Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pag 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 14.08.2010 15:25

Będzie Klapa, będzie Klapa .. :)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 14.08.2010 15:35

Skąd wiedziałaś? :P
Będzie z tego raczej klapa, bo ani zdjęć, ani Drażena :lol:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 14.08.2010 16:39

mahadarbi napisał(a): ani zdjęć, ani Drażena :lol:
ale będą wrażenia :) dawaj, dawaj... :lol:
Mac1q
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mac1q » 14.08.2010 17:58

Witam

super ralacja :)
czy mogę Panią prosic o namiar na ten super apartament

Dziękuję adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 14.08.2010 19:28

Właściwie to nie wiedziałam, czy mam się śmiać czy płakać, czytając o "milutkich dzieciaczkach" sikających do butelki. Reakcja mamusi, też bardzo polska :roll: . To takie "nasze" :cry: .

Relacja świetna, Pag jak zwykle cudowny....Miałam go w planach, ale te tłumy rodaków trochę mnie odstraszają.

Byliśmy tam tylko jeden dzień, ale tak mnie Pag zauroczył, że chciałabym tam wrócić. Wierzę, że i nam uda się tam znaleźć swoje miejsce 8)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 14.08.2010 21:18

Mac1q napisał(a):Witam

super ralacja :)
czy mogę Panią prosic o namiar na ten super apartament

Dziękuję adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Namiar przesłałam. Powodzenia :-)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 14.08.2010 21:22

[quote="Mdziumka"]Właściwie to nie wiedziałam, czy mam się śmiać czy płakać, czytając o "milutkich dzieciaczkach" sikających do butelki. Reakcja mamusi, też bardzo polska :roll: . To takie "nasze" :cry: .

Proszę mi wierzyć, ja też nie wiedziałam, czy śmiać się czy wołać o pomstę do nieba :twisted: , dlatego postanowiłam opuścić to "swojskie" miejsce...

Relacja świetna, Pag jak zwykle cudowny....Miałam go w planach, ale te tłumy rodaków trochę mnie odstraszają.

To może po sezonie? Przynajmniej sikających do butelki nie będzie, bo szkoła ;-)))

Byliśmy tam tylko jeden dzień, ale tak mnie Pag zauroczył, że chciałabym tam wrócić. Wierzę, że i nam uda się tam znaleźć swoje miejsce 8)

Trzymam kciuki, bo gra warta świeczki!
Pozdrawiam
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 15.08.2010 18:39

W Poracie ludzi, jak zwykle, masa. Zajmujemy 'nasz' stolik, pusty na szczęście, ale chyba tylko dlatego, że malutki i niezbyt przydatny licznym, zazwyczaj, rodzinom.
Nadia nie może wytrzymać napięcia i szuka... Mario. 'Dzieła sztuki' przecież nie mogą czekać ;-) Piękny Mario dostrzega nas, mimo tego, że masz już dość. To widać. Pot leje się z niego strumieniami, a tu gości przybywa. Jest też Antek, który z daleka do nas macha i już pędzi do dwóch stolików. Dziś istny młyn! Chłopaki nie mają już siły, widać, ale uśmiech znajdują dla każdego.
Nadia, nie zważając, na trudy pracy kelnera, biegnie ze swoją pamiątką do Mario. Ten w szoku. Wzruszenie odbiera mu mowę ;-) Ociera z czoła pot i bierze ją do góry serwując solidnego buziaka. Nadia w siódmym niebie! Goście najwyraźniej też. Matko, jak my stąd wyjedziemy...? ;-)
Antek nawet nie widzi tej taniej scenki, bo chyba nie za bardzo dziś wie, jak się nazywa. W kuchni - mama Antka ma dziś pomoc. Tata też dziś robi za kelnera, o, i mają nową barmankę!
Rzeczywiście w Mandre zdecydowanie dziś więcej ludzi. Tydzień temu deptaczkiem można było iść środkiem, dziś już trzeba trzymać się prawej, bo masa tłumu kołysze się na wszystkie strony! Stasznie, już sam widok mnie męczy. A co się będzie działo w weekend? Akurat zmiana turnusu, więc pewnie dotrze tu kolejna dostawa 'naszych' w ilościach przemysłowych ;-)))
Kiedy w 'locie' zagadujemy Antka, jak sobie radzą, i czy nie mają dość, wyciera tylko kropelki potu i uśmiecha szerokim 'cziiis': - A skąd! Czekamy na to cały rok, więc im tłoczniej tym lepiej. Życzymy sobie tylko takich wieczorów - dodaje. Biznes wszędzie jest tak samo życzeniowy :-)
Nadia wreszcie może wręczyć swoją abstrakcję Antkowi. Wiedzą, że jutro będziemy tu po raz ostatni. Jak pewnie wielu. Będą kolejni. Będą następnie Nadie czy Zosie, a oni tak samo będą sobie życzyć takich tłumów, takiego utargu.
Zamawiamy ośmiornicę i wspaniałe tam kalmary. Dziś grillowane, dla odmiany. I chcemy się delektować tym smakiem w nieskończość. I wiem już, że to jest kolejna rzecz, której mi będzie najbardziej brakować. Smaku świeżych frutti di mare. W następnej kolejności po widoku z tarasu...
Kiedy nasza kolacja dobiega końca, dochodzą nas z portu odgłosy ni to fiesty, ni karnawału, ni wesela? Niesie tym bardziej świetnie, bo siedzimy przecież nad portem. Żegnamy się i zmierzamy w kierunku śpiewu...
Obrazek
za jakość zdjęcia przepraszam, ale uprzedzałam ;-)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 15.08.2010 18:47

Jest Klapa Sol, zdecydowanie lepiej prezentują się na tle morza niż pod sklepem, jak to było u nas. Jakoś tak smutno mi się zrobiło czytając, że Wasz pobyt na Pagu dobiega końca... ale liczę, że coś tam jeszcze będzie, hmmm .... no i na Wiedeń czekam ;)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 15.08.2010 18:53

Helen, jeszcze jeden dzień przed nami, więc jakoś to porozciągam na maxa :lol: No i mam kilka fotek z sobotniego powrotu, kiedy ruszyliśmy drogą ku mostowi :-) a że pogoda ZNOWU była świetna, kolor morza i białych łysych skał był absolutnie odlotowy.

Wiedeń... tak... w Wiedniu zrobiłam tak, jak chyba Ty w Zadarze za pierwszym razem... Nie zabrałam mojego przewodnika, był upał, kierowaliśmy się intuicyjnie ku topowym miejscom. Ratowałam się ABC turysty w ciągu weekendu, i miałam potwornego 'moralniaka', że się tak kiepsko przygotowałam :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2010 19:59

Była Klapa Sol w relacji Helen, więc nie może jej zabraknąć dla przypomnienia również w tej relacji :D

Dalmatinska pisma u srcu
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 15.08.2010 20:02

:D
Ja też sobie zostawiam na później link z YouTube, piosenkę przy której moje dziecko wpadło w paski amok taneczny :lol: Szkoda, że nie można zamieścić filmu wideo...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2010 20:20

Czy ten w ten amok wpadło dziecko piosenka Klapy Sol :?:

Dla córeczki Pcelica Maja :wink: :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.08.2010 20:23

mahadarbi napisał(a)::D
Ja też sobie zostawiam na później link z YouTube, piosenkę przy której moje dziecko wpadło w paski amok taneczny :lol: Szkoda, że nie można zamieścić filmu wideo...

Jak to nie można? Masz go na kompie?
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 15.08.2010 20:24

Świetna :lol:
Ale to nie było to.

Za to kiedy usłyszała: , wiedzieliśmy, że straciliśmy dziecko na pół nocy :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży