Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ożujsko w markecie Real

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
myszatorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) myszatorek » 15.08.2012 01:24

Loza_drinker napisał(a):
myszatorek napisał(a):A ja znalazłem wczoraj w Realu w Białymstoku w butelkach 0,33 po 3,50

Ja też cały czas korzystam z tego piwka. Oby starczyło im jak najdłużej.

Jadę we wrześniu do Cro więc kupie sobie duże 1L+1L gratis :D
carinus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) carinus » 21.08.2012 20:39

Wracam z Chorwacjii i w Makro widzę Ożujsko,chyba jak dobrze pamietam po 3,80,- za 0,33l.
Enclave
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Enclave » 28.08.2012 10:17

Ja wczoraj we Wrocławiu kupiłem w małym osiedlowym sklepiku Ożujsko , chyba po 3.70. W sklepiku byłem pierwszy raz przypadkiem , za dużego wyboru piw nie mieli poza standardowymi więc zdziwiłem się .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2012 17:57

Odgrzeje troche temat. Własnie jestem w trakcie spożywania tego trunku. Całkowicie przez przypadek przejazdem w malutkiej miejscowości Rząska w okolicy Krakowa wstąpiłem do jeszcze mniejszego sklepiku kupic sok i cofnąłem sie kilka miesiecy w czasie. Poczułem zapach sosen, usłyszałem cykady i zobaczyłem ożujsko 0,33 w malutkiej lodóweczce za 4.50 zł. OSTATNIE!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.11.2012 20:15

ma77 napisał(a):Odgrzeje troche temat. Własnie jestem w trakcie spożywania tego trunku. Całkowicie przez przypadek przejazdem w malutkiej miejscowości Rząska w okolicy Krakowa wstąpiłem do jeszcze mniejszego sklepiku kupic sok i cofnąłem sie kilka miesiecy w czasie. Poczułem zapach sosen, usłyszałem cykady i zobaczyłem ożujsko 0,33 w malutkiej lodóweczce za 4.50 zł. OSTATNIE!!!

Pozostałość po EURO 2012 :lol:
Czyli w malutkiej miejscowości Rząska właśnie dzisiaj Euro przeszło do historii :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.11.2012 08:44

Pozostałość po EURO 2012 :lol:

Mam nadzieje że nie 8O ( w poniedziałek tez tam bede jechał i zajrze do sklepu - może mieli dostawę ... ?)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.11.2012 11:13

Dostawa była w czerwcu, piwo było dość drogie w stosunku do pojemności więc długo się utrzymało na pólkach.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 10.11.2012 16:59

w Makro w Kaliszu Ożujsko, i Tuborg był po 3.99 za 0,33l jeszcze pare dni temu.Cena za tak małą butelkę chyba odstrasza.Wiem że Tuborg nie Chorwacki ale mi smakował na urlopie :D :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 19.11.2012 21:15

W Auchan też po 3,99 z 0,33l. Trochę drogo, ale poczuć zimą smak Chorwacji, niezapomniane ;) :)
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 25.11.2012 14:42

W Zabrzańskim Makro także jest :)
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 25.11.2012 19:13

dids76 napisał(a):W Auchan też po 3,99 z 0,33l. Trochę drogo, ale poczuć zimą smak Chorwacji, niezapomniane ;) :)

super :D ,jeżeli w raciborskim Auchan -ie to jutro piję O :papa: żujsko
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.11.2012 20:15

smok131 napisał(a):
dids76 napisał(a):W Auchan też po 3,99 z 0,33l. Trochę drogo, ale poczuć zimą smak Chorwacji, niezapomniane ;) :)

super :D ,jeżeli w raciborskim Auchan -ie to jutro piję O :papa: żujsko

Pewnie że w raciborskim ;)
GSM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GSM » 06.12.2012 12:58

Jak sądzę "podniecacie" się tym piwem tylko dlatego,że kojarzy się wam z wakacjami...więc powiedzmy,że was rozgrzeszam :) bo ogólnie to klasyczny wielkoprzemysłowy standardowiec(w dodatku wodnisty ).
Najfajniej oczywiście próbować piw bardzo lokalnych jak np. te wytwarzane przez małe rodzinne browarki czy warzone na miejscu w knajpach,ale dostępność wiadomo,że bardzo niewielka,a i cena sporo wyższa
Z normalnych to mi najlepiej smakują piwa regionalne tzn np. Ciechan,Kasztelan,Jagiełło,Czarnków w różnych wersjach(np. niepasteryzowane).Dobra jest też Perła czy Łomża,a i nasze "Ożujska" czyli Tyskie,Warka dużo bardziej piwne niż ich chorwacki odpowiednik
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 06.12.2012 21:56

GSM napisał(a):Jak sądzę "podniecacie" się tym piwem tylko dlatego,że kojarzy się wam z wakacjami...więc powiedzmy,że was rozgrzeszam :) bo ogólnie to klasyczny wielkoprzemysłowy standardowiec(w dodatku wodnisty ).
Najfajniej oczywiście próbować piw bardzo lokalnych jak np. te wytwarzane przez małe rodzinne browarki czy warzone na miejscu w knajpach,ale dostępność wiadomo,że bardzo niewielka,a i cena sporo wyższa
Z normalnych to mi najlepiej smakują piwa regionalne tzn np. Ciechan,Kasztelan,Jagiełło,Czarnków w różnych wersjach(np. niepasteryzowane).Dobra jest też Perła czy Łomża,a i nasze "Ożujska" czyli Tyskie,Warka dużo bardziej piwne niż ich chorwacki odpowiednik

Mi w tym roku Ożujsko jakoś mniej na akacjach smakowało. Karlovacko spotkać było niezmiernie ciężko. Za to strasznie dużo i to smacznych było Radlerów, czy to Ożujsko czy słoweńskiego Uniona. Te leciutkie piwka na ochłodę sprawdzały się idealnie. Ostatnio miałem tourne po Tesco, Auchan, Selgrosie i Almie we Wrocławiu przy okazji odwiedziłem odpowiednie rewiry w sklepach ale piwka chorwackiego nigdzie nie uświadczyłem.
antek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) antek » 06.12.2012 22:14

No i trzeba juz zmienić tytuł bo Real przechodzi do historii na rzecz własnie Auchan.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ożujsko w markecie Real - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone