Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaszubskiexpress
Weteran
Re: PAG 2014 - a to było tak ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 16.09.2014 14:06

Ten piasek to jednak nie taki jak u nas. Nie taki fajny oczywiście. 8)

Fajnie się ogląda.
:hut:
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 16.09.2014 18:33

My na jednym miejscu długo nie możemy wysiedzieć

Rzeczywiście, strasznie Was "nosi" :D . Czekam na ciąg dalszy, super zdjęcia!
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 16.09.2014 20:11

kaszubskiexpress napisał(a):Ten piasek to jednak nie taki jak u nas. Nie taki fajny oczywiście. 8)

Fajnie się ogląda.
:hut:

Nie, nie taki, to bardziej żwir był i zbyt dużo go tam nie było.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 16.09.2014 20:15

rbandula napisał(a):
My na jednym miejscu długo nie możemy wysiedzieć

Rzeczywiście, strasznie Was "nosi" :D . Czekam na ciąg dalszy, super zdjęcia!

a poniosło nas jeszcze w parę ładnych miejsc na tym Pagu ... ciąg dalszy oczywiście będzie 8)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 16.09.2014 20:23

Piter_M napisał(a):My na jednym miejscu długo nie możemy wysiedzieć, więc jeszcze przenieśliśmy się .....

Reporterem jesteś wspaniałym ale za osobę super wiarygodną bym Cię nie uważał. Ty nie tyle zwiedzasz, poznajesz - co "zaliczasz". Odhaczone ...... idziemy dalej. :wink:
Fotki piękniejsze niż rzeczywistość ( zresztą jak zawsze u Ciebie) :D
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 16.09.2014 21:10

woka napisał(a):
Piter_M napisał(a):My na jednym miejscu długo nie możemy wysiedzieć, więc jeszcze przenieśliśmy się .....

Reporterem jesteś wspaniałym ale za osobę super wiarygodną bym Cię nie uważał. Ty nie tyle zwiedzasz, poznajesz - co "zaliczasz". Odhaczone ...... idziemy dalej. :wink:

A czy ktoś kto "zalicza", "odhacza" jakieś ciekawe miejsce nie może być jednocześnie wiarygodny :?:

My po prostu chcemy jak najwięcej fajnych miejsc zobaczyć, można by określić to tak jak Ty czyli np. że coś zaliczyliśmy, ale my nigdy nie użyliśmy takiego zwrotu chcąc gdzieś iść i coś zobaczyć. Nie było by to dla nas przyjemnością jakbyśmy określili jakieś miejsce że idziemy je zaliczyć.
Jedynym wyjątkiem na tych wakacjach mogła być plaża Zrće, ale my to określiliśmy że idziemy ją obejrzeć :wink:

woka napisał(a):Fotki piękniejsze niż rzeczywistość ( zresztą jak zawsze u Ciebie) :D

Zapewniam Cię, że w wielu przypadkach rzeczywistość była piękniejsza niż te nasze fotki.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 16.09.2014 21:31

woka napisał(a):

8O A co tu ma wiarygodność do rzeczy??? i co można zwiedzać na plaży??? Największym atutem Pagu są właśnie jego plaże, więc nie dziwne, że chciałoby się zobaczyć ich jak najwięcej. Po co siedzieć 6h na jednej plaży i się wgapiać w ten sam widoczek jak w tym czasie można właśnie dla urozmaicenia zaliczyć co najmniej 2-3.
Też tak robiliśmy w ubiegłym roku stacjonując na Pagu przez 15 dni, wypady poza wyspę to Rab, Nin, Zadar i kanion Zrmanja.
Plażę Sv. Duch mieliśmy na wyciągnięcie ręki bo mieszkaliśmy na niej praktycznie na kempingu a faktycznie to plażowaliśmy tam 1x może ze 3h - na więcej nie starczyło czasu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2014 21:40

woka napisał(a):

Możesz podać czym się różni zwiedzanie od zaliczania twoim zdaniem :?: :roll: :?

Bo moim zdaniem Piter BARDZO dokładnie zwiedza miejsca, gdzie spędza urlop
i w niczym to nie przypomina ekspresowego zaliczania miejsc przez azjatyckich turystów w stylu dziś w Paryżu, jutro w Londynie, pojutrze w Berlinie 8)

Wrażenia estetyczne są sprawą subiektywną, ale ja np. generalnie mam w dużym poważaniu jęczące marudy :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.09.2014 07:42

Piter_M napisał(a):A czy ktoś kto "zalicza", "odhacza" jakieś ciekawe miejsce nie może być jednocześnie wiarygodny :?:

Zapewne może ale dla mnie mniej. Będąc raz w danej miejscowości nie wiesz więcej od tego co był w niej np. dwa razy. Byłeś, widziałeś ...... ale do końca nie poznałeś. To chyba normalne.
Są na forum osoby które odwiedzają tą samą miejscowość kilka razy ( nie mam na myśli siebie). Czy myślisz, że ten kto przyjedzie do tej miejscowości pierwszy raz wie już tyle co tamci. :?:
Przecież ja też coś odwiedzam jeden raz ....... widziałem. Nie znaczy, że znam.
Piter_M napisał(a):
woka napisał(a):Fotki piękniejsze niż rzeczywistość ( zresztą jak zawsze u Ciebie) :D

Zapewniam Cię, że w wielu przypadkach rzeczywistość była piękniejsza niż te nasze fotki.

