Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
drugi pytanie to o jakis targ rybny lub miejsca gdzie rybacy sprzedaja swoje połowy, również na Pagu.
jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
drugi pytanie to o jakis targ rybny lub miejsca gdzie rybacy sprzedaja swoje połowy, również na Pagu.
jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
alfa11 napisał(a):jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?
Według mnie najlepsze ceny są w Zadarze na targu rybnym ( na starym mieście zaraz przy marinie , naprzeciw miejsca skąd odchodzą statki wycieczkowe) Fakt trzeba być z samego rana ale towaru mnóstwo , można się targować no i ten koloryt targu rybnego - bezcenny.
Jesteśmy na Pagu co roku od 6 lat i większe zakupy robimy tylko w Zadarze w Skarku ( ceny dla chorwatów , turystów przaktycznie nie ma ).
W miejscowych rybarnicach (a na Pagu są 2) ceny są wyższe a pierwszeństwo w kupowaniu mają restauracje .(Zdarzyła się nam sytuacja że gość stojący za nami kupił resztkę małży na którą mieliśmy ochotę )
Widzę że nie tylko mnie zaczyna "nosić za chrwatsko"
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne