Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
drugi pytanie to o jakis targ rybny lub miejsca gdzie rybacy sprzedaja swoje połowy, również na Pagu.
.png)
jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
drugi pytanie to o jakis targ rybny lub miejsca gdzie rybacy sprzedaja swoje połowy, również na Pagu.
.png)
.png)
jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
.png)
alfa11 napisał(a):jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
Według mnie najlepsze ceny są w Zadarze na targu rybnym ( na starym mieście zaraz przy marinie , naprzeciw miejsca skąd odchodzą statki wycieczkowe) Fakt trzeba być z samego rana ale towaru mnóstwo , można się targować no i ten koloryt targu rybnego - bezcenny.
Jesteśmy na Pagu co roku od 6 lat i większe zakupy robimy tylko w Zadarze w Skarku ( ceny dla chorwatów , turystów przaktycznie nie ma ).
W miejscowych rybarnicach (a na Pagu są 2) ceny są wyższe a pierwszeństwo w kupowaniu mają restauracje .(Zdarzyła się nam sytuacja że gość stojący za nami kupił resztkę małży na którą mieliśmy ochotę)
Widzę że nie tylko mnie zaczyna "nosić za chrwatsko"
.png)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne