie każdemu chce się dygać gdzieś jak ma plażę pod apartmanem. Jak pytaliśmy np. w Metajnie, o drogę na Rucice to robili wielkie 8O Dopiero gospodyni z ostatniego domku przed podjazdem na Rucice powiedziała, że tak to ta droga. Wielu turystów poprostu nie ma pojęcia o istnieniu niektórych plaż, może nie czytają kropli :D
Na Beretnicy poza nami były 4 parasole a wiatru zero :D na Girenicy jeszcze mniej. W zatoczkach zalewu też luzik, pływaliśmy fishpicnikiem jednego dnia to miałam okazję zwizualizować większość ale też kilka plaż odwiedziliśmy autem i z buta :D. Nigdzie nie było tłoku - byliśmy w terminie od 16 sierpnia.
Za to w tym roku na Peljesacu było ciasno że hoho. Może dlatego, że tam wybrzeże mniej dostępne i tych plaż w porównaniu z Pagiem to jest niewiele.

Edit ...
Przepraszam z tym nigdzie nie było tłoku przesadziłam :D widocznie wyparłam niepożądany obraz z pamięci :D
Na jednej z plaż był taki tłum, że uciekliśmy odrazu, była to plaża Babe w Novaliji - gdzieś wyczytałam że jest taka super. Także Pag i Novalija wiadomo że ciasne bo tam najwięcej sypialni, reszta raczej luźno a nawet pustawo.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 06.10.2014 18:48

Piter_M napisał(a):A na jednaj z plaż spotkałem takiego oto jeżowca

W odróżnieniu od jeża, który nosi jabłka (pamiętam z elementarza), ten nosi kamyki.

Pozdrawiam,
Wojtek
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 06.10.2014 20:15

gusia-s napisał(a):Na Beretnicy poza nami były 4 parasole a wiatru zero :D na Girenicy jeszcze mniej.

ahh ... na Girenicy, tam to było fajnie, ludzie rozłożeni średnio co 50 metrów :) będzie też o tym.

gusia-s napisał(a):Na jednej z plaż był taki tłum, że uciekliśmy odrazu, była to plaża Babe w Novaliji

Na tej plaży niestety nie byliśmy, ale chyba nie ma czego żałować.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42 - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone