Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag 2012 - Mandre - jest boskooooooo......

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 17.08.2012 22:12

Ciesze się że znalazł się ktoś komu też się nie podobają te tygodniowe rezerwacje.
Prawdę mówiąc gdyby nie żona to sprzątnąłbym w jedną noc kilkaset metrów plaży w Mandre :-)

Jestem za tym żeby była zasada kto pierwszy ten lepszy. Chcesz fajne miejsce? Poświęć się i wstań np o 5 rano i idź na plażę i leż tam. No ale cóż, my Chorwacji nie zmienimy, ale możemy chyba mówić co nam się nie podoba?

Na szczęście znalazłem dużą w miarę pusta plażę, gdzie można dojechać samochodem i druga część urlopu zrekompensowała mi tę depresję po plaży w Mandre.

Ciekawe jest tez to, że na jednej z plaż w Mandre gdzie znajduje się w jej pobliży plac zabaw dla dzieci posiadała kiedyś prysznice, po których pozostały jedynie poobcinane rurki i nieczynne zawory. Nie stać ich było na te kilka metrów wody za klimatyczne jakie jest płacone przez turystów?
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 18.08.2012 10:48

Yankee napisał(a):Ciesze się że znalazł się ktoś komu też się nie podobają te tygodniowe rezerwacje.
Jestem za tym żeby była zasada kto pierwszy ten lepszy. Chcesz fajne miejsce? Poświęć się i wstań np o 5 rano i idź na plażę i leż tam. No ale cóż, my Chorwacji nie zmienimy, ale możemy chyba mówić co nam się nie podoba?

Witam,
jescze lepsze są rezerwacje dwoma wielkimi prześcieradłami :D .
Nie trzeba wstawać o piątej,wystarczy być o 8 i delikatnie przesunąć takie rezerwacje na lewo , prawo i się zagnieździć.Podpatrzone w Marinie.
Pozdrawiam
jacek
beagm
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) beagm » 19.08.2012 17:30

Czy we wrześniu też jest problem z "rezerwacjami" na plaży ? Czy dotyczy to okresu wakacyjnego lipiec-sierpień?
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 19.08.2012 18:28

Rezerwacje są ale jest już wtedy wystarczająco dużo miejsca żeby sobie znaleźć coś fajnego bez zrywania się w środku nocy :-)
Jeśli chodzi o Mandre to niestety z roku na rok będzie gorzej bo domów tam przybywa jak grzybów po deszczu.
Gdyby nie dziecko w wieku szkolnym to co roku jeździłbym tylko we wrześniu do Chorwacji bo wtedy i temperatura jest bardziej normalna i tłumów już nie ma jak w szczycie sezonu.
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 20.08.2012 08:19

A gdzie jest cambriaaa ?
cambriaaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cambriaaa » 20.08.2012 10:53

Jestem, jestem, ale na razie nie mam chwili na pisanie choćby najkrótszej relacji :cry: Ale napiszę na pewno :)
niebiesska
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) niebiesska » 26.08.2012 20:59

Yankee napisał(a):Ciesze się że znalazł się ktoś komu też się nie podobają te tygodniowe rezerwacje.

Niestety rezerwacji jest od groma :evil: Tak samo jak śmieci :( Może ze względu na koniec wakacji? Na Pagu były takie plaże, że sterty śmieci "przysłaniały" te piękne widoki :(
Wcześniej czytałam relacje z podróży i byłam pod ich wielkim wrażeniem...niestety znalazłam się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie :(
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 29.08.2012 20:42

Mi się jeszcze podobali miejscowi, którzy koło godziny 8-9 rano szli sobie na plażę tam gdzie za chwilę przychodzą ludzie i skrobali sobie i patroszyli ryby wrzucając wszystkie resztki i flaki za siebie do morza. Ok, wszystko wraca do natury i pewnie zostanie zjedzone po części przez mewy, rybki i inne zwierzątka, ale sam fakt i widok tego w miejscu gdzie bawią się chwile potem dzieci trochę odrzuca. Dzień wcześniej nie wiedząc jeszcze o tym regularnym procederze dziwiłem się co tu tak śmierdzi rybami :-)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.08.2012 20:58

Planujemy przyjazd do Mandre 3 września , ale po kilku wpisach zastanawiam się czy to dobry wybór 8O ?
No cóż, zobaczymy na miejscu, zawsze możemy zmienić plany bo rezerwacji nie mamy :) .

Czy jest w Mandre powszechny internet w domach , tak aby będąc na kwaterze z niego skorzystać. :?:

Chyba już się nie doczekam na relację.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.08.2012 21:05

cambriaaa napisał(a):Jestem, jestem, ale na razie nie mam chwili na pisanie choćby najkrótszej relacji :cry: Ale napiszę na pewno :)

Czy Cambria jest od Coheed ?
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 29.08.2012 22:26

krakuscity napisał(a):Planujemy przyjazd do Mandre 3 września , ale po kilku wpisach zastanawiam się czy to dobry wybór 8O ?
No cóż, zobaczymy na miejscu, zawsze możemy zmienić plany bo rezerwacji nie mamy :) .

Czy jest w Mandre powszechny internet w domach , tak aby będąc na kwaterze z niego skorzystać. :?:

Chyba już się nie doczekam na relację.

We wrześniu powinno być w porządku. jak nie będzie ci się podobała plaża to jedź w stronę Kolan i na pierwszej górce za Mandre skręć w lewo - na wysokości tych trzech masztów GSM - jeszcze przed kruszarką stojącą po lewej stronie. W miejscu zjazdu jest taka jakby zatoczka prostokątna. Szutrem jedź powoli żeby nie zakurzyć na maxa auta i po kilometrze czy 2 dojedziesz do boskiej plaży - Girenica. To jedno z tych miejsc, które uratowało mój urlop :-)
Internet nie jest standardem w pokojach, ale :
Jest knajpa gdzie jest dostęp do internetu.
Jeśli potrzebujesz czegoś więcej to jedź na Pag przez Gospic (miasto po stronie lądu) i tam możesz kupić w sklepie T-mobile kartę simpa internet za 20kn. Poproś pana o aktywację i uruchomienie pakietu 500mb.
Dzięki temu będziesz miał do dyspozycji 500mb transferu przez cały pobyt. Do tego możesz doładować kartę tymi 20 kunami wysyłając sms na nr 3636 o treści A potem wysyłasz sms na 3636 o treści 2 a następnie kolejny na 3636 o treści DA.
W ten sposób aktywujesz kolejne 100mb za 1kn w promocji a potem robisz to samo jeszcze raz tylko płacąc tym razem 10 kn za kolejne 100mb. Tym sposobem za 20kn masz 700mb.
Do tego warto mieć modem lub telefon np z androidem żeby służył jako router.
Można tez kupić simpa internet z modemem za 199kn.

Jadąc przez Gospić przy okazji masz piękne widoki z przełęczy na Pag. Jest tam fajny punkt widokowy na który trzeba zjechać przed lub za tunelikiem na samej przełęczy.

Miłego urlopu!
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 29.08.2012 22:49

krakuscity napisał(a):Czy jest w Mandre powszechny internet w domach , tak aby będąc na kwaterze z niego skorzystać. :?:

Nie wiem, jak w domach (my akurat nie mieliśmy), ale przy małym porcie jest strefa darmowego wi-fi (w sierpniu wieczorami siedziało tam sporo ludzi z laptopami, tabletami czy smartfonami).

Co do paru wad wskazanych w ostatnich postach... Bez przesady, Mandre to sympatyczne miejsce. Miejscowość ciągnie się wzdłuż wybrzeża, w związku z czym jest tu masa domów w pierwszej linii od brzegu, z tarasami i pięknym widokiem. Od morza oddziela je wąska droga asfaltowa, rzadko uczęszczana nawet w sierpniu.

Ogólnie Mandre jest takie hmm... mało paškie. Typowych dla Pagu krajobrazów tam nie ma, jest dość zielono.
aquavita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavita » 30.08.2012 00:04

Proponuję bez obaw odkładać karimaty jeśli leżą przy plaży całą noc , szczególnie w zatoczkach bo nie ma wtedy tak naprawdę wyboru .
na jakiekolwiek uwagi było krotkie;
Apartmani -rezerwiren( czy jakoś tak)
plaża -NIE rezerwiren
W ubiegłym roku byłem w Mandre ,dziś jestem niedaleko w Gajac , plaża "Jeż "bez porównania do tych w Mandre ,szeroka , długa ,no i te dno ,,sam piasek .
Pozdrawiam :boss:
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 30.08.2012 07:40

aquavita - a jak klimat w Gajac? Podjechałem tam kiedyś z ciekawości ale po objechaniu miasteczka miałem wrażenie że wjechałem do jakiegoś warszawskiego wielkiego osiedla od jakiegoś developera.

A z tym odkładaniem karimat na bok - wszystko fajnie, tylko jak tu potem cały dzień koło takich buraków leżeć jak patrzą na ciebie i chcą cie zabić wzrokiem ?;-) To już nie jest przyjemność chyba :?
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 30.08.2012 16:48

Yankee i Krzychooo wielkie dzięki za tak pomocne informacje. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pag 2012 - Mandre - jest boskooooooo...... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone