Mikromir napisał(a):Byście może dali Piterowi w spokoju pisać dalej, co?...
Wreszcie ktoś przerwał. Dzięki.
Piter_M - przepraszam za zaśmiecanie.
(Moderator może usunąć tą "wymianę zdań". Niczemu nie służy).
woka napisał(a):gusia-s napisał(a):Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc.
... na litość. Jak nie jest napisane wprost - Ty nie widzisz. ehhh
.... ja piszę do Pitera_M a ten jak zauważyłaś pisze merytorycznie i nie obraża się. Przecież ja też Go nie obrażam. Po prostu piszę swoje zdanie i wyrażam uznanie. To, że mam nieco inne spojrzenie ....... nie mogę go mieć
Nie rozdrabniaj "włosa na czworo" .... w ten sposób zaczniemy zwykłe przekonywanie się.
PS
...[b] trzeba chwalić każdego i wszytko [/b] w przeciwnym wypadku
Ja wolę jednego niepokornego od stu "lizusów". Z niepokornym można porozmawiać, z lizusem ..... o niczym lub "baju-baju".
woka napisał(a): Reporterem jesteś wspaniałym ale za osobę super wiarygodną bym Cię nie uważał. Ty nie tyle zwiedzasz, poznajesz - co "zaliczasz". Odhaczone ...... idziemy dalej.
Fotki piękniejsze niż rzeczywistość ( zresztą jak zawsze u Ciebie)
gusia-s napisał(a):Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc.
gusia-s napisał(a): Czyli nadal twierdzisz, że autor ma się za znawcę tylko nie pisze tego wprost.
woka napisał(a): Twoje zdjęcia są naprawdę super ( jak dla mnie i moim zdaniem). Nie jestem fachowcem od zdjęć ale gdzieś wyczytałem, że obraz "zamknięty" w zdjęciu jest jakby skumulowany. Oko ludzkie w naturze widzi więcej, szerzej .... obraz rozproszony. Zdjęcie pozwala zauważyć to czego czasem "nie widzimy".
Powtórzę ..... dla mnie reporterem jesteś świetnym. Potrafisz zrobić zdjęcie przysłowiowego kamienia w taki sposób, że aż trudno uwierzyć, że to ten sam kamień co znam doskonale i obok którego przechodzę codziennie nie zwracając na niego najmniejszej uwagi.
gusia-s napisał(a):Co tu jest mało wiarygodne w tej relacji pokaż palcem bom ślepa - może kolory na fotkach? ale to chyba normalne, że zdjęcia się różnią od tego co ludzkie oko potrafi zobaczyć. Więc co jeszcze?
woka napisał(a):Piter_M napisał(a):A czy ktoś kto "zalicza", "odhacza" jakieś ciekawe miejsce nie może być jednocześnie wiarygodny
Zapewne może ale dla mnie mniej. Będąc raz w danej miejscowości nie wiesz więcej od tego co był w niej np. dwa razy. Byłeś, widziałeś ...... ale do końca nie poznałeś. To chyba normalne.
Są na forum osoby które odwiedzają tą samą miejscowość kilka razy ( nie mam na myśli siebie). Czy myślisz, że ten kto przyjedzie do tej miejscowości pierwszy raz wie już tyle co tamci.
Przecież ja też coś odwiedzam jeden raz ....... widziałem. Nie znaczy, że znam.
gusia-s napisał(a):Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc. Pokazuje jak spędził wakacje z rodziną, gdzie był i co widział, czytałam też relacje z Krk i nigdzie nie zauważyłam jakichś przechwalek wiec z tą wiarygodnością to trafiłeś jak kulą w płot. Czy ktoś kto był 1x w danej miejscowości opowiadając swoją historię nie może być wiarygodny?
woka napisał(a):Z mojej strony - koniec.
woka napisał(a):Piter_M napisał(a):A czy ktoś kto "zalicza", "odhacza" jakieś ciekawe miejsce nie może być jednocześnie wiarygodny
Zapewne może ale dla mnie mniej. Będąc raz w danej miejscowości nie wiesz więcej od tego co był w niej np. dwa razy. Byłeś, widziałeś ...... ale do końca nie poznałeś. To chyba normalne.
Są na forum osoby które odwiedzają tą samą miejscowość kilka razy ( nie mam na myśli siebie). Czy myślisz, że ten kto przyjedzie do tej miejscowości pierwszy raz wie już tyle co tamci.
Przecież ja też coś odwiedzam jeden raz ....... widziałem. Nie znaczy, że znam.
woka napisał(a):Piter_M napisał(a):woka napisał(a):Fotki piękniejsze niż rzeczywistość ( zresztą jak zawsze u Ciebie)
Zapewniam Cię, że w wielu przypadkach rzeczywistość była piękniejsza niż te nasze fotki.
.. ej, tam. Przecież wiesz, że KRK znam od lat i nawet nie wiedziałem, że tam jest tak ładnie ( relacja z KRK). Twoje zdjęcia są naprawdę super ( jak dla mnie i moim zdaniem). Nie jestem fachowcem od zdjęć ale gdzieś wyczytałem, że obraz "zamknięty" w zdjęciu jest jakby skumulowany. Oko ludzkie w naturze widzi więcej, szerzej .... obraz rozproszony. Zdjęcie pozwala zauważyć to czego czasem "nie widzimy".
Powtórzę ..... dla mnie reporterem jesteś świetnym. Potrafisz zrobić zdjęcie przysłowiowego kamienia w taki sposób, że aż trudno uwierzyć, że to ten sam kamień co znam doskonale i obok którego przechodzę codziennie nie zwracając na niego najmniejszej uwagi.
.
gusia-s napisał(a):Największym atutem Pagu są właśnie jego plaże, więc nie dziwne, że chciałoby się zobaczyć ich jak najwięcej.
Lednice napisał(a):... moim zdaniem Piter BARDZO dokładnie zwiedza miejsca, gdzie spędza urlop
i w niczym to nie przypomina ekspresowego zaliczania miejsc przez azjatyckich turystów w stylu dziś w Paryżu, jutro w Londynie, pojutrze w Berlinie
Bea.ta napisał(a):Dlatego też lubie relacje, w których się coś dzieje, a nie dzień pierwszy, drugi, trzeci, ..... siedemnasty - ta sama plaża, ten sam grajdołek, o tej samej porze wchodzenie do wody.
Mikromir napisał(a):Byście może dali Piterowi w spokoju pisać dalej, co?...
Fajnie się ten Pag oglądało... W końcu po to człowiek jeździ po tej wyspie tu i tam, żeby ją poznać, nie?
woka napisał(a):Piter_M - przepraszam za zaśmiecanie.
Paulka napisał(a):Czytając wcześniej relacje innych pagomaniaków nabrałam przekonania, że o Pagu należy pisać tajemniczo. A jednak nie ... i nawet Ci mroczni nie protestują. Piękne zdjęcia
Bea.ta napisał(a):no i czyż Pag nie dostarcza emocji??
przyjdzie Piter i się wkurzy ...
Bea.ta napisał(a):Dlatego też lubie relacje, w których się coś dzieje, a nie dzień pierwszy, drugi, trzeci, ..... siedemnasty - ta sama plaża, ten sam grajdołek, o tej samej porze wchodzenie do wody.