.. ej, tam. Przecież wiesz, że KRK znam od lat i nawet nie wiedziałem, że tam jest tak ładnie ( relacja z KRK). Twoje zdjęcia są naprawdę super ( jak dla mnie i moim zdaniem). Nie jestem fachowcem od zdjęć ale gdzieś wyczytałem, że obraz "zamknięty" w zdjęciu jest jakby skumulowany. Oko ludzkie w naturze widzi więcej, szerzej .... obraz rozproszony. Zdjęcie pozwala zauważyć to czego czasem "nie widzimy".
Powtórzę ..... dla mnie reporterem jesteś świetnym. Potrafisz zrobić zdjęcie przysłowiowego kamienia w taki sposób, że aż trudno uwierzyć, że to ten sam kamień co znam doskonale i obok którego przechodzę codziennie nie zwracając na niego najmniejszej uwagi.

PS
...... Piter chyba zauważyłeś, że jak ktoś (ja) napisze coś w innym języku niż "och", "ach" to inni już "atakują". Kurde .... ja bym się cieszył z innego zdania. Cenię osoby co nie "gdakają" jak wszyscy. Pochwały są złudne.
Pozdrawiam. :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.09.2014 08:12

Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc. Pokazuje jak spędził wakacje z rodziną, gdzie był i co widział, czytałam też relacje z Krk i nigdzie nie zauważyłam jakichś przechwalek wiec z tą wiarygodnością to trafiłeś jak kulą w płot. Czy ktoś kto był 1x w danej miejscowości opowiadając swoją historię nie może być wiarygodny?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.09.2014 09:22

gusia-s napisał(a):Woka a w którym miejscu Piter_M określił siebie znawcą miejsc.

... na litość. Jak nie jest napisane wprost - Ty nie widzisz. ehhh
.... ja piszę do Pitera_M a ten jak zauważyłaś pisze merytorycznie i nie obraża się. Przecież ja też Go nie obrażam. Po prostu piszę swoje zdanie i wyrażam uznanie. To, że mam nieco inne spojrzenie ....... nie mogę go mieć 8O :?:
Nie rozdrabniaj "włosa na czworo" .... w ten sposób zaczniemy zwykłe przekonywanie się.

PS
... trzeba chwalić każdego i wszytko w przeciwnym wypadku :evil: 8O
Ja wolę jednego niepokornego od stu "lizusów". Z niepokornym można porozmawiać, z lizusem ..... o niczym lub "baju-baju".
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.09.2014 10:18

woka napisał(a):Ja wolę jednego niepokornego od stu "lizusów". Z niepokornym można porozmawiać, z lizusem ..... o niczym lub "baju-baju".

a ze mną nie rozmawiasz :evil: a lizus nie jestem :roll:

woka - nie do końca masz rację, owszem jak Ci podejdzie miejsce i masz czas na zwiedzenie go na wylot - tak jak ja tydzień w Dubrowniku poza sezonem, to owszem wiesz więcej.
Ale są miejsca właśnie do odhaczenia -na zasadzie - byłem, widziałem, styknie.
I nie będę drążyć, żeby jednak coś wyszukać takiego co mnie na kolana powali
Tak miałam z Loviste (dwa razy wczasowo), tak miałam z paroma innymi miejscami na tym samym półwyspie i nie tylko. Jedni piszczą jak tam ślicznie, a ja sobie myślę - ale o co chodzi :roll:

Dlatego też lubie relacje, w których się coś dzieje, a nie dzień pierwszy, drugi, trzeci, ..... siedemnasty - ta sama plaża, ten sam grajdołek, o tej samej porze wchodzenie do wody.
Kiedyś mnie nosiło - 7 dni pobytu - 7 dni zwiedzania w 7 dni i zmiana zakwaterowania :roll:
teraz lubię sobie ... siąść na miejscu bardziej :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2014 11:13

woka napisał(a):Zapewne może ale dla mnie mniej. Będąc raz w danej miejscowości nie wiesz więcej od tego co był w niej np. dwa razy. Byłeś, widziałeś ...... ale do końca nie poznałeś. To chyba normalne.
Są na forum osoby które odwiedzają tą samą miejscowość kilka razy ( nie mam na myśli siebie). Czy myślisz, że ten kto przyjedzie do tej miejscowości pierwszy raz wie już tyle co tamci. :?:

Z całym szacunkiem, ale piszesz bzdury :?

Znam ludzi jeżdżących do tej samej miejscowości każdy rok i oni mniej ją poznali ode mnie.
Bo po prostu oni siedzą na tej samej plaży, mieszkają w tym samym apartamencie, chodzą do tej samej knajpy i robią zakupy w tym samym sklepie :roll:
Po prostu z czystego lenistwa nic się im nie chce zwiedzać nowego. I nie interesuje ich robienie wycieczek.
A inni w ciągu jednego pobytu zwiedzą 10 razy więcej :!:
I na pytania o atrakcje tej miejscowości są w stanie mówić godzinami, choć byli tam tylko raz.

W twoim wypadku to jest czepianie się dla samego czepiania :?
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 17.09.2014 11:40

Byście może dali Piterowi w spokoju pisać dalej, co?... :roll:

Fajnie się ten Pag oglądało... W końcu po to człowiek jeździ po tej wyspie tu i tam, żeby ją poznać, nie?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.09.2014 11:51

Lednice napisał(a):Z całym szacunkiem, ale piszesz bzdury :?

Wzajemnie - z całym szacunkiem ale zapomniałeś napisać "moim zdaniem". :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

PAG 2014 & 2018 - a to było tak ... część 2 str. 42 - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone