Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

owoce morza w okolicy Zvogosce

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
użytkownik forum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) użytkownik forum » 22.07.2012 20:06

Rzuci ktoś miejscem gdzie można kupić owoce morza w okolicy Zivogocse ? Jakiś targ, prosto z łodzi. Chodzi o zakup z pierwszej ręki. W jakie dni, o której trzeba być ?
malinabar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinabar » 22.07.2012 20:15

Witam. Świeże ryby same "przyjeżdżały" do Zivogosce Blato, na środku osady pan prawie co dzień wołał "riba , riba". Nie wiem po ile, gospodarz sam podrzucał nam rybkę i to grilowaną.
użytkownik forum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) użytkownik forum » 22.07.2012 20:19

malinabar napisał(a):Witam. Świeże ryby same "przyjeżdżały" do Zivogosce Blato, na środku osady pan prawie co dzień wołał "riba , riba". Nie wiem po ile, gospodarz sam podrzucał nam rybkę i to grilowaną.

chodzi mi o owoce morza a nie ryby
malinabar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinabar » 22.07.2012 20:28

To w Blato w takim razie nie, gotowe dania w "Adrianie".
R-r57
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) R-r57 » 23.07.2012 07:43

malinabar napisał(a):Witam. Świeże ryby same "przyjeżdżały" do Zivogosce Blato, na środku osady pan prawie co dzień wołał "riba , riba". Nie wiem po ile, gospodarz sam podrzucał nam rybkę i to grilowaną.
Kilka razy kupiliśmy od tego pana ryby -swoją drogą sympatyczny facet -ale dość drogo ,wozi ze sobą też wino i inne. Jak już tu jestem to wspomnę że według mnie najlepsza rakija we wsi (Blato) jest w pierwszym domu po prawej jak się zjeżdża z Jadranki. Może ktoś wie gdzie mają dobre wina ? bo już 29.07.2012 tam będziemy :idea:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.07.2012 07:53

użytkownik forum napisał(a):Rzuci ktoś miejscem gdzie można kupić owoce morza w okolicy Zivogocse ? Jakiś targ, prosto z łodzi. Chodzi o zakup z pierwszej ręki. W jakie dni, o której trzeba być ?

Nasz gospodarz zaopatrywał się w Makarskiej, aczkolwiek może warto by zajrzeć wcześnie rano do Igrane, bo niedaleko a jest port rybacki.
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 23.07.2012 07:58

Dobry "proszek" ma "łysy" sprzedający pamiątki na plaży w budce :)
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 23.07.2012 08:16

"Łysy" to ten "kafar" kulturysta.
Widzę,że każdy go już jakoś ponazywał ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.07.2012 08:21

Może by tak się trzymać tematu :?: :evil:
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 23.07.2012 08:31

W Draśnicach wcześnie rano można była czasami kupić coś prosto z kutra od rybaków,natomiast ja kupowałem krewetki i kalmary w sklepie na campingu dole (mrożone)
Proszę o sprecyzowanie pytania bo owoce morza to bardzo szeroki asortyment.Ostryg niestety nie spotkałem.
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 23.07.2012 13:10

malinabar u kogo mieszkaliście z tymi rybkami :?:
ja byłem dwa ostatnie lata i zawsze w ap."dalmatina" .

R-r57 dobre napoje i super oliwę ma Pani w Strjn , trzeba odbić w lewo z jadranki gdy jedziesz z Blato w stronę Drwenika.
dobra rakija jest tez na jednym ze straganów na kampie , sprzedaje kobieta.

w Blato owoce to tylko w Adrianie jak już malinabar napisał. najprawdopodobniej najbliżej będzie je można kupić w Drweniku.
użytkownik forum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) użytkownik forum » 23.07.2012 18:08

Krzysiekm napisał(a):W Draśnicach wcześnie rano można była czasami kupić coś prosto z kutra od rybaków,natomiast ja kupowałem krewetki i kalmary w sklepie na campingu dole (mrożone)
Proszę o sprecyzowanie pytania bo owoce morza to bardzo szeroki asortyment.Ostryg niestety nie spotkałem.

krewetki, małże i raczej świeże mnie interesują a nie mrożone :roll: ... ostrygi czy kalmary to trochę nie ta cena :wink:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 23.07.2012 18:19

R-r57 napisał(a):
Kilka razy kupiliśmy od tego pana ryby -swoją drogą sympatyczny facet -ale dość drogo ,wozi ze sobą też wino i inne. Jak już tu jestem to wspomnę że według mnie najlepsza rakija we wsi (Blato) jest w pierwszym domu po prawej jak się zjeżdża z Jadranki. Może ktoś wie gdzie mają dobre wina ? bo już 29.07.2012 tam będziemy :idea:

Nam smakowały winka właśnie " z pierwszego domu po prawej".
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 23.07.2012 20:27

Facet "riba,riba" miał swieże kalmary,które wcale nie są drogie.Rybki u niego też wcale nie były drogie (jedna dorada 10zł)
Małże i krewetki świeże naprawdę będzie Ci ciężko kupić w Żivogośce,osobiście nie słyszałem i nie widziałem a byłem tam 4 razy.
użytkownik forum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) użytkownik forum » 23.07.2012 22:00

Krzysiekm napisał(a):Facet "riba,riba" miał swieże kalmary,które wcale nie są drogie.Rybki u niego też wcale nie były drogie (jedna dorada 10zł)
Małże i krewetki świeże naprawdę będzie Ci ciężko kupić w Żivogośce,osobiście nie słyszałem i nie widziałem a byłem tam 4 razy.

ale ja nie mówię o Zivogosce, tylko o okolicy. Mogę podjechać od jskiejś miejscowości obok. Byle bym wiedział gdzie i o której
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone