Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Owoce morza na Pagu?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jantar1
Croentuzjasta
Owoce morza na Pagu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) jantar1 » 30.03.2011 13:29

Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?

drugi pytanie to o jakis targ rybny lub miejsca gdzie rybacy sprzedaja swoje połowy, również na Pagu.
ptysiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptysiek » 04.04.2011 14:20

W miejscowości Pag jest sklep rybny,czynny rano,obok targu!!!
ptysiek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ptysiek » 04.04.2011 14:20

W miejscowości Pag jest sklep rybny,czynny rano,obok targu!!!
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 04.04.2011 14:35

Z tego co sie orjentuje tam niema chodowli. Trzeba w czistim morzu samemu sobie uzbierac i przzondzic.
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 04.04.2011 14:36

jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?

drugi pytanie to o jakis targ rybny lub miejsca gdzie rybacy sprzedaja swoje połowy, również na Pagu.

Jest na Pagu hodowla. Trzeba jechać od miasta Pag w stronę chociażby Mandre i kilka kilometrów za słynnym tarasem widokowym jest hodowla o nazwie Lukar Project. Trza zjechać szutrem aż do samego morza i już :D
W centrum Pagu sa dwie ribarice i tam też można się zaopatrzyć w niezbędne ... :lol:
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 04.04.2011 15:09

W Šimuni w godz.8.30 - 9.00 też można coś kupić.
jantar1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jantar1 » 06.04.2011 06:19

ok dzieki za informacje,

marcin 10, widzialem te hodowle na pagu w czyjejs relacji ale nie jestem pewien czy akurat tam hoduja owoce morza wyglada raczej na hodowle ryb dlatego pytam, kupowałeś tam coś może?
wydaje mi sie ze leon ma racje ale chcialem sie upewnic.

jak jeszcze ktos moze cos dorzucic od siebie w tym temacie to piszcie, choćby dla potomnych;)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 06.04.2011 15:38

Tak,tak na ta hodowle w prawo,bedzie widac flageCRO a w lewo jest cudowna dzika plaze,bajka-cisza i spokoj.
alfa11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa11 » 29.04.2011 11:11

jantar1 napisał(a):Mam pytanie czy na wyspie Pag jest jakas hodowla ostryg, muli etc ,gdzie mozna bezposrednio je kupić ?

Według mnie najlepsze ceny są w Zadarze na targu rybnym ( na starym mieście zaraz przy marinie , naprzeciw miejsca skąd odchodzą statki wycieczkowe) Fakt trzeba być z samego rana ale towaru mnóstwo , można się targować no i ten koloryt targu rybnego - bezcenny.
Jesteśmy na Pagu co roku od 6 lat i większe zakupy robimy tylko w Zadarze w Skarku ( ceny dla chorwatów , turystów przaktycznie nie ma ).
W miejscowych rybarnicach (a na Pagu są 2) ceny są wyższe a pierwszeństwo w kupowaniu mają restauracje .(Zdarzyła się nam sytuacja że gość stojący za nami kupił resztkę małży na którą mieliśmy ochotę :))
Widzę że nie tylko mnie zaczyna "nosić za chrwatsko"
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 30.04.2011 09:53

alfa11 napisał(a):

Według mnie najlepsze ceny są w Zadarze na targu rybnym ( na starym mieście zaraz przy marinie , naprzeciw miejsca skąd odchodzą statki wycieczkowe) Fakt trzeba być z samego rana ale towaru mnóstwo , można się targować no i ten koloryt targu rybnego - bezcenny.
Jesteśmy na Pagu co roku od 6 lat i większe zakupy robimy tylko w Zadarze w Skarku ( ceny dla chorwatów , turystów przaktycznie nie ma ).
W miejscowych rybarnicach (a na Pagu są 2) ceny są wyższe a pierwszeństwo w kupowaniu mają restauracje .(Zdarzyła się nam sytuacja że gość stojący za nami kupił resztkę małży na którą mieliśmy ochotę :))
Widzę że nie tylko mnie zaczyna "nosić za chrwatsko"

Czy w okolicy przystani promowej w Zadarze jest targ z owocami i warzywami.
Jeśli tak to w jakiej odległości?
alfa11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa11 » 30.04.2011 11:44

Targ rybny jest częścią wielkiego targu z tym że ryby i owoce morza są w hali a reszta na straganach. Można tam kupić dosłownie wszystko - od skarpetek po mięso ( bałabym się ale jest )owoce i warzywa są również.

Wchodzisz w bramę w murze naprzeciw miescja gdzie stoją statki wycieczkowe stylizowane na pirackie (zabierają turystów na 1 dniowe wycieczki). Od dużych statków tutrystycznych to jekieś 500 m. musisz iść wzdłuż drogi którą jadą auta dokujące. Jak na starym mieście miniesz stare kotwice znaczy że jesteś na dobrej drodze.
powodzenia :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone