malinabar napisał(a):Witam. Świeże ryby same "przyjeżdżały" do Zivogosce Blato, na środku osady pan prawie co dzień wołał "riba , riba". Nie wiem po ile, gospodarz sam podrzucał nam rybkę i to grilowaną.
Kilka razy kupiliśmy od tego pana ryby -swoją drogą sympatyczny facet -ale dość drogo ,wozi ze sobą też wino i inne. Jak już tu jestem to wspomnę że według mnie najlepsza rakija we wsi (Blato) jest w pierwszym domu po prawej jak się zjeżdża z Jadranki. Może ktoś wie gdzie mają dobre wina ? bo już 29.07.2012 tam będziemymalinabar napisał(a):Witam. Świeże ryby same "przyjeżdżały" do Zivogosce Blato, na środku osady pan prawie co dzień wołał "riba , riba". Nie wiem po ile, gospodarz sam podrzucał nam rybkę i to grilowaną.
użytkownik forum napisał(a):Rzuci ktoś miejscem gdzie można kupić owoce morza w okolicy Zivogocse ? Jakiś targ, prosto z łodzi. Chodzi o zakup z pierwszej ręki. W jakie dni, o której trzeba być ?
Krzysiekm napisał(a):W Draśnicach wcześnie rano można była czasami kupić coś prosto z kutra od rybaków,natomiast ja kupowałem krewetki i kalmary w sklepie na campingu dole (mrożone)
Proszę o sprecyzowanie pytania bo owoce morza to bardzo szeroki asortyment.Ostryg niestety nie spotkałem.
R-r57 napisał(a):Kilka razy kupiliśmy od tego pana ryby -swoją drogą sympatyczny facet -ale dość drogo ,wozi ze sobą też wino i inne. Jak już tu jestem to wspomnę że według mnie najlepsza rakija we wsi (Blato) jest w pierwszym domu po prawej jak się zjeżdża z Jadranki. Może ktoś wie gdzie mają dobre wina ? bo już 29.07.2012 tam będziemymalinabar napisał(a):Witam. Świeże ryby same "przyjeżdżały" do Zivogosce Blato, na środku osady pan prawie co dzień wołał "riba , riba". Nie wiem po ile, gospodarz sam podrzucał nam rybkę i to grilowaną.
Krzysiekm napisał(a):Facet "riba,riba" miał swieże kalmary,które wcale nie są drogie.Rybki u niego też wcale nie były drogie (jedna dorada 10zł)
Małże i krewetki świeże naprawdę będzie Ci ciężko kupić w Żivogośce,osobiście nie słyszałem i nie widziałem a byłem tam 4 razy.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne