Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag 2012 - Mandre - jest boskooooooo......

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 03.08.2012 14:05

Co tu taki zastój?
cambriaaa napisał(a):Cała relacja po przyjeździe w przyszłym tygodniu.

Przyszły tydzień się właśnie kończy..........!!!!!!!!!!!!!!!
cambriaaa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) cambriaaa » 03.08.2012 14:09

Darkos napisał(a):Co tu taki zastój?
cambriaaa napisał(a):Cała relacja po przyjeździe w przyszłym tygodniu.

Przyszły tydzień się właśnie kończy..........!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo przepraszam, na razie nie mam czasu, inne obowiązki wzywają :( . Jak tylko znajdę chwilę to podzielę się wrażeniami.
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 03.08.2012 14:30

Nie przepraszaj.
Nie ma za co.
Ale chętnie poczytamy i obejrzymy. :D
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 03.08.2012 17:44

poczekamy jeszcze 1 dzień :evil:
plessant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessant » 03.08.2012 19:06

Oj zazdroszczę, my jeszcze 15dni do wyjazdu
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 03.08.2012 19:36

My chyba 11 ;) Pozdav!
Yankee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yankee » 08.08.2012 12:50

A dla mnie Pag jest słaby. Właśnie z niego piszę. Plaże w Mandre całe zawalone karimatami, które leżą tam 24h/dobę - dlaczego jakieś służby miejskie tego nie sprzątną im w nocy? Czy ja płace gorszym euro że mi się nie należy kawałek plaży?
Żeby dostać się na jakaś inną plaże trzeba jeździć drogami szutrowymi po których auta wyglądają jak samochody młynarzy :-) Na początku się dziwiłem dlaczego tyle tu tak brudnych samochodów... teraz już wiem.
na tych dzikich najbardziej oddalonych od miasteczek plażach tez dzikie tłumy. Do tego wszędzie walające się sterty śmieci i tak jak u nas miliony petów na plaży.
Nie dajcie się nabrać na mapki Mandre - w rzeczywistości jest chyba 10 razy większe i rozwala się na całym tym wybrzeży od Mandric aż po drugi kraniec do latarni morskiej.
Setki domów, wzdłuż brzegu + wąska plaża przy samej drodze.
To takie jakby Władysławowo.
Knajp z dobrym jedzeniem jakoś nie zauważyłem w mandre. Jedna pizzeria w jakimś komunistycznym barze nie kusi do jej skosztowania.
Podobno w porcie mają dobrą pizze ale wygląd lokalu też odstrasza.
Z innych rzeczy:
- ceny jak wszędzie,
- ser twardy i niezbyt smaczny - jak widzę te owce to mam wrażenie że to mleko wytwarzają dzięki trawieniu własnego ciała. Siedzą w cieniu i żują prawie kamienie.
- miód dobry ale taki sam jak nie lepszy można kupić w całej Chorwacji (np na hvarze)
- zabytkowy Pag mozna zwiedzić w 1 do 1,5 h.

Pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę.
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 12.08.2012 12:10

Yankee napisał(a):A dla mnie Pag jest słaby. Właśnie z niego piszę. Plaże w Mandre całe zawalone karimatami, które leżą tam 24h/dobę - dlaczego jakieś służby miejskie tego nie sprzątną im w nocy? Czy ja płace gorszym euro że mi się nie należy kawałek plaży?
Żeby dostać się na jakaś inną plaże trzeba jeździć drogami szutrowymi po których auta wyglądają jak samochody młynarzy :-) Na początku się dziwiłem dlaczego tyle tu tak brudnych samochodów... teraz już wiem.
na tych dzikich najbardziej oddalonych od miasteczek plażach tez dzikie tłumy. Do tego wszędzie walające się sterty śmieci i tak jak u nas miliony petów na plaży.
Nie dajcie się nabrać na mapki Mandre - w rzeczywistości jest chyba 10 razy większe i rozwala się na całym tym wybrzeży od Mandric aż po drugi kraniec do latarni morskiej.
Setki domów, wzdłuż brzegu + wąska plaża przy samej drodze.
To takie jakby Władysławowo.
Knajp z dobrym jedzeniem jakoś nie zauważyłem w mandre. Jedna pizzeria w jakimś komunistycznym barze nie kusi do jej skosztowania.
Podobno w porcie mają dobrą pizze ale wygląd lokalu też odstrasza.
Z innych rzeczy:
- ceny jak wszędzie,
- ser twardy i niezbyt smaczny - jak widzę te owce to mam wrażenie że to mleko wytwarzają dzięki trawieniu własnego ciała. Siedzą w cieniu i żują prawie kamienie.
- miód dobry ale taki sam jak nie lepszy można kupić w całej Chorwacji (np na hvarze)
- zabytkowy Pag mozna zwiedzić w 1 do 1,5 h.

Pozdrawiam i miłego wypoczynku życzę.

Ja tam jestem fanem Pagu. Byłem tam już czterokrotnie, lecz w miasteczku Pag. Mandre... no cóż, co kto lubi. Dla mnie za bardzo przypominało jarmark. Miasteczko Pag ma swój klimat, nie jest typowym "świeżym" miasteczkiem, budowanym na szybko, tylko po to, aby jak najszybciej zacząć zarabiać.

Czekam na rozwój relacji :D i pozdrawiam
haweja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) haweja » 12.08.2012 12:46

Czekam na relacje byłem w Mandre w 2008 i 2009 roku było super ciekawe czy coś się zmieniło
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.08.2012 19:58

Yankee napisał(a):..............

A coś Ci się podobało?
W sensie,że cokolwiek?
Fatamorgana
Koneser
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.08.2012 20:18

Rysio napisał(a):Że Chorwacja się podoba i dajmy na to Ciovo to ja rozumiem, ale żeby Pag 8O Wielka sterta kamieni, wychudzone barany i kilo sera droższe niż tych baranów całe stado. Nie rozumiem co się tam może podobać :?

:wink:

Wielka sterta kamieni plus...reszta, która tworzy Pag.. :) :wink:

Yankee napisał(a):A dla mnie Pag jest słaby....
Plaże w Mandre całe zawalone karimatami, które leżą tam 24h/dobę - dlaczego jakieś służby miejskie tego nie sprzątną im w nocy?

Czy ja płace gorszym euro że mi się nie należy kawałek plaży?
8O :) :D :lol:
Kawałek plaży będzie Ci się wtedy należał, jak pójdziesz na plażę właściciela terenu lub obiektu w którym mieszkasz.
Albo jak idziesz na płatną plażę z regulowanym wstępem.

Wszędzie indziej- kto pierwszy ten lepszy. W Makarskiej czy Podgorze w sezonie jest tak samo- rezerwacje karimatowe są standardem bo plaże wąziutkie a luda masa.

Zamiast zrzędzić najpierw obejrzyj wszystkie większe wyspy a zrozumiesz, że każda ma swoją specyfikę.
Ci którzy już te wyspy zwiedzili dość zgodnie twierdzą, że każda jest warta wakacji. :)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 14.08.2012 19:35

:D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 14.08.2012 20:48

cambriaaa napisał(a):Bardzo przepraszam, na razie nie mam czasu, inne obowiązki wzywają :( . Jak tylko znajdę chwilę to podzielę się wrażeniami.

Odpocznij, wyluzuj się. ....... wówczas możesz zacząć pisać. Będziesz bardziej wiarygodna. Emocje minęły więc być może,że uda Ci się nie napisać "zakochałam się w Chorwacji" i nie było znowu tak boskoooooo. :wink:
Krzychooo
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 14.08.2012 21:32

Yankee napisał(a):Plaże w Mandre całe zawalone karimatami, które leżą tam 24h/dobę - dlaczego jakieś służby miejskie tego nie sprzątną im w nocy?

Przyznam, że te wielodniowe "rezerwacje" na plaży w centrum Mandre (koło barów) też mnie drażniły...

Fatamorgana napisał(a):Kawałek plaży będzie Ci się wtedy należał, jak pójdziesz na plażę właściciela terenu lub obiektu w którym mieszkasz.
Albo jak idziesz na płatną plażę z regulowanym wstępem.

Właśnie to można by powiedzieć tym, którzy myślą, że mają prawo do czynienia tych wielodniowych rezerwacji :). Chcesz mieć swój kawałek publicznej plaży, wstań wcześnie.

Fatamorgana napisał(a):Wszędzie indziej- kto pierwszy ten lepszy. W Makarskiej czy Podgorze w sezonie jest tak samo- rezerwacje karimatowe są standardem bo plaże wąziutkie a luda masa.

Nie do końca. Jeśli w Makarskiej czy Podgorze to standard, to nie znaczy, że tak jest wszędzie ani... że tak powinno być. Na przykład w Basce na Krk (plaża oczywiście otwarta i bezpłatna) stoją tabliczki z zakazem rezerwacji. I słusznie. Mam na myśli takie rezerwacje, o których pisze Yankee: zostawianie karimat na kilka dni.
Użytkownik usunięty
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2012 21:49

GRZECH 1 napisał(a):posucham Waszych wrażeń

No wiesz...taki babol :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pag 2012 - Mandre - jest boskooooooo...... - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone