Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag 2011

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mahadarbi
Cromaniak

Postnapisał(a) mahadarbi » 22.10.2011 10:29

Kto rano wstaje, temu Bóg daje ponoć :wink:
Mnie jeszcze nigdy na wakacjach nie udało się wstać wcześniej niż o 8.00... :wink:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 22.10.2011 10:31

mahadarbi napisał(a):Kto rano wstaje, temu Bóg daje ponoć :wink:
Mnie jeszcze nigdy na wakacjach nie udało się wstać wcześniej niż o 8.00... :wink:

no to wyobraź sobie Dubrovnik w kwietniu i o poranku :) jakoś nie mam ochoty tam jechać w środku wakacji :)
mahadarbi
Cromaniak

Postnapisał(a) mahadarbi » 22.10.2011 10:47

Jestem w stanie to sobie wyobrazić o, powiedzmy, 8.30. Ale około 5-ej? :?: :roll: Never! Bez względu na to czy to kwiecień, czy sierpień :lol:
plessant
Croentuzjasta

Postnapisał(a) plessant » 23.10.2011 08:10

Jak zwykle spóźniony, ale jestem.
Fatamorgana
Koneser

Postnapisał(a) Fatamorgana » 23.10.2011 09:20

mahadarbi napisał(a):Jestem w stanie to sobie wyobrazić o, powiedzmy, 8.30. Ale około 5-ej? :?: :roll: Never! Bez względu na to czy to kwiecień, czy sierpień :lol:

No wiesz... może być spora różnica, bo są miesiące, gdy o tej 5:00 to jest jeszcze ciemno.... :) :D :wink:
Wtedy nawet Dubrovnik może być niezbyt atrakcyjny. (część oświetlenia miasta wyłączają po północy).
:lol:
Dla tych co się włóczą z aparatem i lubią mieć miękkie światło, poranki są najlepsze. Ale są i inne powody. Ranki na targu rybnym (jest świeży towar i wybór), miasteczka budzące się do życia, gdzie zamiast tłumu możemy zobaczyć samo miasteczko itd.

Trochę tych zalet jednak jest.
No chyba że ktoś lubi życie jak Latynosi- do późna i od późna....
:lol: :wink:

Roxi napisał(a):Chyba po raz pierwszy widzę nocne zdjęcia z Zadaru.
Masz może więcej takich perełek?
Miałem takowe ja, ale wraz z całym zapasem zdjęć z wakacji 2009 poszły w piz.... (padł dysk w lapku zanim zdążyłem zrobić kopię).
Wielki dramat to dla mnie zaiste...bo wieczorną porą jest tam czarująco.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :( :( :oops:
GRZECH 1
Odkrywca

Postnapisał(a) GRZECH 1 » 23.10.2011 12:39

mahadarbi napisał(a):Jestem w stanie to sobie wyobrazić o, powiedzmy, 8.30. Ale około 5-ej? :?: :roll: Never! Bez względu na to czy to kwiecień, czy sierpień :lol:
[quote]

Świetnie Cię rozumiem, ale o wschodzie słońca klimat i światło do zdjęć jest niepowtarzalne, a wkońcu jesteśmy na wakacjach i każdy powinien robić to co sprawia mu przyjemność :D
plessant
Croentuzjasta

Postnapisał(a) plessant » 23.10.2011 12:51

GRZECH 1 napisał(a): a wkońcu jesteśmy na wakacjach i każdy powinien robić to co sprawia mu przyjemność :D

I tu się z tobą zgadzam na100%
mahadarbi
Cromaniak

Postnapisał(a) mahadarbi » 23.10.2011 15:22

Fatamorgana napisał(a):

Dla tych co się włóczą z aparatem i lubią mieć miękkie światło, poranki są najlepsze.

Najlepsze sesje modowe na świecie powstają między 4.30 a 6.00 rano. So what? :lol: Nic z tego, ja wolę wtedy pospać. Nawet w najbardziej odlotowym miejscu na świecie :wink:

Fatamorgana napisał(a):Ranki na targu rybnym (jest świeży towar i wybór), miasteczka budzące się do życia, gdzie zamiast tłumu możemy zobaczyć samo miasteczko itd..

Wszystko się zgadza, tylko... ja jestem sowa, wolę patrzeć na miasteczka późną nocą :D

Fatamorgana napisał(a):No chyba że ktoś lubi życie jak Latynosi- do późna i od późna....
:lol: :wink:..

No i tu mnie przejrzałeś :!: :D Tak właśnie ze mną jest. Dlatego z ogromną przyjemnością (i podziwem) patrzę na zdjęcia tych, którym się chce robić je o 5 rano 8O

:papa:
mahadarbi
Cromaniak

Postnapisał(a) mahadarbi » 23.10.2011 15:24

GRZECH 1 napisał(a):

Świetnie Cię rozumiem, ale o wschodzie słońca klimat i światło do zdjęć jest niepowtarzalne, a wkońcu jesteśmy na wakacjach i każdy powinien robić to co sprawia mu przyjemność :D

Trudno się z tym stwierdzeniem nie zgodzić. Absolutnie :wink:
Buber
Cromaniak

Postnapisał(a) Buber » 23.10.2011 16:12

Grzechu

Super ten wieczorny Zadar i poranny Pag ...
Jestem pod wielkim wrażeniem (zwłaszcza Pagu).
A pingwinki :D .
Wielki szacunek.
Zawsze szczerze podziwiam ludzi którzy dla fajnego zdjęcia są gotowi wstać wcześnie rano, wyjść tam gdzie nikt nie chodzi etc...

Czym robisz zdjęcia ?
... Jeśli można wiedzieć ... chodzi mi o szkła.
Statyw raczej często w użyciu ?
GRZECH 1
Odkrywca

Postnapisał(a) GRZECH 1 » 23.10.2011 19:23

Buber napisał(a):Grzechu

Super ten wieczorny Zadar i poranny Pag ...
Jestem pod wielkim wrażeniem (zwłaszcza Pagu).
A pingwinki :D .
Wielki szacunek.
Zawsze szczerze podziwiam ludzi którzy dla fajnego zdjęcia są gotowi wstać wcześnie rano, wyjść tam gdzie nikt nie chodzi etc...

Czym robisz zdjęcia ?
... Jeśli można wiedzieć ... chodzi mi o szkła.
Statyw raczej często w użyciu ?

Fajnie że Ci się podobają zdjątka, po prostu lubię pstrykać a aparat to canon 7 z 85 i l-ką 24-105 statyw rzecz jasna, czasem filtr połówkowy szary i polar, ale rzadko robię filtrami. Pag naprawdę daje wiele możliwości zrobienia fajnych zdjęć to zdecydowanie fotogeniczna wyspa. :)
Nadialena
Cromaniak

Postnapisał(a) Nadialena » 23.10.2011 21:53

Wspaniale popatrzeć na znajome miejsca :D :D :D
Czekam na jeszcze...
GRZECH 1
Odkrywca

Postnapisał(a) GRZECH 1 » 24.10.2011 21:48

Kończąc moją relacje chcę się podzielić kilkoma spostrzeżeniami. Wyspa Pag ma na pewno swój nie powtarzalny klimat i krajobrazowo różni się od większości miejsc w Chorwacji. Można tam znaleźć wiele ciekawych ustronnych miejsc nawet w sezonie. Dla jednych jak dla mnie wyspa jest piękna i zdecydowanie godna polecenia na wakacyjny odpoczyn, ale nie wszystkim przypadnie do gustu. Dla mojej żony ale czytając forum nie tylko zdecydowanie zabrakło charakterystycznej dla Cro roślinności i trudno się z tym nie zgodzić. Choć wakacje na Pagu były bardzo udane to w przyszłym roku spróbujemy wybrać się w stronę zielonego Pelješacu , lub może jeszcze gdzieś indziej ?
Dzięki wszystkim śledzącym relacje za miłe komentarze i wytrwałość do końca, a na koniec jeszcze kilka Pagowych fotek .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 24.10.2011 22:17 przez GRZECH 1, łącznie edytowano 1 raz
mahadarbi
Cromaniak

Postnapisał(a) mahadarbi » 24.10.2011 21:53

Mnie jego księżycowy charakter bardzo odpowiada. Jałowa gleba, straszno i pięknie jednocześnie, ale też... nie dla wszystkich zapewne. I dobrze. Może nie cała Polanda przeniesie się właśnie tam... :? :wink:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 24.10.2011 21:55

mahadarbi napisał(a):Mnie jego księżycowy charakter bardzo odpowiada. Jałowa gleba, straszno i pięknie jednocześnie, ale też... nie dla wszystkich zapewne. I dobrze. Może nie cała Polanda przeniesie się właśnie tam... :? :wink:

nie, no co Ty, do tego koszmaru??????????????? ;)
daj spokój, jest tyle "piękniejszych" miejsc :)

Grzech - super :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży